De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Calgary organiseerde in 1988 Olympische winterspelen.

 

Voorpret

Lees waarom Calgary bekend staat als een van de mooiste steden ter wereld!

Calgary

Calgary is de grootste stad van Alberta, gelegen op ongeveer 80 kilometer afstand van de Rocky Mountains.  Het wordt ook wel Cowtown en Nashville van het noorden genoemd omdat Calgary de belanrijkste stad voor de countrymuziek in Canada is.

Meer dan 4 miljoen mensen per jaar bezoeken Calgary. Voor de fantastische festivals die er worden georganiseerd, zoals de Calgary Stampede en het Folk Music Festival, maar ook als vertrekpunt voor het ontdekken van de schitterende natuurparken in de Rocky Mountains!

Vakantie Calgary Canada tip no 1: de Calgary Stampede

De Calgary Stampede is een gigantisch en uitbundig, tiendaags western festival, jaarlijks in juli in het Stampede park in Calgary, dat ooit begon als landbouwbeurs. De Calgary Stampede wordt vooraf gegaan door een grote optocht en iedere dag van de Stampede zijn er onbeperkt gratis pannekoeken met spek voor alle bezoekers en inwoners van Calgary!

Hoogepunten van de Calgary Stampede zijn de gevaarlijke huifkarraces en de Half Million Dollar Rodeo. Ga echter zeker ook kijken bij de vele optredens van country muzikanten en op de landbouwtentoonstelling.

Actuele ticket aanbiedingen voor Calgary

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Combineer vakantie in Calgary met Edmonton of Vancouver

Zoals al aangegeven vliegen veel mensen naar Calgary als vertrekpunt voor het ontdekken van de mooie natuurparken in de Rocky Mountains. Vaak is het mogelijk om tickets te boeken waarbij je op de heenreis naar Calgary kunt vliegen en retour vanaf, na bezoek aan de Rocky Mountains, Vancouver of Edmonton. De afstanden naar de meest met Calgary gecombineerde steden zijn: Calgary - Vancouver 973 km, Calgary - Edmonton 273 km.

Canada is het land per uitstek om tijdens je vakantie per auto rond te reizen, de wegen zijn prima onderhouden en het rijgedrag is rustig. Wil je gebruik maken van de mogelijkheden om heen en retour vanuit een andere stad te vliegen? Let er dan bij de selectie van je huurauto of camper op dat one way rental mogelijk is. Sommige car rental aanbieders rekenen hiervoor hoge toeslagen!

Hotel Calgary? Airport & downtown hotel tips!

Calgary airport hotel
Veel mensen blijven maar 1 nachtje in Calgary om de dag na hun vlucht hun camper of rental car op te halen. Een prettig hotel voor een nacht of twee niet ver van het vliegveld en op 5 minuten van Calgary centrum is het Sandman hotel Calgary airport. Een 4-persoonskamer boek je hier al v.a 65,- per kamer. 

Hotel downtown Calgary
Sandman heeft ook downtown Calgary een prima hotel v.a 65,- per (grote 4-persoons) kamer per nacht in echt hartje Calgary. Als het Sandman downtown vol zit adviseren wij hotel Ramada downtown Calgary. Ongeveer dezelfde prijs, maar het Sandman is net iets comfortabeler.

Met z'n tweetjes
Blijven jullie samen wat langer in Calgary? Dan is het International hotel Calgary een aanrader. De kamers in dit all-suite hotel zijn allemaal zeer compleet ingerichte studio's en perfect gelegen. Kamerprijs v.a 78,-

Met kids!
Een ander plezierig hotel net buiten het centrum is het Delta hotel Calgary. Kinderen zullen het hier geweldig vinden, er zijn twee prachtige zwembaden waarvan 1 met waterglijbaan. Het Delta hotel ligt bovendien vlakbij Calgary Zoo en het Prehistoric Parc. 4-persoonskamers v.a 85,- 

Reserveren van hotels in Calgary
Bovenstaande hotels kan je in Nederland goedkoop boeken via megasearcher Trivago.

Calgary bezienswaardigheden

Calgary maakt enerzijds een cosmopolitische indruk met haar wolkenkrabbers en vele luxe winkels. Anderzijds vallen cowboylaarsen en hoeden hier nog steeds totaal niet op.

Calgary is ook een multiculturele stad met o.a. een aantrekkelijk Chinatown en Little Italy. Het Calgary Chinese Culture Centre is zeker een bezoek waard. De vorm van dit gebouw is afgeleid van de tempel van de Hemelse vrede in Peking.

Het Glenbow museum, in het centrum van Calgary, is het grootste museum van West Canada. Er zijn tentoonstellingen van hedendaagse kunst, maar ook een collectie met kunstvoorwerpen van de pioniers in Canada.

Andere belangrijke bezienswaardigheden in Calgary zijn de Calgary Zoo met haar prehistorisch park met dinosaurus replicas en de Calgary Tower, een 91 meter hoge toren, die een prachtig uitzicht op de stad en naar de Rocky Mountains biedt.

Calgary Canada Facts

• Aantal inwoners Calgary: 991.000

• Klimaat Calgary: Droog landklimaat

• Taal Calgary: Engels, beperkt Frans

• Tijdsverschil Calgary met Nederland: 8 uur vroeger

• Kraanwater Calgary: Ok

• Munteenheid Calgary: Canadese dollar

• Visum Calgary: Geen visum vereist voor Calgary

• Inentingen voor Calgary: Voor reizen naar Calgary zijn geen inentingen vereist

Actuele ticket aanbiedingen voor Calgary

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
TUI.nl € 0,00 Additionele toeslag per vakantieboeking: €2,50 calamiteitenfonds en €37.50 boekingskosten.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews