De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

  • Schloss Neuschwanstein is genoemd naar de Schwan (een zwaan) het de lievelingsdier van de koning Ludwig van Beieren.
  • Het ontwerp van het kasteel van Doornroosje in Disneyland is gebaseerd op schloss Neuschwanstein.
  • In het zwanenmeer van Tschaikowsky speelt schloss Neuschwanstein een belangrijke rol.
  • De bouw van Neuschwanstein duurde 17 jaar en slokte veel van de koninklijke fondsen op.

Voorpret

Ga naar de opera Lohengrin van de componist Richard Wagner. Inspiratie voor deze opera was het verhaal van een zwaanridder die je op fresco's in Neuschwanstein terug zult zien.

Bezoek ook vast thuis de website van Neuschwanstein.

Slot Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein gelegen in het mooie plaatsje Hohenschwangau, in Duitsland, is een kasteel zoals ze alleen in sprookjes voorkomen.

In Beieren tref je op veel plaatsen schitterende kastelen en buitenverblijven aan. Het allermooiste of zo je wilt meest waanzinnige is kasteel Neuschwanstein. Dit archetypische sprookjeskasteel is in de 19e eeuw gebouwd in opdracht van de later krankzinnig geworden Ludwig van Beieren.

Wil je zelf slot Neuschwanstein bezoeken tijdens je rondreis over de Romantische Strasse in Beiren? Lees dan zeker onderstaande tips!

Slot Neuschwanstein bezoeken

Neuschwanstein ligt in Hohenschwangau, aan de Romantische Strasse en de Duitse Alpenroute op 119 km van München. In juli en augustus kunnen de wachtrijen lang zijn en is het verstandig vroeg op de dag naar Neuschwanstein te gaan en het weekend te vermijden.

Het kasteel is het hele jaar geopend, en dagelijks te bezoeken. In april t/m september tussen 9.00-18.00 uur en van oktober t/m maart tussen 10.00-16.00 uur. Neuschwanstein is gesloten op 1 januari, carnavals dinsdag, 24, 25 en oudjaar. Tip: Neuschwanstein ligt bovenop een bergtop dus trek makkelijke schoenen aan!

Romantische rondreis Neuschwanstein en die Romantische Strasse  Helaas is de Pharos reizen van ANWB Romantische Strasse rondreis gestopt. Maar .. er is gelukkig voor komend jaar wel een prima alternatief. Dit jaar heeft De Jong Intra vakanties namelijk een zeer aantrekkelijk individuele rondreis arrangement met je auto incl. bezoek aan het kasteel, sfeervolle hotels in de de prachtige middeleeuwse plaatsjes in de omgeving e.d.. Een hele mooie rondreis met prima hotels en prettige reisafstanden. In de meeste hotels blijf je 2 a 3 nachten! 

Excursie naar Schloss Neuschwanstein vanuit Munchen 
Geen tijd voor een rondreis? Je kan ook prima een dagje naar het kasteel vanuit Munchen. Het is wel handig deze vooraf te reserveren en dat kan tegenwoordig prima online. Dan kan je goed de verschillende opties onderzoeken. Bekijk dit bijvoorbeeld dit overzicht met 4 verschillende dagexcursies naar Neuschwanstein.  

De Romantische Strasse & kasteel Neuschwanstein rondreis

Schloss Neuschwanstein ligt aan de Romantische Strasse, een bekende toeristische route in Duitsland, die haar naam dankt aan tientallen middeleeuwse dorpjes en kastelen die het landschap sieren.

Als het moet kan je deze route best in een dag rijden, en dat is precies wat jaarlijks tienduizenden Japanse toeristen doen,maar dan mis je wel heel veel moois!

De Romantische Strasse begint in Wurzburg een prachtig middeleeuws stadje met het schitterende barokke paleis de Residenz. Daarna kom je nog door veel mooie plaatsjes en langs indrukwekkende kastelen Hogenschwangau en slot Harburg.

Tip: De Romantische Strasse is prachtig om te rijden met de auto maar ook erg leuk als fietstocht!

De bouw van schloss Neuschwanstein

`Dit is de allermooiste plaats in mijn land die ik kon vinden’ schreef koning Ludwig aan Richard Wagner. Op verzoek van de koning maakte decorontwerper Jank ontwerpen voor het kasteel. Deze 'decorstukken' dienden later als voorbeeld voor architect Riedl.

Neuschwanstein is nooit helemaal afgebouwd, want koning Ludwig overleed voordat klaar was. Het kasteel was voor die tijd voorzien van de allermodernste snufjes. Denk aan zaken als warm water in de keukens, verwarming en kroonluchters met elk 96 kaarsjes die met behulp van een katrol aangestoken moetsen worden.

Er is 465 ton marmer, 1.550 ton natuursteen, 400.000 bouwstenen en 600 ton cement gebruikt voor de bouw van Neuschwanstein. De bouw van het slot kostte dan ook een een krankzinnig bedrag, te weten € 1.800.000.000,-.

Koning Ludwig II van Beieren

Koning Ludwig van Beieren werd al als 18 jarige koning, nadat zijn vader vrij plotsklaps was overleden. Het was een dromerige en bijzonder mooie jongenwaardoor deze excentrieke koning later de bijnaam 'sprookjeskoning' kreeg.

Nadat er Beieren in 1866 een slag tegen de Pruisen verloor, verloor ook Ludwig zijn macht als heerser over Beieren. Hij werd gevangen genomen en overgebracht naar Munchen waar al een dag daarna, zijn lichaam werd gevonden in het meer van Starnberg.

Zes weken na de dood van Ludwig werd Neuschwanstein al geopend voor toeristen, en sindsdien is dit flamboyante kasteel een topattractie van Duitsland. Er zijn sinds het overlijden van Ludwig inmiddels ruim 50 miljoen bezoekers in het slot geweest!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews