De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er in Toronto 160 verschillende talen worden gesproken?

Voorpret

De Lonely Planet encounter reisgids Toronto is een perfecte gids ter voorbereiding van een citytrip!

Bezienswaardigheden Toronto

Bezienswaardigheden Toronto
Toronto is een schitterende stad waar heel veel te zien en te doen is! Wil je weten wat je echt niet mag missen? Lees dan onze top 10 met de leukste bezienswaardigheden in Toronto!

Bezienswaardigheden Toronto? Populair: CN Tower

De CN Tower is een zendmast en een populaire attractie voor toeristen die Toronto bezoeken. In 1976 is de toren gebouwd om aan te tonen waar de Canadese industrie toen al toe in staat was.

Er zit een restaurant in de toren op maar liefst 350 meter hoogte, ook is er een uitbouw met een glazen vloer. Je kan dus 350 meten recht naar beneden kijken! Vanaf daar is er een lift naar het hoogste platform (447m hoog, daarmee het hoogste uitkijkplatform van de wereld). Zeker de moeite waard!

301 Front Street West, Toronto

Bezienswaardigheden in Toronto? Bezoek de SkyDome

SkyDome is een immens groot stadion bijna onder de CN Tower. Doordat het dak dicht kan, kunnen alle wedstrijden in dit stadion doorgaan, zon of regen.

Tijdens sportwedstrijden zitten er soms wel 52.000 mensen in het stadion en met concerten kunnen er wel ongeveer 70.000 mensen in. Als er geen wedstrijden zijn, kan je binnen rondlopen en een kijkje nemen in de spelerskleedkamers.

Naast de CN Tower

Allan Gardens: gratis bezienswaardigheden in Toronto

De mooie botanische tuin Allan Gardens is helemaal gratis toegankelijk. Allan Gardens ligt in een park, de botanische tuin is binnen.

In het park staan ook drie kerken en door het jaar heen zijn er ook een paar tentoonstellingen. Van begin december tot januari heb je de Victoriaanse Kersttentoonstelling en in de herfst een mooie herfstbloemententoonstelling.

19 Horticultural Ave, Toronto
Openingstijden van de serres 10.00 tot 17.00, het park is altijd toegankelijk.

Wereldberoemd: bezoek de Niagara Falls vanuit Toronto

De drie watervallen die de Niagara Falls vormen zijn samen 1,6 kilometer breed. Deze watervallen staan bekend als een natuurlijk wereldwonder en zijn een absolute must om te bezoeken als je in de buurt bent! De Niagara Falls liggen op een kleine 1,5 uur rijden van Toronto, dus dat is zeker in een groot land als Canada erg dichtbij!

Bekijk voor meer informatie onze Niagara Falls pagina

Sharp Centre for Design

De architect van deze kunstschool, Will Alsop, heeft met dit ontwerp bewezen dat een kunstschool er ook uit kan zien als kunst. Enorme potloden ondersteunen het gebouw, het is echt een kunstwerk! Als je in de buurt bent, loop er dan gewoon even langs.

100 McCaul Street, Toronto

Canada's Walk of Fame voor alle beroemdheden

Alle bekende Canadezen kunnen hier een ster krijgen. In Hollywood krijgen alleen zangers en acteurs sterren, in Canada's Walk of Fame kunnen ook modellen, atleten, cartoonisten en coaches een ster krijgen op de Walk of Fame.

1 Yonge Street Suite, Toronto

Bezoek het gorilla regenwoud in de Toronto Zoo

Toronto Zoo is een hele grote dierentuin er leven ruim 5000 dieren van 450 verschillende soorten! Er is maar liefst 10 kilometer aan wandelpaden en je beleeft er van alles in het gorilla regenwoud of in de Afrikaanse Savanne.

361A Old Finch Ave, Toronto. Kijk op https://www.torontozoo.com/ voor openingstijden

Dominion Centre voor de kunstliefhebber

Dit complex bestaat uit zes torens, oorspronkelijk waren het er twee, de andere vier zijn er later bij gebouwd. Het opvallende gebouw is van glas en zwart metaal. Ondergronds zit een groot winkelcentrum met 75 winkels en restaurants. Buiten is er een park en er is ook een kunstgalerie te bezoeken.

55 King St W, Toronto

Toronto Islands

Vanaf een aantal punten in Toronto kan je met een boot de mooie Toronto Islands bezoeken. Je wordt meegenomen op een tocht langs de mooie eilanden. Een tocht om je ogen bij uit te kijken, aanrader!

Informeer bij toeristenkantoren naar vertrekplaatsen en tijden.

Niet overslaan: Chinatown

Toronto is een mengelmoes van nationaliteiten, vandaar ook dat er allemaal wijken bestaan met verwijzingen naar landen. Een daarvan is Chinatown en Toronto Chinatown is echt de moeite waard. Je kan er fantastisch shoppen en ook heerlijk authentiek Chinees eten!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews