De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Station Dortmund een belangrijk kruispunt is voor lange afstandstreinen? Met 982 passerende treinen per dag is het dan ook een van de belangrijkste stations van Europa.

Voorpret

Ben je een treinfanaat? Bekijk dan dit filmpje over de ICE

Naar Dortmund met de trein

Naar Dortmund reizen? Neem de trein! Dit is een makkelijke en goedkope manier om onbezorgd te reizen voor een citytrip, dagje shoppen of een bezoek aan de kerstmarkt. Lees hier alles wat je moet weten over een tripje naar Dortmund met de trein en bekijk de scherpe aanbiedingen!

Trein naar Dortmund? Goedkoop en makkelijk reizen!

Wil je naar Dortmund? Dan is de trein één van je beste opties! Het centrum van Dortmund is namelijk geheel autovrij dus met je trouwe vierwieller kom je maar tot de rand van de stad. Per trein zit je er echt bijna net zo snel en vooral comfortabel: treinen vertrekken 5 a 6 x per dag en brengen je vanaf Amsterdam in minder dan 3 uur naar hartje stad. Een retourtje Dortmund boek je al vanaf 49,- bij NS International. Kinderen reizen al mee v.a. 10,- euro! 

Met korting naar Dortmund? Bij NS International heb je in veel gevallen recht op korting. Heb je bijvoorbeeld een Voordeeluren abonnement, Railplus kaart, OV-jaarkaart/NS reisrecht of een Bahncard? Dan reis je voor minder met de trein naar Dortmund! Check hier hoe je korting krijgt op je treintickets.

Kinderkortingen
Kids tot 4 jaar gaan gratis mee aan boord. Reis je met kinderen in de leeftijd 4 t/m 11 jaar? Voor hen geldt een speciaal kidstarief: zij reizen al v.a. 10,- euro.

Extra tip: Let wel op dat je je treinkaartjes ruim van te voren reserveert (kan tot 92 dagen voor vertrek) want dan krijg je de goedkoopste kaartjes. Kort voor vertrek kunnen de prijzen erg oplopen. Reserveer je tickets dus tijdig op NS International.nl

Actuele ticket aanbiedingen voor Dortmund

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Over de ICE trein Dortmund

Vanaf Amsterdam Centraal vertrekt 5 of 6 keer per dag de ICE International richting Dortmund. Deze rijdt via Utrecht Centraal en Arnhem NS (waar je dus ook kunt opstappen) naar Duisburg. Op station Duisburg dien je over te stappen op de ICE trein naar Dortmund. Het is dan nog ruim een half uur tot aan Dortmund Hauptbahnhof.

De vroegste reismogelijkheid is 's ochtends rond 07.00 en 08.00 uur. Zo ben je lekker op tijd in de stad en heb je nog de hele dag om Dortmund te ontdekken. De laatste terugreis mogelijkheid is tussen 18.00 en 20.00 uur. Kijk bij NS International voor exacte tijden en verschillende treinroutes. 

Services aan boord De ICE International rijdt circa 300 km/h. Aan boord bevinden zich brede comfortabele stoelen met genoeg beenruimte. Regelmatig komt het personeel langs om de reizigers van eten en drinken te voorzien (tegen betaling). Wil je even de benen strekken? Dan wandel je naar de Bistro waar je diverse eenvoudige maaltijden, snacks, salades en drankjes kunt bestellen. 

Reis je met kinderen? In deze trein kan je via een glazen wand in de Panorama Lounge meekijken met de machinist!

Verder is er in veel ICE treinen is een zogenaamd 'kleinkind abteil' aanwezig. In dit speciale compartiment kunnen kinderen veilig spelen tijdens de treinreis.

Met de trein naar Dortmund + hotel?

Zoek je een hotel voor je verblijf in Dortmund? Bekijk dan zeker even de aanbiedingen van Hotelspecials! Zij hebben veel verschillende opties, van romantische charme hotels tot luxe design hotels. En vaak voor een behoorlijke prijs! V.a. circa 20,- p.p.p.n. boek je al een kamer in hartje centrum!

Trein naar de luchthaven van Dortmund?

Vliegen naar je vakantiebestemming vanaf de luchthaven van Dortmund kan nogal een schelen in de prijs van je vliegticket. Dat je per trein in een paar uurtjes en voor 22,- per enkele reis al in Dortmund zit is dan natuurlijk hartstikke handig! Vanaf station Holzwickede (Dortmund) rijd er 8 keer per dag een trein waarmee je in 5 minuten op het vliegveld van Dortmund bent. Reserveren van je treinreis naar Dortmund doe je ook op NS International.

Dortmund - naar de kerstmarkt per trein!

Eind zomer worden er al plannen gemaakt voor de beroemde Duitse kerstmarkten te bezoeken. De data worden bekend gemaakt wat betekent dat jij je trip ook kan gaan vastleggen! Weekendje kerstshoppen in Dortmund? Lees alles over de kerstmarkt Dortmund!

Kijk hier voor een overzicht van alle kerstmarkten Duitsland.

Actuele ticket aanbiedingen voor Dortmund

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
NS International € 0,00
Tix € 29,50
Lufthansa € 25,00 - € 39,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews