De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Essen is benoemd tot Culturele hoofdstad van Europa in 2010!

Voorpret

Lees meer over Essen, want deze stad met ruim 500.000 inwoners heeft heel veel te bieden voor een weekendje weg!

Kerstmarkt Essen

Kerstmarkt Essen

De gezellige kerstmarkt in Essen behoort tot de grootste kerstmarkten van Duitsland. Je treft dan ook honderden kraampjes op deze typisch Duitse Weihnachtsmarkt voorzien van originele kerstartikelen en cadeautjes!

Zin in een weekend of dagje kerst shoppen in Essen? Hier tref je informatie en praktische tips. Van de data van de kerstmarkt Essen in 2018 tot de actuele openingstijden, tips voor wie naar de kerstmarkt wil per bus of trein en andere tips voor kerst in Essen!

Naar de internationale kerstmarkt Essen in 2018?

In de romantische Duitse plaats Essen wordt ieder jaar een internationale kerstmarkt gehouden. De ongeveer 250 kraampjes tellende markt mag zich met recht een van de grootste en populairste kerstmarkten van Duitsland noemen.

De markt staat op diverse pleinen, waarvan de Kennedyplatz het meest sfeervol is. Het plein telt wel 500 lichtkettingen van 20 meter lang, waardoor je een echt kerstgevoel krijgt. Door de vele lichtjes is de markt vooral 's avonds een ware belevenis.

Daarnaast is de internationale kerstmarkt de perfecte plek om een origineel kerstcadeau te vinden. Je vindt er geschenken uit alle delen van de wereld, waaronder sculpturen uit Afrika, Griekse verlichte huisjes, vrolijke figuurtjes uit Cuba of kunsthandwerken uit Rusland. Er is dus voor ieder wat wils en dat maakt Essen de ideale plek om te kerstshoppen.

Kerstactiviteiten op de kerstmarkt

Natuurlijk ontbreekt het in Essen niet aan heerlijke lekkernijen, die tevens uit de hele wereld komen. Zoals onze eigen poffertjes, Arabische falafel, Peruaanse aardappels of Poolse bigos. Het proeven van een van deze lekkere hapjes hoort dan ook bij je bezoek aan de kerstmarkt.

Een perfecte manier om op te warmen, is door het drinken van glühwein. Traditioneel wordt deze uit een mok gedronken, die mensen meenemen van huis of op de markt kopen.

Naast eten en drinken valt er nog veel meer te beleven. Zo kun je in het Adveniat-kaarsenmakerhuisje zelf een kaars maken. Je betaalt alleen de kosten van het materiaal. Leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen!

Kinderen zullen ook veel plezier beleven aan de meer dan 100 jaar oude draaimolen die op de Kennedyplatz zijn rondjes draait.

Reizen naar kerststad Essen: bus of trein?

Essen ligt vlakbij grote plaatsen zoals Duisburg, Oberhausen, Düsseldorf, Dortmund en Keulen. Met de auto is Essen prima bereikbaar. Vanuit Amsterdam is het ruim 200 km rijden en ben je er in twee uur. Vanuit Arnhem is het ruim 100 km en doe je er zelfs maar een uur over.

De trein naar Essen boek je indien je vooraf online reserveert al voor minder dan 50,- retour bij NS International.

Busreizen naar Essen bekijk ons overzicht met goedkope busreisjes naar de kerstmarkt. De korte trips naar de kerstmarkt van Essen in combinatie met bijvoorbeeld een bezoek aan de kerststeden Oberhausen, Keulen of Düsseldorf zijn zeer populair en verrassend betaalbaar!

Bezoek Essen en boek een van de speciale arrangementen

Er zijn veel redenen om een extra nachtje in Essen te blijven. Je kunt er heerlijk shoppen en er zijn mooie bezienswaardigheden in Essen en omgeving. In de periode dat de kerstmarkten in Essen geopend zijn is het aan te raden om bijtijds een hotel te boeken nabij de markten. Vaak tref je leuke kerstmarkt arrangementen voor kleine prijsjes bij Hotel Specials.

Wanneer is de kerstmarkt in 2018 geopend?

De kerstmarkt in Essen vindt plaats van 23 november t/m 23 december 2018. De markt is dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs een uur langer, tot 22.00 uur.

Let op: op zondag 26 november is het Totensonntag (dodenherdenking) in Duitsland en is de kerstmarkt alleen open van 18.00 tot 22.00 uur. Verder is vrijwel alles gesloten.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews