De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Tijdens de kerstmarkt Düsseldorf ligt er op de mooie Konigsallee een prachtige, grote ijsbaan.

Voorpret

Alle gezellige kerstmarkten op een rij? Bekijk de Top 20 Kerstmarkten!

Kerstmarkt Dusseldorf

Kerstmarkt Dusseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf is in Duitsland meerdere malen uitgeroepen tot kerstmarkt van het jaar. Door de hele binnenstad staan mooie verlichte marktkraampjes waar leuke kerstspulletjes, cadeautjes en grote koekharten worden verkocht.

Kerstmarkt Dusseldorf 2018: kaneelkoekjes & gluhwein

In de dagen voor kerst ruikt het overal in Düsseldorf naar kaneelkoekjes, warme chocolademelk en glühwein. Het mooist is de kerstmarkt vanaf de namiddag en in de avond. Alle kraampjes op de vier pleinen in de oude binnenstad zijn sprookjesachtig verlicht wat bijdraagt aan de magische sfeer. Er zijn maar liefst ruim 250 kraampjes op de markt waarvan vele prachtige kleine cadeautjes, adventsbloemstukjes, houten speelgoed en kerstboomversieringen verkopen.

Loop zeker even naar de chique Konigsallee. Alle bomen zijn hier verlicht en in de winkels zijn ook de etalages prachtig in kerstsfeer. Tijdens de kerstmarkt is hier een schitterende kunstijsbaan waar iedere dag ruim duizend mensen komen schaatsen.

Dagje naar de kerstmarkt in Dusseldorf per trein

Met de trein een dagje naar de kerstmarkt in Düsseldorf
Düsseldorf ligt maar 60 kilometer van Venlo en is daarmee voor de meeste van ons redelijk snel te bereiken. Met de trein reis je vanuit de Randstad zelfs binnen 2 uur naar het hart van Düsseldorf. En als je jouw dagje Düsseldorf online boekt in de voorverkoop (zie hieronder) dan is het ook nog eens heel voordelig!

Kerstmarkt Düsseldorf budgettip: lees hoe je nu in de voorverkoop al v.a. 20,- een enkel kaartje Düsseldorf kunt boeken! 

Leuke kerstmarkt arrangementen

Leuke kerstmarkt Düsseldorf aanbiedingen, reizen en trips voor kerstshoppen in Düsseldorf tref je op De Jong Intra, denk bijvoorbeeld aan 2-daagse of 3-daagse hotelarrangementen in Dusseldorf incl. vervoer per trein of eigen vervoer met prijzen die al beginnen v.a. circa 30,- p.p. per nacht!

Budget tip! HotelSpecials heeft veel verschillende, voordelige hotel arrangementen, prijzen starten al rond de 80,- per kamer per nacht / 40,- p.p. Tip: bij dit online reisbureau boek je voordelige trips naar de kerstmarkt met kortingen tot 62%!

Meer tips voor een leuk en betaalbaar hotel voor een weekendje kerstshoppen in Düsseldorf? Kijk dan bij onze budget tips.

Per bus de gezelligste markten verkennen

Leuk dagje met de bus naar de kerstmarkt in Düsseldorf
Er worden elke winter weer vanuit alle provincies dagtochten per bus naar de kerstmarkt aangeboden. De reis per bus duurt wat langer dan per trein, maar verder is het een goedkope en comfortabele manier om een dagje de kerstmarkt te bezoeken. Rond oktober publiceren reisorganisaties weer dagtochtjes naar de kerstmarkt in de lokale huis aan huisbladen. Kan je niet langer wachten? Bekijk hier het overzicht met onze tips voor kerstmarkt busreizen.

Naast dagtochten zijn er ook meerdaagse busreizen
In een dagje kun je vaak niet alles ontdekken, dus de meeste mensen kiezen voor een meerdaagse trip. Erg leuk zijn ook de combinatiereizen, waarbij je zowel de kerstmarkt van Düsseldorf bezoekt, maar bijvoorbeeld ook die van Keulen of Essen! Hier tref je het overzicht met reisorganisaties met aanbiedingen van kerstmarkt busreizen.

Data kerstmarkt Dusseldorf in 2018

De kerstmarkt in Dusseldorf vindt plaats van 16 november 2020 t/m 7 januari 2021. De kerstmarkt is dagelijks geopend van 11 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds. Op vrijdag en zaterdag is de kerstmarkt een uurtje langer open, tot 9 uur 's avonds.

Let op! op 26 november is het 'Totensonntag' in Duitsland. Op deze dag van dodenherdenking is vrijwel alles gesloten in Duitsland inclusief de kerstmarkt.

Met de auto naar Dusseldorf en parkeren in de binnenstad

Dagje met de auto naar de kerstmarkt 
Düsseldorf ligt op maar 195 km van Utrecht en 135 km vanaf Eindhoven. Met de auto kun je dus in circa 1,5 á 2 uur naar Düsseldorf rijden. Let op: in veel Duitse binnensteden heb je een milieusticker nodig, ook in Düsseldorf! Deze kun je bestellen in alle ANWB winkels in Nederland, reken wel op een paar werkdagen levertijd.

Parkeren kerstmarkt Düsseldorf
Parkeren in Düsseldorf in de buurt van de kerstmarkt valt niet altijd mee! Je kunt het best parkeren op het parkeerterrein bij de Rijnoever, hier betaalde je vorig jaar rond de 24,- per dag. Een andere optie is een plek reserveren bij je hotel, soms is dat goedkoper. Ontspannen naar Düsseldorf met de trein is echter een goed alternatief!

Kerstshoppen in Dusseldorf: tips en meer!

Vanaf medio November zijn de winkels in Dusseldorf helemaal in kerstsfeer en start ook de beroemde Weinachtsmarkt weer. De plek bij uitstek om bijzondere kerstversieringen te vinden, mooi houten speelgoed of kleine cadeautjes!

Dusseldorf staat bekend als het winkelparadijs van Duitsland en het is daarom aan te bevelen je van te voren te oriënteren op het aanbod aan winkels & warenhuizen (anders ben je dagen aan het dwalen).

Met de trein kerstshoppen in Dusseldorf
De wegen richting Dusseldorf zitten in de dagen en weekends voor kerst behoorlijk vol. Als je ontspannen een dagje wilt shoppen is de trein een prima alternatief. Vanaf Amsterdam ben je al in goed 2 uur in Dusseldorf (Vanaf Arnhem slechts een uurtje). Je stapt uit in hartje stad en hoeft je ook niet druk te maken over een parkeerplek.

Meer info of reserveren: NS International (treinkaartje Dusseldorf v.a 19,-, reserveren voor november en december aanbevolen als je een goedkoop kaartje wilt boeken) of kijk bij de tips voor treinreizen naar Dusseldorf.

Kerstmarkten bezoeken? Meer leuke tips!

Bekijk ook onze overzichtspagina met de allergezelligste kerstmarkten in Duitsland zoals de sfeervolle kerstmarkt van Keulen. Veel minder bekend bij ons dan de kerstmarkt in Düsseldorf maar ook zeer de moeite waard is de grote internationale weihnachtsmarkt in Essen. In het schattige Duitse plaatsje Monschau tref je ook een zeer charmante kerstmarkt.

Kijk zeker ook even bij de tips en speciale aanbiedingen voor een weekendje weg in kerstsfeer in België. In de grote steden zoals Antwerpen, Brussel en Gent geniet je van gezellige kerstmarkten!

Meer kerstmarkten? Bekijk dan eens onze special over de 20 gezelligste kerstmarkten van Nederland, België & Duitsland! Meer kerst tips en arrangementen op weg met de kerstdagen.

Meer weten over Dusseldorf?

Wil je een weekend naar Düsseldorf en wil je meer weten over bezienswaardigheden zoals musea etc? Kijk dan op onze reisgids Düsseldorf pagina voor een overzicht van musea, restaurants en andere tips die handig zijn voor een weekendje Düsseldorf.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews