De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In 1850 werd er in Halifax voor het eerst in de wereld ijshockey gespeeld volgens de huidige regels.

Voorpret

Lees Halifax Citadel van Brian Cuthbertson. In het boek wordt het leven in Halifax in de negentiende eeuw beschreven.


Halifax

Halifax

Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia in Canada, is gelegen aan een enorme zeehaven die het gehele jaar ijsvrij is. Halifax is een moderne havenstad met een geweldig cultureel erfgoed. Moderne architectuur wordt afgewisseld door historische gebouwen met veel groene gebieden en parken. De 350.000 inwoners van Halifax worden ‘Haligonians’ genoemd.

In Halifax kun je fantastische culturele activiteiten ondernemen als tripjes naar musea, kunstgaleries, historische plekken, goede restaurants en kleurrijke tuinen. Als je op zoek bent naar rustige natuurgebieden, dan ben je in Halifax ook op het goede adres. Je kunt bergbeklimmen, fietstochten maken, picknicken in het park en aparte vogels bekijken.

In deze online Canada reisgids tref je veel informatie voor het plannen van je reis naar Halifax en Nova Scotia. Ben je op zoek naar een leuk hotel of een goedkope vlucht naar Halifax Canada? Kijk dan bij tips verderop de pagina!

Prachtig Halifax Nova Scotia

Aan de mooie Harbourfront Walkway van Halifax liggen souvenirwinkels, cafés, en restaurants in oude gebouwen. De leuke promenade voert naar de Dartmount Ferry, het oudste stadsveer van Noord-Amerika. Een tochtje in de haven is een goedkope manier om te genieten van de aanblik van de stad.

Het Maritime Museum of Atlantic ligt aan de kade van Halifax en biedt veel informatie over de zeevaartgeschiedenis van Nova Scotia. Binnen kun je onder meer kleine schepen vinden, waaronder het elegante onderzoeksschip ‘Acadia’ uit 1921. Ook is er in dit museum een afdeling over de Titanic met voorwerpen uit het schip. De film Titanic (1997) werd deels in Halifax Canada opgenomen.

De Halifax Public Gardens werden aangelegd in 1836. Het park is een prachtige oase van groene en andere kleuren midden in de drukke stad. Je kunt er heerlijk wandelen en midden in het park staat een muziektent, waarop zondag concerten plaatsvinden. Doordeweeks staan er net buiten het park kraampjes waarop allerlei kunstnijverheid is uitgestald.

Uitgaan in Halifax

Halifax heeft een boeiend nachtleven. In totaal zijn er ruim 50 cafés en er vinden regelmatig openlucht concerten plaats. Zorg dat je direct na aankomst in Halifax een exemplaar van de gratis ‘The Coast’ te pakken krijgt voor een actueel overzicht van alle evenementen en concerteren die maand. 

Kamperen of hotels in Halifax

Downtown Halifax is er geen mogelijkheid om te kamperen. Indien je wilt kamperen, kun je uitwijken naar Darthmount om je tent op te zetten in Shubie Park. Shubie Park is per stadsbus gemakkelijk te bereiken. Ook is het mogelijk om te kamperen in Peggy Cove.

Hotels, motels, inns, hostels, bed & breakfasts. Hotel accommodatie tref je in Halifax in alle prijsklassen en voor iedere smaak. Leuke hotels in het centrum zijn o.a: Citadel Halifax Hotel, Courtyard By Marriott Halifax Downtown en Four Points by Sheraton Halifax. Trivago is een prettige website om het hotel aanbod in Halifax te vergelijken.

Vliegen Halifax Airport - goedkope vlucht & transfer

Vluchtduur Halifax
De vlucht naar Halifax Airport vanaf Schiphol of Brussel duurt circa 7 uur.

Halifax Airport transfer
Vanaf de luchthaven van Halifax naar de stad is circa 45 km en de taxikosten liggen rond de $ 50. Ook is er busvervoer naar de stad mogelijk. 

Vliegen Halifax - de airlines
Vanaf Schiphol vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen naar Halifax, waaronder KLM, maar meestal wel met een tussenstop elders in Canada. Als je de tarieven voor vliegtickets van alle maatschappijen wilt vergelijken dan is het slim te starten bij Vliegennaar.nl/Halifax. Deze hebben vaak gunstige aanbiedingen voor verre reizen en je hebt meteen een overzicht van alle voor jou relevante airlines.

Tips: Goedkope vlucht Halifax
Je reis naar Halifax Nova Scotia nog niet geboekt? Lees deze tips om voordelige tickets naar Canada te vinden.

Halifax Nova Scotia Facts

Aantal inwoners in Halifax – 350.000

Klimaat in Halifax – zeeklimaat

Taal in Halifax – Engels

Tijdsverschil met Halifax – 5 uur vroeger

Kraanwater in Halifax – afgeraden

Munteenheid in Halifax – Canadese dollar

Visum voor Halifax - nee

Inentingen voor Halifax – nee

Rondreis Nova Scotia vanaf Halifax

Nova Scotia in Canada is befaamd om het 18de eeuwse Fort Louisbourg en het schitterende landschap van de Cabot Trail, maar telt ook veel leuke historische stadjes als het zeevarende Lunenburg!

De nabijheid van de zee doet zich in Nova Scotia overal voelen. Het levendigste en aantrekkelijkste deel van Nova Scotia wordt immers gevormd door de kusten. Met een gebied van 55.283 km² en 934.205 Nova Scotians behoort Nova Scotia tot één van de kleinste provincies van Canada. In Nova Scotia Canada kun je aan menig activiteiten deelnemen. Het is mogelijk om een walvissafari te ondernemen, een dag te zeekajakken of te kanoën. Ook kun je in het gebied van de havenkades genieten van live muziek, uitstekende winkelmogelijkheden en lekker eten.

Als je een rondreis maakt langs de oostkust van Nova Scotia, dan kom je langs stadjes en dorpen waar de afgelopen 100 jaar weinig is veranderd. Dagelijks zijn er aan de oostkust handwerkdemonstraties (kleden haken, quilts breien) te zien en kun je de stellages bekijken, waarop de gezouten vis werd opgeslagen.

Tip: kijk voor rondreizen door Canada ook zeker eens bij TUI Reizen. Hier tref je heel veel rondreizen door Canada incl. vlucht en verblijf en vaak mooie aanbiedingen!

Meer tips voor vakantie in Halifax, Nova Scotia

Zoek je informatie over andere regio's in Canada, kijk dan in onze online Canada reisgids.

Kijk voor praktische reisinformatie m.b.t. zaken als visa, geldzaken, gezondheid en communicatie op reisinformatie Canada.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews