De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het carnaval van Quebec is het op twee na grootste ter wereld! Jaarlijks komen hier meer dan 1 miljoen bezoekers!

Het grondgebied van Quebec is qua oppervlak het 18e in grote ter wereld.

Hoewel Quebec City de hoofdstad van de provincie Quebec is, is de stad Montreal de grootste stad van de provincie.

Montreal is na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld!

Voorpret

Lees 'Stilleven' van Louise Penny over de avonturen van hoofdinspecteur Armand Gamache van de Surete du Quebec. Een heerlijk ontspannen boek voor op vakantie!

Quebec

Quebec is zowel een provincie van Canada als ook de naam van de typisch Franse hoofdstad van de provincie Quebec. Deze prachtige provincie bezit een gevarieerd landschap, meerdere schitterende natuurparken zoals Mont Tremblant en twee echte wereldsteden; Montreal & Quebec.

Quebec, Canada > Quebec City

De charmante stad Quebec doet Europees aan en  heeft veel interessante bezienswaardigheden te bieden. Omdat Quebec niet zo groot is, zijn deze bovendien allemaal makkelijk te voet te bereiken.

Beroemd is het winter carnaval in Quebec, na het carnaval van Rio de Janeiro en New Orleans, het grootste ter wereld! Als je in Februari naar Quebec gaat kan je er niet om heen, want ieder jaar komen hier meer dan 1 miljoen bezoekers!

Met kinderen is een bezoek aan het Parc Aquarium een leuk uitstapje. Must sees zijn het Musee national des beaux-arts du Quebec en het Musee de la civilisation dat een beeld geeft van de cultuur van Franstalig Canada. Maar de belangrijkste bezienswaardigheid in Quebec is het historische ommuurde stadscentrum dat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

Maak zeker tijd voor een wandeling door de gezellige benedenstad van Quebec, de Basse-Vill. Hier tref je vele leuke cafes, restaurants en kleine boutiques. Ook het Chateau Frontenac, een hotel uit 1893 en het meest imposante gebouw van Quebec, moet je even gezien hebben. Dit Chateau hotel staat op de kaap Diamant en domineert het silhouet van Quebec. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn het Ursulinenklooster uit 1639 en het Seminarie uit 1663.

Actuele ticket aanbiedingen voor Quebec

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Quebec, Canada > Mont Tremblant

Mont Tremblant ligt op een uurtje rijden van Montreal en is een prachtige bestemming voor een wintersport vakantie. Overigens is hier ook in de zomer genoeg te doen! Je kunt hier o.a kayakken, raften, mountainbiken, heerlijk wandelen en prachtige ritten te paard maken.

Bovendien is Mont Tremblant het grootste nationaal park van Quebec. Het heeft een prachtig landschap met rivieren, meren en bergen. Maar wees voorzichtig want naast elanden en bevers kan je in dit mooie park ook wolven en zelfs beren tegenkomen!

Quebec, Canada > Montreal

Montreal is de tweede stad van Canada en na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld. De inwoners van Montreal zijn Franser dan de Fransen en daardoor heeft Montreal ook meer gemeen met Parijs dan met Toronto of Vancouver!

In de zomer is er altijd van alles te doen in Montreal. Er zijn tientallen festivals, waaronder het bekendste Jazz-festival van Canada. Ook liefhebbers van lekker eten kunnen hier volop genieten. In Montreal zijn hier maar liefst 4.500 restaurants om uit te kiezen. Erg gezellig dineren is het op de vele terrassen van de Rue Crescent en Rue St. Denis. En in de winter zijn de skipistes bij de Mont Tremblant, op een uurtje rijden van de stad, een aantrekkelijke trekpleister.

Bezienswaardigheden in Montreal die je gezien moet hebben tijdens je vakantie zijn de Notre Dame en het Musee de Beaux Arts. Daarnaast raden we je aan een tochtje naar de top van de Mont Royal te maken. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad!

De ligging van Montreal, op een eiland in de Saint Laurent rivier met als achtergrond de Mont Royal en op slechts een uurtje rijden van het skigebied van Mont Tremblant is werkelijk fantastisch. Dat maakt Montreal prima geschikt als startpunt voor een vakantie in Oost Canada. Van Quebec naar Montreal is het maar goed 250 km rijden. Het is dus prima mogelijk tijdens een vakantie beide steden te bezoeken en enkele mooie natuurparken van de provincie Quebec!

Quebec Facts

* Aantal inwoners Quebec - 530.000

 * Klimaat Quebec - landklimaat

 * Taal Quebec – Frans 

 * Tijdsverschil Quebec – 7 uur eerder

 * Kraanwater Quebec -  drinkbaar

* Munteenheid Quebec – Canadese dollar

 * Visum Quebec -  nee

 * Inentingen Quebec - nee

Actuele ticket aanbiedingen voor Quebec

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Tix € 29,50
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews