De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het eiland Newfoundland maakt pas sinds 1949 deel uit van Canada.

In Newfoundland & Labrador spreekt men een eigen dialect, het Newfoundland English.

De inwoners van Labrador bestaan voor 1/3 uit Inuit, de naam waarmee de eskimo's van Canada zichzelf aanduiden.

Voorpret

Bekijk deze videos voor een uitstekende impressie van Newfoundland.

Newfoundland Labrador

Newfoundland Labrador

Newfoundland & Labrador is een provincie van Canada met een heel eigen karakter. De hartelijke bevolking, onmetelijke ruimte en het ruige landschap maken haar aantrekkelijk voor avontuurlijke reizigers.

Tot de provincie Newfoundland behoort zowel het eiland Newfoundland als ook het veel grotere Labrador op het vaste land (zie map Newfoundland & Labrador). Niet alleen het landschap, maar ook het klimaat is hier ruig. In de zomer is het gemiddeld 15 tot 21 graden Celsius, maar in de winter kan dit 's nachts dalen tot vijftien graden onder nul. Laat je hierdoor echter niet weerhouden Newfoundland & Labrador te reizen, alleen al de aanblik van drijvende ijsbergen voor de kust is alles waard!

Op deze Newfoundland & Labrador Canada pagina tref je tips voor reizen naar de machtige provincie, alsmede info over de hoofdstad St Jhons.

Reizen door Newfoundland > highlights

Newfoundland heeft enkele prachtige natuurgebieden en mooie plaatsen die je zeker moet bezoeken tijdens je reis. De Avalon Wilderness Reserve, het schitterende Terra Nova National Park, Gros Morne National Park en het tot Unesco werelderfgoed verklaarde L'Anse aux Meadows horen bij de 'must sees'.

L'Anse aux Meadows is één van de meest interessante plaatsen in Canada, een plek waar duizend jaar na Chr. al een nederzetting van Noormannen ontstond. In 1960 zijn hier bij opgravingen restanten van deze nederzetting gevonden en je kunt deze in L'Anse aux Meadows bezoeken.

In het binnenland van het schiereiland Avalon ligt het 1.000 km2 grote Avalon Wilderness Reserve. Hier heb je een grote kans om kariboes te spotten, je moet echter wel vooraf toestemming vragen om dit reservaat te mogen bezoeken: Parks Division, tel: 709/729-2421

Andere mooie natuurgebieden op Newfoundland zijn het Terra Nova National Park langs de fjordenkust, waar je overigens ook mag kamperen en het schitterende Gros Morne National Park. Het laatste park omvat een fantastische verscheidenheid aan landschappen: een prachtige kliffenkust met rotsen en diepe fjorden. Landinwaarts tref je bossen en moerassen waar o.a orchideeën en bekerplanten bloeien.

Labrador Canada > een subarctische wildernis

Labrador, dat zich uitstrekt van de straat van Belle Isle tot het 1000 km noordelijker gelegen Kaap Chidley, is een wonderschone subarctische wildernis. Hier leven maar weinig mensen en van de bevolking behoort circa 1/3 tot de Inuit, de eskimo's van Canada.

De circa 30.000 inwoners van Labrador hebben een gebied van bijna 300.000 km2 ter beschikking. Dat is dus 7,5 keer Nederland voor het aantal inwoners van een flink Hollands dorp!

Uitgestrekt, ontoegankelijk, een magnifieke wildernis met een grote variatie aan landschappen. Labrador is bij uitstek een bestemming voor avonturiers en moeilijk bereikbaar. Zowel in de prachtige Torngat Mountains, als het het golvende tundraplateau in centraal Labrador en langs de steile fjordkusten langs Atlantische kust zal je weinig andere toeristen tegenkomen. Maar wel kariboe's, want in Labrador trekt 's werelds grootste kudde rond, beren, wolven, vossen, stekelvarkens en heel veel verschillende vogels.

Veel plaatsen in het noorden zijn alleen per vliegtuigje te bereiken. Maar een bijzonder aardige en minder kostbare manier om Labrador te ontdekken is reizen per Labrador Coast ferries langs de kust. Deze veerboot legt aan bij hele kleine plaatsjes, waarvan velen nog leven van de pelshandel. Een prachtige tocht door o.a het Hamilton Inlet. Onderweg is de kans groot dat je walvissen ziet en hoe verder noordelijk je gaat hoe spectaculairder je het landschap ziet worden!

Tip: om van Newfoundland naar Labrador te reizen kan je ook heel goed de ferry van Blanc Sablon naar St Barbe nemen. De prijs is circa CAD 7,50 p.p en CAD 49 voor een auto.

St Johns de hoofdstad van Newfoundland

St Johns is gelegen aan een fjordachtige haven op het uiterste oostpuntje van Newfoundland. Wist je dat St Johns de oudste stad van Canada is? Helaas zijn vrijwel alle sporen van de eerste gebouwen verdwenen door aanvallen van zeerovers en de Fransen en enkele grote branden.

Aardig om te bezoeken is het Newfoundland museum, dat een uitstekend overzicht geeft van de geschiedenis van Newfoundland & Labrador. Bezoek zeker ook de Signal Hill Historic Site. Op de top van de heuvel staat de Cabot Tower vanaf waar je een fantastisch uitzicht hebt.

Tip: vanuit St Johns kan je excursies boeken om walvissen te spotten!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews