De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De gezellige kerstmarkt in Leuven gemiddeld 250.000 bezoekers trekt?

Voorpret

Ga je een paar dagen rond de kerst naar Leuven? Deze markten en kerken mag je zeker niet missen: bezienswaardigheden van Leuven.

Kerstmarkt Leuven

Kerstmarkt Leuven

De kerstmarkt in Leuven maakt de oude binnenstad extra sfeervol. In de houten huisjes en bij de vrolijk verlichte marktkraampjes kun je heerlijk kerstshoppen voor kerstboomdecoraties en originele kerstcadeautjes.

Spreekt een weekend of dagje Leuven met kerst je aan? Hier tref je info en praktische tips, zoals de data van de kerstmarkt Leuven 2018, busreisjes naar de kerstmarkt en reizen per trein naar de Leuvense kerstmarkt.

Proef de historie op de kerstmarkt van Leuven

Al 25 jaar lang vormen het Mgr. Ladeuze- en H. Hooverplein een prachtig decor voor de jaarlijkse kerstmarkt. De twee mooie en ruime pleinen in de historische binnenstad bruisen aan het eind van het jaar van de gezelligheid. Je kunt er tien dagen lang lekker shoppen en heerlijke, traditionele kerstlekkernijen proeven. De Leuvense kerstmarkt omvat meer dan 140 kraampjes met sfeervolle kerstdecoraties en originele cadeautjes uit binnen- en buitenland. Daarnaast is er een ambachtenplaatsje waar ambachtslui en kunstenaars hun creaties vertonen.

De zachte kerstmuziek en de geur van heerlijke lekkernijen zorgen voor een unieke sfeer die veel buitenlandse bezoekers aantrekt. Vooral Engelsen en Nederlanders vallen voor de charme van deze eeuwenoude studentenstad.

Bijzonderheden van de Leuvense kerstmarkt

Elke dag valt er wel iets speciaals te beleven op de Leuvense kerstmarkt. Zo kun je de geheimen van de kerstman ontdekken in zijn sparrenbos bij de Universiteitsbibliotheek. Er is een podium met optredens, een knus lounge gedeelte en de gastronomische kerstmarkt waar men tot laat in de avond kan genieten van speciaal bier, glühwein en winterse kost.

Voor kinderen is het sparrenbos van de Kerstman een hele belevenis. Zeker het huis van de kindervriend is een plek vol magie. Er worden verhalen vertelt en de kleintjes mogen gratis in een mini stoomcarrousel. Zijn de kinderen nog niet moe? Ga dan ook naar de kermis op de Grote Markt!

Arrangementen voor een kerst trip in Leuven

Aanbieders voor een reisje naar Leuven tijdens de kerstmarkt zijn o.a.:

  • Trivago.nl Hier vind je altijd de beste prijs! De goedkoopste en leukste hotels in Leuven één overzicht. 
  • Hotel Specials Ideaal voor als je alleen een goedkoop hotel zoekt middenin het hart van de historische stad. Of zoek op romantische hotels met luxe extra's!

Reizen naar Leuven

Leuven ligt ongeveer 30 km ten oosten van Brussel en is uitstekend met de auto te bereiken. Vanuit Amsterdam is het 220 km rijden en doe je er ruim twee uur over om in Leuven te komen. Breda ligt slechts 115 km van Leuven vandaan, dat betekent ruim een uur rijden.

Met de trein doe je er een stuk langer over. Vanuit Utrecht duurt het na een overstap in Rotterdam en Mechelen ongeveer 3 uur voordat je in Leuven bent. Een kaartje boek je voor ongeveer 35 euro op de website van NS International.

In de stad zelf kun je gebruik maken van stadsbussen. Ook het gebruik van een taxi is een optie; je hoeft er over het algemeen niet lang op te wachten.

Data kerstmarkt Leuven 2018

De kerstmarkt op het Ladeuze- en Hooverplein is te bezoeken van 7 december tot en met 20 december. Tip: De eerste dag wordt de kerstmarkt feestelijk geopend, zorg dat je erbij bent!

De kerstmarkt in Leuven is verkozen tot gezelligste kerstmarkt van Europa en kan je helemaal gratis bezoeken!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews