De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Leukste bezienswaardigheden in Aken

Leukste bezienswaardigheden in Aken

Een stad met veel cultureel erfgoed? Dat is Aken! Een levendig centrum met gezellige horeca? Dat is Aken! En een groene stad met een groot aanbod aan rondleidingen en activiteiten? Je voelt hem al aankomen, want ook dat is Aken. Een reisje naar deze Duitse stad net over de grens is zo voorbereid met dit overzicht bezienswaardigheden in Aken.

Aken | Bezienswaardigheden van een sprankelende stad

Van Aken word je vrolijk, want er is van alles te doen. Wat dacht je van een stadswandeling langs alle fonteinen? Er zijn er genoeg! En het is een originele manier om de stad te leren kennen. Maar ook voor het bezoeken van kerken, gebouwen en natuur ben je in Aken aan het goede adres. Hieronder een greep uit het diverse aanbod bezienswaardigheden.

Wellness karakter bijzondere bezienswaardigheid van Aken

Aken is een waterrijke stad. Natuurlijke, soms zelfs warme bronnen verklaren het brede scala aan thermen. Verwen jezelf met een dagje wellness in een kuuroord als Carolus Thermen of boek een hotel met een beauty & wellness arrangement. Tip: Maak een fonteinentour langs de zwavelhoudende warm waterbronnen in Aken en doe onder andere Elisenbrunnen aan. Ga bij het VVV-kantoor in Aken langs voor meer info.

Divers aanbod aan bezienswaardigheden in Aken

Aken combineert geschiedenis met gezelligheid. Het stadscentrum is vrij groot, er zijn dus genoeg monumenten en gebouwen te bezichtigen. Zoals:

Het Stadhuis Het interieur van het stadshuis weerspiegelt zijn verleden, enerzijds gotiek anderzijds barok. In de Rijkszaal valt een reeks aan fresco's te bezichtigen. Entree kost 2,50 p.p., maar er zijn ook combinatiekaarten beschikbaar voor 10 euro die eveneens toegang bieden tot het Couven Museum en het Internationale Kranten museum (je spaart dan in totaal 2,50 uit).

De Dom Iedere belangrijke stad heeft wel een kathedraal om trots op te zijn. Zo ook Aken. En de stad is zeker trots, want de dom was het eerste Duitse monument dat Unesco opnam op zijn Werelderfgoedlijst! Neem ook een kijkje in de schatkamer.

Lousberg Genoeg monumenten gezien? Loop dan richting Lousberg, een beschermd tuinmonument. Vanaf dit punt heb je een prachtig panorama over het dal waarin Aken ligt.

Winter is gezellig in Aken: knusse kerstmarkten & carnaval

De wintermaanden gaan niet stilletjes voorbij in Aken. Tijdens de weken voor kerst (nov & dec) is de Weinnachtsmarkt in Aken een absolute bezienswaardigheid: knus en klappertandend aan de warme wijn!

In het nieuwe jaar is er opnieuw reden voor feest, want dan gaat het carnaval van start in Aken! Een bezienswaardigheid op zich: tijdens dit traditionele volksfeest leeft de hele stad zich uit in kleurrijke carnaval kostuums! Carnaval in Aken meevieren? Lees hier wat je te wachten staat!

Naar het Drielandenpunt wandelen vanaf Aken

Een bezienswaardigheid vlakbij Aken is het Drielandenpunt in Vaals. Vanuit Aken ben je er in nog geen kwartier. Eenmaal aangekomen bevind je je op het hoogste punt van Nederland. De omgeving is groen en leent zich uitstekend voor een picknick. Voor de kinderen is er een speeltuin en een groot labyrint. Al met al een tip voor een actief en goedkoop uitje!

Meer tips voor een vakantie in Duitsland

  • Hoe kom je in Duitsland? Vind hier alle informatie over het vervoer naar Duitsland, pak bijvoorbeeld de trein of ga lekker snel met het vliegtuig.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews