De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Monschau wordt per jaar door ongeveer 2 miljoen dagjestoeristen bezocht.

Voorpret

Overzicht van alle gezellige kerstmarkten!

Kerstmarkt Monschau

Kerstmarkt Monschau

Weekend of dagje kerstsfeer proeven op romantische kerstmarkt in Monschau? De kerstmarkt van Monschau staat bekend als een van de mooiste kerstmarkten net over de Duitse grens!

Spreekt een charmante, authentieke kerstmarkt je aan? Hier tref je alle tips voor wie met kerst een weekend de kerstmarkt in Monschau wil bezoeken! Monschau maakt deel uit van de kerstmarkten Duitsland.

Kerstmarkt Monschau, knus en niet massaal

Elk jaar omstreeks kerst staat het rondom het romantische marktplein van Monschau vol met houten kerstkraampjes versierd met verlichting. De stalletjes met originele cadeaus en een diversiteit aan eten en drinken staan opgesteld tussen de vakwerkhuisjes. Verlichte kerstbomen en slingers sieren het straatbeeld en een Kerstman loopt rond om kinderen lekkernijen uit te delen.

De kerstmarkt van Monschau is niet groot, maar er valt genoeg te beleven. Zo kan je er kosteloos genieten van live optredens van diverse muzikanten. Of concerten beluisteren in de Aukerk aan de markt. En elke zaterdag en zondag om 15.00 en 17.00 uur wordt er een kerstspel opgevoerd bij de levende kribbe hoog boven Monschau op de burcht.

Niet alleen naar de kerstmarkt in Monschau?

Monschau is gelegen in een prachtige omgeving en ideaal om een lang weekend te ontdekken Naast de kerstmarkt biedt Monschau en zijn sprookjesachtige omgeving genoeg om je er een heel weekend te vermaken. De parel van de Eifel is dan ook een zeer geliefde toeristenbestemming.

Monschau grenst aan het Nationalpark Eifel en heeft een historische, middeleeuwse stadskern. Echte aanraders zijn het bezichtigen van de vakwerkhuizen, de glasfabriek, de mosterdmolen, het Heimatsmuseum en de burcht van Monschau. Het Nationalpark Eifel leent zich perfect voor een fijne wandeling over één van de vele routes, maar er zijn veel meer activiteiten te ondernemen.

De leukste kerstmarkt arrangementen in Monschau

Als je in Zuid-Limburg woont is een dagtrip naar Monschau een prima optie, maar het is ook wel erg leuk om gezellig een glühweintje te kunnen drinken en 's avonds te kunnen overnachten in een knus hotel Monschau. Er zijn diverse fijne hotels in Monschau te boeken, maar ook meerdaagse kerstmarkt arrangementen waarbij je meerdere steden kunt bezoeken.

Kijk zeker eens bij de kerstmarkt arrangementen van: 

Reizen naar Monschau

Met de auto naar Monschau Monschau ligt in het noorden van het Eifelgebergte op ongeveer 35 km ten zuiden van Aken. Vanuit Utrecht is het 235 km rijden en doe je er bijna 2,5 uur over om in Monschau te komen. Vanuit Maastricht is het 75 km en ben je er binnen een uur.

Parkeren vormt geen probleem. Buiten het centrum zijn diverse parkeerplaatsen, waarvandaan tussen 10.00 en 20.00 uur regelmatig shuttlebussen die voor een paar euro p.p. naar het centrum van Monschau rijden. 

Met de bus naar Monschau Uiteraard worden er ook busreisjes naar Monschau aangeboden. Vaak duurt het dan wel iets langer voordat je er bent, maar het voordeel is dat het een goedkope en ontspannen manier is om in Monschau te komen. Ook zijn er leuke arrangementen waarbij je meerdere steden en markten kunt bezoeken incl. vervoer per luxe touringcar.

Data kerstmarkt Monschau 2018

De pracht en praal en gezellige kerstsfeer op de kerstmarkt van Monschau is te bewonderen van 24 november t/m 23 december 2018. De markt is alleen geopend op vrijdag en in het weekend. Op vrijdag en zaterdag kan je naar de kerstmarkt van 11.00 tot 21.00 uur. En op zondag van 11.00 tot 20.00 uur.

Bekijk ook de kerstmarkt top 20

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over kerstmarkten of over Duitsland als vakantiebestemming? Kijk dan ook eens op onderstaande pagina's of lees de 20 leukste kerstmarkt tips.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews