De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het bekendste reuzenrad van Europa staat in Wenen.

Voorpret

De leukste tips & adressen voor winkelen of uitgaan in Wenen, maar ook een overzicht met de mooiste musea en bezienswaardigheden, budget tips en restaurants! Kijk in de online Wenen reisgids

Informatie Oostenrijk

Op vakantie naar Oostenrijk? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Oostenrijk o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Oostenrijk: fooi geven

Fooi geven is in Oostenrijk meer een gewoonte dan bij ons. De fooien zijn ook wat hoger. In een restaurant of aan de taxichauffeur geef je zo'n 10 procent fooi. Bij een hoge rekening in een restaurant kan je ongeveer 5 tot 10 procent fooi geven.

In Oostenrijk betalen ze met euro's. Er zijn genoeg pinautomaten en geld opnemen kan ook bij de banken. De openingstijden verschillen per filiaal. In grotere steden houden ze zich vaak aan de openingstijden van de andere winkels.

Actuele wintersport aanbiedingen voor Oostenrijk

Mooiste steden Oostenrijk

Op zoek naar bijzondere Oostenrijk tips voor een citytrip? De Oostenrijkse hoofdstad staat natuurlijk bol van de bezienswaardigheden en is een absolute aanrader. Lees alles over een weekendje Wenen

Ook de tweede stad van Oostenrijk is bijzonder charmant en tegenwoordig met een directe vlucht vanaf Schiphol bereikbaar. Zie ook deze stedentrip Graz tips van Goedkoopstestedentrip.nl.

Op de 3e plaats in deze top 3 mooiste Oostenrijkse steden staat ons inziens Salzburg. Deze romantische kleine stad barst van de historische gebouwen. Aanrader!

Reizen naar Oostenrijk: paspoort en visum

Als je op vakantie gaat naar Oostenrijk heb je een geldige identiteitskaart nodig of een paspoort. Kinderen van alle leeftijden moeten in het bezit zijn van een eigen reisdocument. Voor een vakantie in Oostenrijk heb je geen visum nodig als je de Nederlandse Nationaliteit bezit en is een geldige id-kaart voldoende.

Voor meer informatie kan je terecht bij de ambassade van Oostenrijk.

Gezondheid & vaccinaties

De gezondheidszorg in Oostenrijk is op zeer hoog nivo. Voor een bezoek aan Oostenrijk heb je ook geen vaccinaties nodig. Als je een actieve vakantie in de bossen gepland hebt,is het niet onverstandig bij je huisarts te informeren naar een inenting tegen Oost-Europese tekenkoorts.

Telefoneren

Het algemene alarmnummer in Oostenrijk is 112. De brandweer is te bereiken op 122. De politie op 133, de reddingsdienst op 144 en de wegenwacht op 120.

 Het landennummer als je van Nederland naar Oostenrijk belt is 004. Als je van Oostenrijk naar Nederland belt toets je eerst 0031 en daarna het telefoonnummer. De eerste nul laat je dan weg.

Meer praktische weetjes & Oostenrijk tips

Beste reistijd - Vanaf einde december t/m maart voor wintersport en van mei t/m september voor actieve vakanties. Een bezoek aan Wenen is het hele jaar rond aantrekkelijk.

Tijdverschil met Nederland - Er is geen tijdverschil

Taal - Er wordt onder andere Duits, Sloveens, Kroatisch en Hongaars gesproken

Voltage - 220 volt
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews