De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De traditie om met kerst een boom te versieren komt oorspronkelijk uit Duitsland.

Voorpret

Düsseldorf en Aken zijn andere nabijgelegen kerstmarkten mocht je in de kerstsfeer zijn!

Kerstmarkt Keulen

Kerstmarkt Keulen

Met de kerst verandert de stad Keulen in een grote sfeervol versierde kerststad. Je vindt hier niet één kerstmarkt of weinachtsmarkt zoals men ze in Keulen noemt, maar wel zeven! Keulen is dan ook al jaren één van de populairste kerstmarkten van Duitsland.

Krijg je al zin in een dagje kerstshoppen in Keulen? Hier tref je info en praktische tips zoals de data van de kerstmarkt in Keulen, reizen per auto, trein of bus en leuke arrangementen voor wie de kerstmarkt van Keulen wil bezoeken!

Kerstmarkt Keulen 2018

De gezellige kerstmarkt van Keulen is samen met de kerstmarkt in Düsseldorf en die van Oberhausen de populairste van Duitsland! Keulen heeft maar liefst 7 verschillende kerstmarkten verspreid door de stad: de kerstmarkt aan de Rudolfplatz, de Neumarkt, de kerstmarkt in de haven, de kerstmarkt in de Stadtgarten, de Alter Markt, Christmas Avenue en de kerstmarkt onder de beroemde Dom van Keulen.

Zoek je een kerstmarkt arrangement in Keulen? Hieronder vind je leuke sites met Keulen arrangementen.

Leuke Keulen arrangementen tijdens de kerstperiode

  • Hotelarrangementen nabij de kerstmarkt Bekijk alle aanbiedingen van hotels inclusief speciale arragementen in Keulen vanaf ca. 25,- p.p. per nacht. Check alle hotels op Hotelspecials.nl.
  • Hotelaanbiedingen bij kerstmarkten Hotelaanbiedingen in Keulen en Düsseldorf tijdens de kerstperiode! Kijk op de site van Trivago voor goedkope hotels in de buurt van de leukste kerstmarkten!
  • Kerstarrangementen Keulen inclusief treinreis Met de trein naar de kerstmarkt in Keulen? Bij TUI vind je voordelige meerdaagse treinreizen naar Keulen, 4 dgn v.a. circa 170,-!


Meer tips?
Lees onze online Keulen reisgids.

Gemakkelijk naar de kerstmarkt in Keulen per trein

Als je ontspannen naar Keulen wilt reizen, zeker rondom de kerstdagen, is de trein een aanrader! Met de trein reis je comfortabel binnen 2,5 uur van bijvoorbeeld Utrecht naar Keulen. Maar vanuit vrijwel alle plaatsen in Nederland ben je sneller met de trein in Keulen dan met de auto en veel sneller dan met een kerstmarkt busreis! Op de website van NS International boek je treintickets naar de kerstmarkt in Keulen al v.a. 19,-!

Meer info & trein naar Keulen tickets.

Zeven unieke weinachtsmarkten in Keulen met kerst

1. Neumarkt Hier vind je de oudste kerstmarkt van Keulen met kraampjes die je terugbrengen naar de sfeer van de eerste kerstmarkt in de jaren '70. De kerstmarkt rond de Neumarkt staat ook wel bekend als de Engelenmarkt.

2. Rudolfplatz Als je vanaf de Neumarkt doorloopt kom je op de Rudolfplatz, hier vind je naast de Hahnentorburg de kleinste en meest sprookjesachtige van alle kerstmarkten met grote verlichte sprookjesfiguren!

3. Haven Erg leuk is de maritieme kerstmarkt in de haven van Keulen. Koop hier leuke kerstcadeautjes of neem een glaasje wijn en geniet van het uitzicht over de binnenstad van Keulen.

4. Kerstmarkt in de Stadtgarten In het stadspark vind je vooral moderne kerstversiering, oude ambachten en nostalgische lekkernijen. Maar juist de dorpse sfeer die hier hangt maakt deze kerstmarkt zo uniek.  

5. Alter Markt een kerstmarkt voor kids! Ze vermaken zich in de oude carrousel, de kerstman loopt hier hoogstpersoonlijk rond en er is een overvloed aan speelgoed!

6. Kerstmarkt onder de Dom Hier tref je veruit het mooiste decor van alle zeven de markten. Geniet hier van de grote hoeveelheid lekkernijen of koop een kunstwerk uit Keulen. Ook de imposante Dom van Keulen is een bezoekje waard.

7. Christmas Avenue Ook wel de roze kerstmarkt van Keulen genoemd blinkt uit door zijn bijzondere lichtdesigns, culinaire hoogstandjes en hoogwaardige producten. Met een afwisselend podiumprogramma wordt er volop voor entertainment gezorgd.

Kerstmarkt Keulen busreizen en dagtochtjes

Er zijn in november en december regelmatig aanbiedingen van tochtjes per bus naar de kerstmarkt in Keulen. Nadeel van een dagtochtje kan zijn dat je met een busreis op diverse locaties stopt en dat kost wel veel tijd.

Ga je echter twee of drie dagen dan is de bus een goedkope en comfortabele manier om de kerstmarkt in Keulen te bezoeken (2 daagse  busreizen Keulen met boek je vaak al v.a. circa 69,-. Check hier voor de reisorganisaties en kerstmarkt busreis aanbiedingen!

Data kerstmarkt Keulen 2018

Ieder jaar wordt het Domplein omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Dit jaar vindt de kerstmarkt in Keulen plaats van 21 november t/m 23 december 2018. De openingstijden van de kerstmarkt zijn dagelijks van 11.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 22.00.

Grappige tip: wandel de Krippenroute

Loop in Keulen tijdens de kerst de Kölner Krippenroute, deze route leidt je langs zo'n 80 plaatsen in de stad, waar je oude kerststalletjes van over de hele wereld tegen komt.

Met de auto naar de kerstmarkt

Dagje met de auto naar de kerstmarkt Keulen ligt zo'n 230 kilometer bij Utrecht vandaan en 150 kilometer van Eindhoven. Reken met de auto dus op een rit van minimaal 2 uur vanaf Utrecht.

Parkeren bij de kerstmarkt
Ondanks de drukte is parkeren in Keulen goed te doen, zelfs rond de drukke feestdagen. Reken er wel op dat de tarieven rond de 10 tot 25 euro per dag liggen.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews