De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

'Essen' zich vanuit het Duits vertaalt met 'eten'. Iedere herfst wordt er een gastronomisch evenement georganiseerd met deze toepasselijke naam.

Voorpret

Ga vast snuffelen op de kerstmarkt in Essen!

Bezienswaardigheden in Essen

Bezienswaardigheden in Essen

Op slechts 2 uur rijden vanaf midden Nederland vind je de veelzijdige stad Essen. Deze stad in het hart van het Ruhrgebied is de perfecte uitvalbasis voor een korte vakantie Duitsland. De diverse attracties maken Essen een unieke stedentrip bestemming. Wat dacht je van de kerstmarkt of een historische kolenmijn als een van de bijzondere bezienswaardigheden? Essen zal je zeker verrassen!

Bezienswaardigheden Essen, Duitsland in vogelvlucht

Historische bezienswaardigheden in Essen: De gouden Madonna is de belangrijkste religieuze bezienswaardigheid in Essen. Je vindt dit beeld in de 14 eeuwse Munster kathedraal. Samen met de abdij en de kasteelvilla Hugel zijn dit de historische trekpleisters van de stad. Het stadhuis van Essen is ook erg bijzonder vanwege zijn hoogte; maar liefst 106 meter! Dit maakt het stadhuis van Essen het hoogste stadhuis van Duitsland.

Naar Essen: bezienswaardigheden op de werelderfgoed lijst!

Je zal het je niet zo snel voor kunnen stellen; een kolenmijn op nummer 1 van de lijst bezienswaardigheden in Essen. Nu is de Zeche en Kockerei Zollverein - zelfs UNESCO Werelderfgoed - ook niet zomaar een industrieel complex met kolenmijn. Het is volgens velen de mooiste kolenmijn ter wereld en dat is alles te danken aan de architectuur: Bauhaus. Jaarlijks trekt het industriele monument wel een miljoen bezoekers. De Zollverein is nieuw leven ingeblazen en vandaag de dag vind je er een design center evenals verschillende musea en gastronomische activiteiten. Er worden exposities en beurzen gehouden, maar ook dansvoorstellingen! Meer weten over de geschiedenis van dé bezienswaardigheid van Essen? Het is mogelijk om  een rondleiding te krijgen door de kolenmijn.

De leukste bezienswaardigheden in Essen met kinderen

Opzoek naar een geschikte bezigheid voor de hele familie? Bezoek het Grugapark! In deze Botanische tuin kun je heerlijk wandelen, natuur en kunst bezichtigen en hebben de kinderen veel bewegingsvrijheid. Er is ook een speeltuin waar ze lekker kunnen dollen en er leven in het park wel 500 dieren, van exotische flamingo's tot schattige pony's.

Ook het zuidelijk gelegen meer Baldeneysee is een aanrader voor een dagje uit in Essen met kinderen. Je kunt hier bootjes huren, kanoen, surfen en iets lekkers eten in een van de restaurants met uitkijk op het water. Maak een rondvaart over het meer. De Baldeneysee is erg leuk voor familie-uitjes!

Wandelling door historisch Essen: Kettwig & Werden

De zuidelijk gelegen gemeentes Kettwig en Werden zijn na het vervallen van hun stadsrecht begin 20ste eeuw bij Essen getrokken. Je vindt deze historische plaatsjes aan de Ruhr. Tijdens een wandeling door dit gebied geniet je volop van Middeleeuwse architectuur en details die tijdens de Tweede Wereldoorlog nauwelijks zijn aangetast.

Meer tips voor een weekendje Essen

Weekend weg naar Essen in de winter Als je tijdens de wintermaanden naar Essen gaat dan staat heel de stad in het teken van Kerstmis, en hoe! Ieder jaar wordt er een grote kerstmarkt opgebouwd waar jong en oud samen genieten van de warme kerstsfeer. Lees hier alles over de kerstmarkt van Essen, over een van de gezelligste kerstmarkten van Duitsland!

Essen die Einkaufsstadt (vertaald: Essen winkelstad). Dit staat in dikke koeienletters op een gebouw in Essen. Winkelen is een belangrijke bezigheid in deze Duitse stad. Er zijn wel 800 winkels en warenhuizen in de stad. Een bezoek aan Essen gaat dus hoogstwaarschijnlijk gepaard met goed shoppen!

Filmpje pakken in Essen? Het filmtheater Lichtburg is een van de grootste bioscopen van Duitsland en behoort ook een van de oudste en meest karakteristieke van heel Europa. In Duitsland worden de films nagesynchroniseerd, dus kennis van de Duitse taal is niet overbodig!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews