De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Benrath Palace wordt gezien als één van Europa's beste en mooiste voorbeelden uit de rococoperiode?

Voorpret

Bekijk hier hoe je kunt besparen op een bezoek aan Dusseldorf: best budget tips.

Bezienswaardigheden Dusseldorf

Bezienswaardigheden Dusseldorf
Dusseldorf heeft veel bijzondere bezienswaardigheden en attracties te bieden. Liefhebbers van kunst en cultuur komen tijdens een citytrip zeker aan hun trekken, net als shopaholics en liefhebbers van lekker eten!

Bezienswaardigheden in Dusseldorf: tips!

Düsseldorf is een schitterende stad gelegen aan de Rijn. In het oude centrum zijn geweldig veel plekken te bezichtigen en er zijn 101 leuke dingen te doen. Vooral rond de kerst is het er reuze gezellig! Hieronder vind je de belangrijkste bezienswaardigheden in Düsseldorf onderverdeeld in musea, historische monumenten en kerken. Zo haal je het maximale uit je weekendje in Düsseldorf!

Kies voor een Hop-on-hop-off Bus Tour door Düsseldorf en bezoek hiermee alle belangrijke attracies die te vinden zijn in deze geweldige stad! Je kunt deze citytour voordelig online boeken, zodat je niet in de rij hoeft te staan voor een ticket!

Bezoek de oude stad van Düsseldorf

De smalle straatjes, pleinen en gemoedelijke biertuinen geven de Altstadt een romantisch voorkomen. De Rheinpromenade (Rijnboulevard) is de ontmoetingsplaats van de stad. Je hebt hier prachtig zicht op de Rijn vanaf een groot openlucht terras! De Burgplatz, eveneens aan de Rijn gelegen, mag je ook niet overslaan. Het is een van de mooiste pleinen van Duitsland. Hier vind je ook het Scheepvaartsmuseum.

Bekijk alle musea in Dusseldorf!

De Lambertus
en de St. Andreas zijn twee kerken in de oude stad die je gezien moet hebben. De Lambertus kerk stamt uit de 13e eeuw en staat bekend om haar scheve toren. De St. Andreas kerk is gebouwd in de 17e eeuw en wordt gezien als een van Dusseldorfs architectonische hoogtepunten. Düsseldorf heeft dus genoeg activiteiten en attracties in de oude stad om te beleven!

Hoog vanaf de Rheinturm uitkijken op Medienhafen

Midden in de moderne wijk Medienhafen ligt de 234 meter hoge toren Rheinturm. Deze toren is een ideale manier om door te krijgen hoe de stad in elkaar zit, want het uitzicht over Düsseldorf is uitstekend. Op 170 meter hoogte tref je een restaurant dat ronddraait en van waaruit je een prachtig uitzicht over alle delen van de stad hebt! De Rheinturm is een populaire toeristische attractie in Düsseldorf. Er is niet alleen een restaurant aanwezig in de toren, maar ook een observatiedek!

Paardenrenbaan en Japanse tuin in Dusseldorf

De renbaan van Düsseldorf stamt uit 1844 en staat bekend als een van de mooiste van Duitsland. De renbaan staat bekend om zijn enorme hoogteverschillen! Op wedstrijd dagen zijn er gratis rondleidingen over het terrein. De meeste races zijn in het weekend. De paardenrenbaan is een leuke attractie voor jong en oud!

Het Eko-Haus voor Japanse cultuur omvat o.a de enige Japanse tempel van Europa, een mooie Japanse tuin en een traditioneel Japans huis met theekamer waar je een echte theeceremonie kan meemaken. Het is zeker de moeite waard om deze Japanse tuin te bezoeken!

Kerstshoppen op de markt in Düsseldorf

De sfeervolle kerstmarkt in Düsseldorf trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers. Door de hele binnenstad staan vrolijk verlichte, nostalgische marktkraampjes met leuke kerstspulletjes, cadeautjes en grote harten van lebkuchen. De kerstmarkt is gratis toegankelijk. De kerstmarkt is een attractie voor jong en oud, voor iedereen is er wel wat te beleven! Zo is er bijvoorbeeld altijd een schaatsbaan voor kinderen.

Tip: Lees meer over de kerstmarkt in winters Dusseldorf!

Waan je in de 18e eeuw bij Schloss Benrath

De Rijn zuidwaarts volgend vind je Schloss Benrath. Voorheen was dit een jachtpaleis, nu vind je er verschillende musea en een prachtig park met een 18e eeuwse tuin. De Engelse en Franse tuin die bij het kasteel horen, zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt ook een rondleiding doen in het kasteel, ook dit is een erg leuke activiteit!

Metro: U74, Schloss Benrath
Tram: lijn 701, Schloss Benrath

Meer tips voor je bezoek aan Dusseldorf

Van plan om Dusseldorf voor de bezienswaardigheden te bezoeken? Met de trein ben je er zo! Lees meer over de mogelijkheden om goedkoop per ICE trein naar Dusseldorf te reizen.

Voor een voordelig hotel raden wij Hotel Specials aan, zij hebben altijd een veel aanbiedingen voor leuke hotelletjes in Dusseldorf voor maar een paar tientjes!

Dusseldorf staat bekend om haar fantastische shopmogelijkheden. Meer over de winkels en grote shopcentra in Dusseldorf.

Meer info over de bezienswaardigheden van een andere Duitse stad dichtbij Dusseldorf?

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews