De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het hoogste punt in Alberta is Mount Columbia (3747 m).

Voorpret

Lees voorbereiding van een rondreis naar Alberta vast alles over de fantastische Rocky Mountains.

Alberta

Alberta is een regio in Canada die bestaat uit een groot plateaugebied met een zeer gevarieerd landschap en in het westen de machtige Rocky Mountains. Uitgestrekte prairies, indrukwekkende gebergten en machtige rivieren als de Peace River en de Athabasca domineren het landschap.

In deze Canada reisgids tref je veel informatie over reizen naar Alberta, de grote steden van deze provincie Calgary & Edmonton alsmede informatie en tips m.b.t. de bijzondere natuurparken, de Rocky Mountains en de Dinosaur Trail in Drumheller.

Rondreis Alberta Canada tips: Dinosaur Provincial Park, Drumheller & Royal Tyrrell

Een verbazingwekkend landschap ligt in de badlands van Alberta. Deze steenwoestijn met ravijnen en paddestoelvormige rotspilaren die hoodoos worden genoemd is één van de beste vindplaatsen van dinosaurus fossielen ter wereld.

Maak een tocht van het mijnstadje Drumheller langs de Dinosaur Trail, je komt iets onder Drumheller de allermooiste hoodoos tegen! Stop onderweg bij het beroemde Royal Tyrrell Museum. Dit prachtige museum wordt bewaakt door beelden van aanvallende Dino's en heeft de grootste collectie Dinosaurier skeletten op aarde.

Het prachtige en 7.000 km2 grote Dinosaur Provincial Park in Alberta is gelukkig werelderfgoed en daardoor beschermd. Behalve in Mongolië is nergens anders ter wereld zo'n schat aan dino fossielen gevonden.

Actuele ticket aanbiedingen voor Calgary

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Rondreizen Alberta? Ontdek de Nationale Parken, Banff en Jasper Alberta

De Canadese Rockies beslaan een groot deel van Alberta. Een ongekend mooi landschap met indrukwekkende bergen, gletsjers en meren. Maar liefst 30 van de bergen in de Rocky Mountains zijn hoger dan 3048 meter!

De bekende nationale parken van Alberta, Banff en Jasper, zijn beide Unesco werelderfgoed en zo mooi dat je het iedereen gunt ze een keer te bezoeken. Meer informatie over de in de Rocky Mountains.

Calgary Alberta

Calgary, bekend vanwege de olympische winterspelen, staat ook wel bekend als Cowtown. De setting van deze stad is prachtig; een landschap met ranches en wijde vlaktes, met als achtergrond de Rocky Mountains. Ben je in juli in Alberta? Ga dan zeker de Calgary Stampede bezoeken!

Meer over Calgary en de Calgary Stampede

Tips: goedkope tickets Alberta vinden

Vliegen van Schiphol naar Calgary of Edmonton duurt circa 8 uur (naar Vancouver circa 9,5 uur). Let echter bij het boeken van je tickets naar Alberta op onlogische tussenstops. Hierdoor kan de vluchtduur aanmerkelijk langer zijn. De prijsverschillen voor tickets naar Alberta kunnen flink uiteenlopen, het is dan ook slim even tijd uit te trekken voor een brede verkenning. 

Het beste start je met het opvragen van de tarieven voor tickets Calgary en / of Edmonton bij grote online specialisten als Tix.nl. Deze vergelijken de aanbiedingen van bekende airlines als KLM die naar Alberta vliegen, met minder bekende Canadese maatschappijen en andere alternatieven.

Lees ook: tips om goedkope vliegtickets naar Canada te vinden.

Edmonton Alberta

De hoofdstad van Alberta is Edmonton en is met name bekend vanwege het grootste winkelcentrum van Noord Amerika; de West Edmonton Mall. Hier tref je ruim 800 winkels, een ijsbaan, pretpark en de grootste indoor achtbaan ter wereld!

Edmonton heeft echter ook op ander gebied heel veel te bieden. Je kunt hier fantastisch vissen en paardrijden en er zijn enkele mooie musea. Meer over Edmonton

Klimaat Alberta

De prairies van Alberta kennen een extreem klimaat met zeer koude winters en hete zomers. Alberta is één van de gebieden in Canada met de meeste zonneschijn!

Alberta Canada facts

• Hoofdstad Alberta: Edmonton

• Aantal inwoners Alberta: 3 miljoen

• Oppervlakte Alberta: 661.190 km²

• Taal Alberta: Engels, beperkt Frans

• Tijdsverschil Alberta met Nederland: 8 uur vroeger

• Kraanwater Alberta: Meestal prima

• Visum Alberta: meestal is een visum niet nodig. Check bij twijfel de Canadese ambassade.

• Inentingen Alberta: Voor reizen naar Alberta zijn geen inentingen vereist

Actuele ticket aanbiedingen voor Calgary

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews