De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Deventer is een van de vijf oudste steden van Nederland.

Voorpret

Deventer staat bekend om zijn historie en nostalgie. Deze elementen komen samen op de kerstbrocante markten die rond de feestdagen aan de IJssel of in de Grote of Lebuïnuskerk zullen plaatsvinden.

Kerstmarkt Deventer

Kerstmarkt Deventer

De kerstmarkt in Deventer is een leuk dagje weg tijdens de koude wintermaand december. Je kunt er je kerstinkopen doen of genieten van de uitbundige kerstsfeer. De Deventer kerstmarkt is net zo gezellig als de grote markten in Duitsland, maar dan dichterbij! Ervaar Deventer in kerstsfeer of bekijk het volledige aanbod kerstmarkten in Nederland.

Kerstmarkt Grote Kerk Deventer

De Grote Kerk of Lebuïnuskerk kleed zich speciaal voor de kerstmarkt drie dagen lang warm aan. De kerstmarkt in Deventer heeft geen onpersoonlijke stands, maar de 80 kramen zijn sfeervol opgesteld in de mooie kerk. Dit geeft de kerstmarkt een bijzonder tintje. Tijdens het snuffelen tussen de kerstartikelen houden diverse koren de kerstsfeer erin en op het gezellige binnen terras kunnen bezoekers van een hapje en drankje genieten.

Data kerstmarkt Deventer

De overdekte markt in de grote kerk is in 2021 van 12 tot 15 december. De entree is 3 euro en kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie op de website van de grote kerk.

Charles Dickens in Deventer

Van 9 tot en met 19 december is Deventer niet meer terug te herkennen. Dan wordt namelijk het Dickens festival gehouden! De 19e eeuwse stad van Charles Dickens komt tot leven in Deventer, evenals meer dan 900 personages uit de boeken van de beroemde Engelse schrijver!

Ontmoet Oliver Twist, schoorsteenvegers en zwervers. Zelfs de Christmas Carol Singers zingen aan de deur! De tijd van Dickens herleeft op straat en binnen. In de cafés kun je Engelse punch en wafels bestellen, maar ook de Deventer koek. Geniet van het prachtige decor, de mooie kerstbomen, kostuums en heerlijke geuren!

Het festijn dat jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers trekt, is op zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Via de Keizerstraat krijg je (gratis) toegang tot het Dickens festijn. Meer informatie: Dickens Festijn

Weekendje Deventer in kerstsfeer? Leuke arrangementen!

Ben je opzoek naar een leuk hotelletje in Deventer om de ook 's avonds van de kerstsfeer te genieten? Bekijk dan het aanbod Deventer arrangementen van Voordeeluitjes! Onze persoonlijke favoriet voor een romantisch weekend: Boetiekhotel Finch.

Koopzondag Deventer: 2e zondag in december

Op de tweede zondag in december is het (kerst)koopzondag in Deventer. Op deze dag zijn alle winkels geopend en kun je de laatste kerstinkopen doen of misschien de eerste artikelen in de uitverkoop scoren.

Reizen naar kerststad Deventer

Auto De betaalde parkeergarages Noordenbergplein, Leeuwenbrug en Op den Keizer in Deventer zijn de hele dag geopend evenals de parkeerterreinen Beestenmarkt, Grote Kerkhof, Verzetslaan, Wilhelminabrug en Nieuwe Markt. Kom je met de auto en parkeer je deze aan de rand van de stad of op het bedrijventerrein? Dan is er een pendelbusje die je naar de binnenstad brengt.

Bus Voorheen gingen er georganiseerde busreizen naar de Deventer kerstmarkt, maar momenteel zijn deze alleen beschikbaar voor Valkenburg en Maastricht. Lees meer in onze kerstreizen met de bus special.

Fiets Woon je in de buurt van Deventer, kom dan op de fiets naar de kerstmarkt. Je kunt je fiets dan kwijt bij een van de bewaakte stallingsplaatsen: Op den Keizer, Lamme van Dieseplein of in de Keizerstraat.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews