De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Keulen

Keulen

Weekendje Keulen? In Keulen kan je heerlijk winkelen en zeker tijdens het bekende carnaval ook geweldig uitgaan! Veel Nederlanders komen hier om de kerstmarkt te bezoeken. Maar ook op het gebied van cultuur is er tijdens een weekend Keulen het nodige te ontdekken!

Weekend Keulen? Razendsnel met de trein!

Iedere dag kan je vanuit verschillende steden in Nederland met de trein naar Keulen reizen. De ICE International vertrekt bijvoorbeeld 7 keer per dag vanaf Amsterdam naar Keulen. De reistijd per trein vanaf Amsterdam naar Keulen is goed 2,5 uur en een enkeltje boek je v.a €19,- bij de NS.

Weekendje Keulen? Een must: het cafe bij de Dom!

De stad Keulen is met ruwweg een miljoen inwoners de vierde stad van Duitsland en een in alle opzichten bruisende metropool.

Strijk tijdens je weekend in Keulen op de eerste middag neer bij cafe Am Dom. Vanaf het terras van dit café heb je een fantastisch uitzicht op de beroemde Dom. Onder het genot van een glas populair Kolsch bier, een lichte lokale soort, kan je de Petersglocke van de Dom beluisteren. Dit is de grootste kerkklok ter wereld, die met zijn 24 ton alle andere kerkklokken verslaat!

Weekend weg Keulen? Aanbiedingen zoeken.

Op de website van Hotel specials tref je regelmatig erg leuke aanbiedingen voor hotels voor een weekend Keulen v.a 25,- euro per nacht, waaronder hotel Brenner'scher Hof. Een mooi hotel op een landgoed net buiten Keulen in een 250 jaar oud herenhuis. Soms zijn er speciale aanbiedingen en slaap je hier al onder de 40,- per nacht!

Hier vind je ook het bekende concept 'het Secret Hotel'. Dan heb je gegarandeerd bijvoorbeeld een luxe 4* hotel voor slechts 25,- p.p.p.n., maar wordt pas na het boeken bekend welk exact hotel je hebt geboekt! Super voordelig!

Een andere leuke site met veel aanbiedingen en tips voor een weekendje weg naar Keulen is Trivago.nl. Hier vind je alle hotels nabij het stadscentrum van Keulen op een rij.

Bezienswaardigheden Keulen

De dom van Keulen is zonder twijfel een van de mooiste kathedralen ter wereld en niet voor niets beschermd door de Unesco! Beklim de 509 treden naar de galerij hoog in de toren van 156 m hoog voor een fantastisch uitzicht over de stad! Als je daarboven staat realiseer je dan dat het maar liefst 6 eeuwen duurde om deze Dom te voltooien.

Andere bezienswaardigheden in Keulen die een bezoekje waard zijn:

- Glockengasse 4711 - waar de eau de cologne is ontstaan

- Wandel langs de resten van de mooie Middeleeuwse  stadsmuur en de stadspoorten

Museum Keulen > 3 tips

Romeins Germaans Museum Keulen

Toen arbeiders in 1941 een schuilkelder in Keulen aanlegden, stuiten zij op een oude Romeinse fundering, waaronder een perfect bewaard gebleven mozaïekvloer uit een oude Romeinse koopmansvilla. Deze en andere opgravingen uit de Romeinse tijd zijn in dit museum te bewonderen!

Chocolademuseum Keulen 

Het Chocolademuseum is gelegen aan de Rijn in het centrum van keulen. Dit leuke museum trekt ongeveer 500.000  liefhebbers van chocolade per jaar en het leuke is dat je er ook mag ruiken, voelen en proeven! 

Het Wallraf Richartz Museum en Ludwig Museum

Dit museum is gehuisvest in een groot kunstencomplex en herbergt schitterende schilderijen van de 14e tot de 20e eeuw. Het naastgelegen Ludwig Museum is uitsluitend gewijd aan kunst uit de 20e eeuw en men zegt dat de collectie slechts geëvenaard wordt door het Guggenheim museum in New York!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews