De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De kerstman woont op de kerstmarkt in Maastricht! Zijn huis op het Vrijthof beschikt over een kado annex postkamer, slaapkamer, werkkamer, badkamer en keukentje.

Voorpret

Recept voor glühwein: Verwarm 3/4 liter rode de wijn en voeg 85 gram bruine suiker, 2 kaneelstokjes, een citroen en 6 kruidnagels toe. Niet laten koken! Na ongeveer 10 minuten van het vuur nemen en een wijnglas cognac toevoegen.

Kerstmarkt Maastricht

Kerstmarkt Maastricht

De kerstmarkt in Maastricht is een jaarlijks hoogtepunt tijdens Magisch Maastricht. Op en rondom het gezellige Vrijthof staan sfeervolle kraampjes die honderden leuke kerstartikelen verkopen!

Spreekt een weekend of dagje kerstshoppen in Maastricht je aan? Hier vind je informatie en praktische tips zoals de data van de kerstmarkt Maastricht in 2018, openingstijden en tips voor wie op zoek is naar een voordelig hotel vlakbij de kerstmarkt!

Bezoek de kerstmarkt Maastricht in 2018

Het Vrijthof is speciaal voor de kerst omgetoverd tot een mooi winterlandschap met daarin een 23 meter hoge kerstboom en een grote schaatsbaan. Bijna 650.000 mensen laten zich ieder jaar onderdompelen in de kerstsfeer en bezoeken de sfeervolle kerstmarkt van Maastricht.

Niet alleen het Vrijthof is in kerstsfeer, maar ook de tientallen winkels in Maastricht hebben een kerstambiance. Wandel daarom ook zeker even door de verlichte winkelstraten voor nog meer kerstinkopen. Scoor bijvoorbeeld een chique kerstoutfit in de exclusieve Stokstraat. Voor meer unieke winkels, bijzondere interieurzaken en galerieën is ook het Jekerkwartier met mooie winkelstraten als de Sint Pieterstraat een aanrader.

Magisch Maastricht: kerstmarkten & meer ...!

De kerstmarkt in Maastricht maakt onderdeel uit van het grootse evenement Magisch Maastricht. Tijdens dit jaarlijkse evenement is het op het hele Vrijthof een groot, gezellig feest!

Naast de kerstmarkt met de vele leuke kraampjes en de grote schaatsbaan, is er een reuzenrad, een ouderwets carrousel, café waar lekkere winterse drankjes en hapjes worden geserveerd en een leuk kersttreintje voor de kinderen. Natuurlijk kom je ook de kerstman met zijn elfen en rendieren tegen in Maastricht!

De redactie van Surprisetickets.nl zette kerstshoppen in Maastricht op nummer 2 van alle kerstmarkt bestemmingen in Nederland! Bekijk ze allemaal: Top 3 kerstmarkten Nederland.

Vlakbij overnachten? De leukste tips!

Met kerst is er zoveel te doen in Maastricht dat je van je dagje kerstmarkt natuurlijk ook een heel weekend kunt maken. En dat hoeft bovendien niet duur te zijn.

Kijk voor een leuk hotels nabij één van de gezellige pleinen op de kerstmarkt van Maastricht zeker bij Bebsy.nl. Zoek bij de filters op 'afstand vanaf' of vul in de zoekbalk de naam van het plein in. Hier tref je voordelige deals tijdens de kerstshopping periode met prijzen van circa 35,- p.p. Een andere aanbieder met voordelige hoteldeals met aantrekkelijke extra's is Hotelspecials.nl

Zoek je iets unieks, verblijf dan in een romantisch 4 sterren kasteel nabij Maastricht - natuurlijk geweldig met de kerst - voor slechts een paar tientjes meer per nacht!

Bezoek ook de kerstmarkt in de grotten

Op nog geen 15 kilometer van het centrum van Maastricht tref je nog een hele bijzondere kerstmarkt, namelijk in de grotten van Valkenburg. De kraampjes van deze unieke markt zijn opgezet in de lange, ondergrondse gangen van de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Lees meer over de unieke kerstmarkt van Valkenburg.

Data en openingstijden van de kerstmarkt in 2020

Dit jaar vindt de kerstmarkt in Maastricht plaats van 2 december 2020 t/m 1 januari 2021. Maandag t/m woensdag is de kerstmarkt toegankelijk van 11.00 uur tot 20.00 uur. Donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Attracties en Magisch Maastricht zullen langer open zijn. De kerstmarkt is gesloten op 25 en 26 december.

Dagtochtje? Gezellig per bus naar de kerstmarkt!

Wil je zo maar een dagje naar de kerstmarkt? Overweeg dan een voordelig dagtochtje per bus naar Maastricht. In de regionale huis aan huisbladen staan vanaf half november soms leuke aanbiedingen voor kerstmarkt dagtochtjes. Reken in de regel met 35,- a 45,- voor dagtochtjes per bus naar Maastricht. Bekijk hier het complete overzicht kerst busreizen!

Tip: er zijn ook meerdaagse arrangementen naar de kerstmarkt van Maastricht in combinatie met de bijzondere kerstmarkten in Valkenburg. Busreizen specialist Effeweg.nl heeft bijvoorbeeld een mooi 3-daagse kerstmarkt arrangement met bezoek aan beide kerststeden en inclusief 2 overnachtingen, 2x ontbijt en 2x diner vanaf circa 139,- p.p! 

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews