De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Münster ook wel de wetenschapsstad genoemd wordt? Je vindt er tal van Hogescholen en daardoor is Münster een echte studentenstad.

Voorpret

In de buurt van Münster kun je ook heel goed kamperen. Erg leuk voor wie niet in een hotel wil verblijven.

Kerstmarkt Munster

Kerstmarkt Munster

Het plaatsje Münster ligt in het noordwesten van Duitsland en jaarlijks vindt hier een ontzettend leuke kerstmarkt plaats. Hieronder lees je alles over de kerstmarkt Münster 2018.

Kerstmarkt Munster 2018: wie, wat, waar?

Een van de vele kerstmarkten in Duitsland is de kerstmarkt van Münster; ieder jaar weer een gezellig kerst spektakel. De kerstmarkt wordt verspreid over 5 grote marktpleinen en heeft in totaal 300 sprookjesachtige kraampjes. Naast prachtige kerstspullen kan je er ook allerlei heerlijke lekkernijen kopen en van een glühwijntje genieten.

Münster heeft behalve deze kerstmarkt ook een heleboel winkels waar je goed kunt kerstshoppen. In het centrum vind je bijvoorbeeld prachtige designershops, maar ook antiekwinkels en juweliers.

Looproute: De pleinen liggen op loopafstand van elkaar en dus kan je alles goed te voet bereiken. Zo kan je beginnen bij de Kiepenkerlmarkt en vervolgens doorlopen naar de Lambertikerk (prachtige gotische kerk uit de 14e en 15e eeuw). Vanaf hier is het een klein stukje lopen naar het centrale punt van alle kerstmarkten in Münster: de Aegidiimarkt. De andere pleinen liggen hier ook dicht in de buurt.

Naar Münster? Kerstshoppen per trein!

Je kunt Münster ontzettend makkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Met de internationale trein van NS International ben je namelijk in ca. 3 uur in deze Duitse stad. In de trein kun je heerlijk ontspannen reizen en het is veel sneller dan met de auto (geen files & parkeerproblemen). Je komt lekker makkelijk in hartje centrum aan en een retour boek je al vanaf 38,-.

Een andere goede optie is de kerstmarkt bezoeken per bus. Er zijn verschillende reisorganisaties die in november en december erg betaalbare kerstmarkt busreizen organiseren.

Speciale arrangementen naar de kerstmarkt

In plaats van vervoer en hotel los te zoeken kan je ook op zoek gaan naar een kant en klaar kerstmarkt arrangement.

Aanbieders van kerstmarkt arrangementen Münster:

Effeweg.nl is bijvoorbeeld een leuke touroperator die gespecialiseerd is in busreizen naar heel veel kerstmarkten. Ieder jaar organiseren ze ook weer arrangementen naar de kerstmarkt van Munster waarbij je ook de kerst kraampjes van Dortmund bezoekt. Deze kerstmarkt Munster combinatiereis boek je al vanaf circa 60,- p.p. incl. busretour, hotelovernachting en ontbijt. 

Hotels nabij de kerstkraampjes van Münster

Het is een leuk idee om van je trip naar de kerstmarkt in Münster een leuk weekendje weg te maken. Je kunt dan de kerstmarkt bezoeken, overnachten in één van de nabij gelegen hotels en hebt de dag daarna om de stad te verkennen (of nóg meer kerstinkopen te doen natuurlijk). 

Münster superdeal: luxe 4 sterrenhotel v.a. 30 p.p. Bij Trivago.nl boek je voordelige nachtjes in een van de hotels in Münster vanaf 60 euro per luxe hotelkamer. Dan heb je ook wel meteen een superdeal te pakken!

Kersthappening in Munster: data 2018

De kerstmarkt in Münster start op 27 november en de laatste dag waarop je de kerstmarkt kan bezoeken is 22 december 2018. De openingstijden zijn op zondag t/m donderdag van 11.00 uur tot 20.00 uur. En op vrijdag en zaterdag is de kerstmarkt in Munster te bezoeken van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Meer kerstmarkt info? Surprisetickets.nl: Kerstspecial

Wil jij nog meer weten over de kerstmarkten in Duitsland? Of ben je op zoek naar informatie over de kerstmarkten in ons eigen land? Info hierover, maar ook info over kerstshoppen in Londen, Parijs of New York vind je in het overzicht in de reisgids Kerstmarkten 2018.

Meer weg met kerst ideeën? Liever niet naar een kerstmarkt maar wel feestelijk inkopen doen dit jaar? Lees dan onze tips voor bijzondere kerstshopping trips naar o.a. Berlijn en Düsseldorf. 

Wie gezellige weekendjes weg zoekt rond kerst, met het gezin naar Disney wilt met de feestdagen of op zoek is naar een romantisch hotel of arrangement in de decembermaand leest onze 'weg met kerst 2018' special.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews