De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Dortmund is dé Duitse stad als het om bierproductie gaat. Bezoek een van de brouwerijen of drink een koude Dortmunder!

Voorpret

Fijne feestdagen is Fröhliche Weihnachten in het Duits.

Kerstmarkt Dortmund

Kerstmarkt Dortmund

De gezellige kerstmarkt in Dortmund bestaat uit meer dan 300 kraampjes. Ga je in Dortmund kerstshoppen dan kun je dus maar beter makkelijke schoenen meenemen! Lees hier de data voor de kerstmarkt in Dortmund 2017, reis tips en knusse arrangementen.

Proef de kerstsfeer op de Dortmund kerstmarkt 2018

Dortmund is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden, bierbrouwerijen, musea en theaters. Tijdens de winterperiode is Dortmund nog leuker om te bezoeken vanwege de geliefde kerstmarkt. De kerstmarkt bestaat uit maar liefst 300 kraampjes en is dan ook een van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Sfeervolle kerstverlichting en versieringen, heerlijk Dortmunder bier of warme glühwein en bijzonder speelgoed vind je zeker op deze kerstmarkt!

De leukste locaties op de kerstmarkt in Dortmund De markt kronkelt door heel Dortmund. Vanaf het station loop je naar de Petri-Kirchplatz. Hier zie je de eerste stalletjes van de kerstmarkt. Via de Westenhellweg (leuke winkelstraat!) loop je richting de Platz von Netanya, de Reinoldi-Kirchplatz en de Willy-Brandtplatz. Hier zijn heel veel kerst kraampjes.

Als je vanaf de Reinoldi-Kirchplatz richting het raadhuis loopt, kom je op de Alter Markt waar er - erg leuk voor kinderen - een kindertreintje rijdt. Het laatste deel van de kerstmarkt is de Hansaplatz waar 's werelds grootste kerstboom staat.

In Duitsland zijn er talloze fantastische kerstmarkten. Wij maakten een selectie van de grootste kerstmarkten in Duitsland.

Op de kerstmarkt van Dortmund kan je goed shoppen

Naast de kerstmarkt zijn er nog meer leuke shopmogelijkheden in Dortmund. Zo is de Westenhellweg een winkelstraat met talloze populaire winkels. Ook op de Prostei-Arkaden, een erg mooie binnenplaats ten zuiden van de Westenhellweg kun je leuke kleding shoppen. Deze kleding is wel iets duurder. Ook leuk: de Kleppingstrasse (duurdere speciaalzaken) en de Brückstrasse (modern en jong).

Combineer je kerstinkopen op de kerstmarkt met een dagje winkelen. In Dortmund scoor je zeker een nieuwe feest outfit!

Aanbiedingen voor kerstmarkt arrangementen in Dortmund

Een weekendje Dortmund in kerstsfeer meemaken? Er zijn verschillende reisorganisaties die ontzettend leuke kerstmarkt arrangementen aanbieden. Als je alleen een hotel nabij de kerstmarkt zoekt is het aanbod van Hotelspecials een aanrader: vanaf 30,- p.p.p.n. Geef de overnachting een speciaal tintje en kijk naar een hotel met whirlpool of sauna!

De kerstmarkt van Dortmund combineren met andere Duitse steden? Meerdaagse arrangementen voor kerstreizen naar Duitsland zijn te vinden bij specialist De Jong Intra. Een tweedaags Dusseldorf én Keulen arrangement incl. busreis en overnachting boek je al voor 89,- p.p.!

De wereldberoemde verlichte kerstboom van Dortmund

Je kunt er werkelijk niet omheen, het meest opvallende kenmerk van de kerstmarkt in Dortmund is de enorme kerstboom. Deze gigantische kerstboom van wel 45 meter hoog is versierd met duizenden kerstlichtjes en is de grootste kerstboom ter wereld. Eind november wordt de boom opgebouwd. Weetje: Alleen de kerstengel die als piek fungeert is al 4 meter hoog...

Reizen naar het centrum van Dortmund

Met de trein de kerstmarkt van Dortmund bezoeken is relatief snel en voordelig reizen. Vanaf Utrecht ben je al in goed 2 uur in Dortmund en vanaf Eindhoven reis je in 2,5 tot 3 uur naar de stad. Een enkele reis in het laagseizoen boek je online al v.a circa 20,-. Meer over de treinreis naar Dortmund lees je in de special trein naar Dortmund

Reizen per bus naar Dortmund? De stad is erg goed te bereiken. Er zijn niet zo veel reisorganisaties die specifiek tripjes naar de kerstmarkt van Dortmund per bus aanbieden. Maar je kunt natuurlijk ook vanuit een andere Duitse stad een uitstapje maken naar de kerstmarkt van Dortmund. Combineer Dortmund dan met een bezoek aan Essen of Düsseldorf. Lees hier alles over busreizen naar de kerstmarkten.

Een trip naar de kerstmarkt in Dortmund kan natuurlijk ook op eigen gelegenheid met de auto! Vanaf Utrecht is Dortmund circa 200 kilometer rijden, ongeveer 2 uur. In de meeste parkeergarages betaal je niet meer dan 15 euro parkeergeld per dag.

Data kerstmarkt Dortmund 2018

De kerstmarkt in Dortmund vindt dit jaar plaats van 23 november tot en met 30 december 2018. Vergeet niet dat 26 november het Totonsonntag is, ook wel dodenherdenking genoemd, en dus vrijwel heel Duitsland dicht is (en dus ook de kerstmarkt)!

Openingstijden kerstmarkt Dortmund:
- maandag t/m donderdag: 10.30 - 21.00 uur
- vrijdag & zaterdag: 10.00 - 22.00 uur
- zondag: 12.00 - 21.00 uur

Meer inspiratie voor het bezoeken van een leuke kerstmarkt

Essen ligt op korte afstand van Dortmund, dus is één kerstmarkt niet genoeg? Op grote kerstmarkt van Essen kun je naar hartenlust kerstshoppen. Anders zijn Düsseldorf en Keulen ook leuke opties in de regio. Ga je voor klein en authentiek? Neem dan een kijkje op de kerstmarkt van het charmante plaatsje Monschau.

Liever kerststhoppen in een van de grote steden van België? Kijk voor leuke tips op kerstmarkten in België!

En natuurlijk hoef je niet ver te reizen voor een dagje weg met kerst. Ook in Nederland kun je genieten van de kerstsfeer, zoals op de kerstmarkt van Maastricht!

Voor een totaaloverzicht lees je de special over de leukste kerstmarkten.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews