De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De stad Aken is vernoemd naar de bronnen Aquae Granni.

Voorpret

Bijna de helft van de stands verkoopt culinaire lekkerheden. Het traditionele kerstgebak is een leuk souvenir voor de thuisblijvers.

Kerstmarkt in Aken

Kerstmarkt in Aken

Zin in een weekend of dagje kerst shoppen? De kerstmarkt in Aken is elk jaar weer een hoogtepunt! Hier lees je alles wat je moet weten over de Aken kerstmarkt in 2018; van de actuele openingstijden tot tips voor wie per bus of trein naar de kerstmarkt wil reizen. Aken behoort tot de populairste kerstmarkten van Duitsland. Bekijk ook onze top 20 kerstmarkten voor de leukste steden om te bezoeken rond de kerst.

Kerstmarkt van Aken bezoeken in 2018?

Op het plein bij het stadhuis wordt ieder jaar een grote, gezellige kerstmarkt opgebouwd, zo ook in 2018. De kerstmarkt van Aken is gesitueerd in het historische centrum en heeft een prachtig uitzicht op de Dom. Jaarlijks bezoeken zo'n 1,5 miljoen mensen de kerstmarkt. Desalniettemin is de sfeer familiair. Bij de kraampjes doet iedereen zijn best om unieke spullen te verkopen. Naast handgemaakte kerstversiering en cadeaus kun je genieten van de traditionele zoetigheid en heerlijke glühwein om bij op te warmen. Probeer zeker de Akener Print. Deze harde kruidkoek is een typisch product uit deze regio.

Arrangementen en dagtochtjes naar de kerstmarkt

Van je bezoek aan de kerstmarkt van Aken een sfeervol weekendje weg maken? Hier tref je voordelige hotel tips voor Aken kerstmarkt arrangementen.

Tip: Wil je de auto thuis laten? Op deze pagina vind je veel ideeën voor dagtochtjes naar de kerstmarkt per pus.

Alternatief: Met de trein reis je via Eindhoven, of als je in Limburg woont via Heerlen, gemakkelijk en snel naar Aken. Een treinkaartje Aken (ook wel geschreven als Aachen) boek je v.a. 19,- per enkele reis bij NS International.

Wanneer is de kerstmarkt geopend?

De kerstmarkt in Aken is dit jaar van 24 november t/m 23 december. De kerstmarkt is dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00, behalve op 26 december. Op die dag is er dodenherdenking in Duitsland en is de kerstmarkt open van 18.00 tot 21.00. Op de laatste dag is de kerstmarkt open tot 20.00.

Meer zien van sfeervol Aken met de kerst?

Behalve de kerstmarkt bezoeken kan je in Aken nog veel meer dingen doen. Zo staat de stad bekend om de kuuroorden en zuivere waterbronnen, de stad is hier zelfs naar vernoemd! Er zijn verschillende bronnen waar je heerlijk tot rust komt na een drukke dag kerst shoppen.

Niet te vergeten is natuurlijk de dom van Aken. Als je nog tijd over hebt, moet je zeker een bezoek brengen aan dit indrukwekkende bouwwerk.

Ook heeft Aken verschillende musea voor de liefhebber. Van kunst tot geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld het computermuseum of burg Frankenberg. Informeer bij de VVV naar de mogelijkheden en actuele activiteitenkalender.

Bekijk voor meer stedentrip informatie onze selectie van de leukste bezienswaardigheden in Aken!

Met de auto naar Aken: parkeren bij de kerstmarkt

Aken ligt op een kleine 200 kilometer vanaf Utrecht. Reken met de auto dus op een rit van ongeveer 2 uur vanuit hartje Nederland.

Parkeren rond de kerstmarkt en het centrum van Aken
In en rond Aken vind je veel parkeergarages, maar door de drukte tijdens de kerstmarkt kan parkeren lastig zijn. Wil je toch met de auto? Reken er dan op dat de parkeertarieven rond de 10 euro zijn.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews