De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Kerstmarkt Valkenburg

Kerstmarkt Valkenburg

De kerstmarkt van Valkenburg is een van de meest bijzondere kerstmarkten die je kunt bezoeken: de feestelijke kraampjes worden elk jaar opgesteld in de verlichte grotten van Valkenburg. Ons knusse stadje werd door CNN zelfs geplaatst in de Top 10 beste kerstshopping steden ter wereld!

Zin in een weekend of dagje Valkenburg rond kerst? Hier tref je informatie over leuke kerstmarkt arrangementen en praktische tips, zoals data en openingstijden van de kerstmarkt Valkenburg 2018.

Kerstmarkt Valkenburg 2018: unieke kerstmarkten!

Kerstmarkt grotten Valkenburg In kerststad Valkenburg zijn twee kerstmarkten wel heel bijzonder gesitueerd, namelijk in de Gemeentegrot (die bekend staat om haar tientallen kilometers lange gangenstelsel) en in de Fluweelengrot. De donkere gangen zijn sfeervol verlicht en vormen het hart van al het winterse kerstplezier in Valkenburg.

In de verlichte gangen van de grotten staan tientallen kraampjes waar je de leukste kerstspullen kunt kopen. Als je alles gezien hebt, kun je bij één van de vele cafés heerlijk genieten van lekkere warme chocolademelk met een mooi kerstmuziekje op de achtergrond. Bezoek zeker ook de magische ondergrondse kerststal. Ook bovengronds hult Valkenburg zich dit jaar weer in kerstsferen met de Christmas Parade!

Valkenburg staat genoemd als nr 1 in de Top 3 Nederlandse kerstmarkten!

Speciale kerst arrangementen in Valkenburg

Wil jij in de gezellige weken rond kerst genieten van een paar dagen kerstshoppen in Valkenburg? Dan zijn de arrangementen van Hotel Specials de moeite. Je treft er speciale kerstarrangementen naar Valkenburg, soms is er een speciaal (kerst)diner inbegrepen. Zo ben je met de drukke kerstdagen verzekerd van een heerlijke kerstmaaltijd! Optioneel zijn er verschillende excursies maken.

Wil je geen speciaal arrangement, maar zoek je alleen een voordelige hotel overnachting bij de kerstmarkt van Valkenburg? Kijk dan eens bij de aanbiedingen van Trivago.nl. Hier tref je al leuke hotels nabij de kerstmarkten v.a. circa 49,- p.k. / 25,- p.p.!

Data kerstmarkt Valkenburg 2018 / 2019

De gezellige kerstmarkten in Valkenburg vinden plaats van  17 november t/m 07 januari 2018. Dit geldt voor zowel de Gemeentegrot als voor de Fluweelengrot.

Busreis kerstmarkt Valkenburg

Kerstshoppen in Valkenburg per bus? Voor een bezoek aan de kerstmarkt van Valkenburg in december tref je hier een overzicht met reisorganisaties met busreizen. Dagtochtjes per bus naar de kerstmarkt in Valkenburg worden maar door weinig organisaties aangeboden. Busreis specialist Effeweg.nl organiseert wel elk jaar weer mooie arrangementen: voor dit kerstshopping seizoen hebben ze bijvoorbeeld een 3-daagse kerst busreis naar Maastricht & Valkenburg incl. busretour, 2 overnachtingen, 2x ontbijt én 2x diner v.a. circa 139,- p.p.!

Tip: lees hier meer over de kerstmarkt van Magisch Maastricht.

Parkeren bij de kerstmarkt

Tijdens de kerstmarkt kan het wat drukker dan gebruikelijk zijn in Valkenburg. Parkeren kan je het best doen op de speciaal aangegeven parkeerplaatsen die maximaal 10 minuten van de grot vandaan liggen.

Meer kerstmarkt tips

Wil je de kerstmarkt in Valkenburg vergelijken met andere leuke kerstmarkten in bijvoorbeeld Antwerpen, Brussel, Maastricht, Düsseldorf, Keulen of Berlijn? Bekijk dan de overzicht pagina's van kerstmarkten Nederland, België of Duitsland!

Tip: 20 tips over de leukste kerstmarkten!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews