De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De uitbundige kerstparade in Valkenburg mag twee keer in de week op duizenden bezoekers rekenen!

Voorpret

Alle kerstmarkt informatie voor zowel binnen- als buitenland overzichtelijk gebundeld? Bekijk onze special over de leukste landen en steden voor een kerstmarkt trip in 2015.

De leukste kerstmarkten in Nederland

De leukste kerstmarkten in Nederland

Rond de kerst mag een bezoekje aan één van de gezellige kerstmarkten in Nederland zeker niet ontbreken! Dus kom in de kerstsfeer en laat je onderdompelen in de wondere wereld van kerst! Hieronder vind je de kerstmarkt top 3 van Nederland voor 2015.

Leukste kerstmarkten in Nederland: Valkenburg is no 1!

Onze favoriete kerstmarkt is de markt in Valkenburg
Deze bijzondere kerstmarkt in het zuiden van ons land mag je zeker niet missen vanwege de locatie. De ondergrondse gangen van de Gemeentegrot aan de voet van de Cauberg en de Fluweelengrot vormen het decor van de kerstmarkt. In de sfeervol verlichte grotten vind je tientallen kraampjes die de leukste kerstspulletjes verkopen.

Wat de kerstmarkt in Valkenburg uniek maakt, is de Christmas Parade die bovengronds gehouden wordt. Een korte stoet met praalwagens en dansers zullen al dansend door de straten van Valkenburg a/d Geul trekken. De parade is twee keer per week te zien (woensdag en zaterdag) in november en december. Wees erbij!

Meer informatie omtrent data van de markt, tijden en toegangsprijzen: de kerstmarkt en kerst in Valkenburg.

Magisch Maastricht, de grootste kerstmarkt in Nederland

Mondain en mooi Maastricht wordt Magisch Maastricht
Rond de kerst is het centrum van Maastricht omgetoverd tot een prachtig winters landschap. Magisch Maastricht, zoals de kerstmarkt hier heet, is altijd een enorme happening. Op het plein vind je onder andere tientallen gezellige kraampjes die de mooiste kerst snuisterijen verkopen. Daarnaast is het plein uitgerust met leuke attracties voor jong en oud.

Zo is er speciaal voor kerst een schaatsbaan aangelegd en ook een ritje in een metershoog reuzenrad of een rondje in een ouderwets draaicarrousel behoren tot de mogelijkheden. Ook rijdt er speciaal voor de kinderen een kersttreintje rond. Uiteraard kom je ook de Kerstman met zijn elfen en rendieren tegen op deze sfeervolle kerstmarkt!

Meer weten? Data, openingstijden en meer tips voor een bezoek staan op Kerst in Maastricht.

Van plan om meerdere dagen in Maastricht te verblijven en gezellig inkopen te doen? Kijk eens bij de kerstmarkt specials van Hotel Specials, je vindt al een kerstmarkt arrangement in een gezellig hotel v.a. circa 60,- per kamer!

Kerstmarkt & Dickens festijn in Deventer

Deventer heeft maar liefst twee kerstmarkten in één stad!
Deventer staat in de maand december helemaal op z'n kop. Deventer wordt dan namelijk een echte kerststad compleet met kerstmarkten, kerstkoopzondagen, arrensleeën en sfeervolle kerstconcerten.

In de grote Lebuinuskerk wordt jaarlijks een kerstmarkt gehouden en ook het marktplein De Brink staat ieder jaar volledig in het teken van kerst. Er zijn dan zo'n 200 kramen waar je de mooiste kerstdecoraties en cadeautjes kunt kopen. Er zijn bovendien sfeervolle kerstconcerten in Deventer en natuurlijk het beroemde Dickens festijn dat gratis te bezoeken is.

Meer informatie data en openingstijden: de kerstmarkt, het Dickens festijn en kerst in Deventer.

Tip: geniet een weekendje rond kerst van het oude stadje Deventer.Bij de  Deventer aaanbiedingen van Voordeeluitjes tref je al een leuk weekendje weg rond de 65,- p.p.!

Runner up onder de kerstmarkten: Winterstad Eindhoven

Van een bezoek aan de sfeervolle kerstmarkt in Eindhoven kan je echt een leuk dagje of weekendje uit voor het hele gezin maken. Naast de gezellige kerstmarkt tref je een pracht van een ijsbaan op de markt en er is ook een ijssculpturen festival op het Stadhuisplein in Eindhoven. Openingstijden van de kerstmarkt: 5 december 2017 tot 4 januari 2018, dagelijks van 11.00 uur tot 23.00 uur. Maar let op: de kerstmarkt is gesloten met Nieuwjaar!

Meer kerstmarkt tips!

Niet alleen in Nederland worden kerstmarkten gehouden, maar ook over de grens verkeren ze volledig in kerstsfeer. Hier vind je de gezelligste en grootste kerstmarkten in Duitsland, of ga op bezoek bij onze zuiderburen in België.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews