De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Leukste bezienswaardigheden in Leuven

Leukste bezienswaardigheden in Leuven

We zeggen het wel vaker over een stad, maar Leuven heeft echt voor ieder wat wils. Het is een bruisende studentenstad, er worden veel activiteiten georganiseerd, vanuit Nederland zit je er al in 2,5 uur en in het historische centrum liggen veel bezienswaardigheden. Kortom: Leuven is verrukkelijk!

Bezienswaardigheden Leuven | Ontdek de rijke historie

Wat kan je doen in Leuven en wat zijn de primaire bezienswaardigheden? Op deze vraag proberen wij antwoord te geven door middel van leuke tips voor een dagje / weekendje in Leuven.

Wat dacht je van een fietsroute langs de vier abdijen van Leuven, een bezoek aan het imposante stadhuis of een lekker Belgisch biertje op een van de gezellige marktpleinen? Hieronder lees je meer over de belangrijkste bezienswaardigheden van Leuven.

Meer 'Bezienswaardigheden reports in Belgie': ontdek naast Leuven ook de must sees van Antwerpen en Brussel.

Leuven > bezienswaardigheden van een kunststad

Bezienswaardigheid Leuven: het Stadhuis Je kunt uren kijken naar dit gebouw. In de nissen rondom staan namelijk wel 236 beelden! Geleerden, oud Leuvense 'beroemdheden', heiligen, graven, ze staan er allemaal tussen. Het stadhuis organiseert ook rondleidingen. Tip: Het stadhuis van Leuven is van april tot oktober de standplaats voor paard & wagen ritjes.

De St Pieterkerk Leuven is rijk aan universiteiten, maar zeker ook aan kerken. De Sint-Pietersparochie is de oudste van heel Leuven. Brand, bombardementen en wederopbouw; de kerk heeft het allemaal doorstaan. Bezoek ook de schatkamer en bewonder Vlaamse meesterwerken.

De Universiteitsbibliotheek De geschiedenis van deze bibliotheek is erg bewogen. Hij is vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen dankzij subsidie van rijke Amerikanen herbouwd, om vervolgens opnieuw af te branden en een tweede maal te worden hersteld. In de toren huist een bijzonder klokkenspel.

Bezienswaardigheden in Leuven: natuurlijk genieten

Botanische Kruidtuin Aan de straat met de grappige naam Kapucijnenvoer ligt de historische Kruidtuin van Leuven. In deze botanische tuin werden vroeger vooral geneeskrachtige planten gekweekt, maar vandaag de dag is het planten aanbod er enorm. Budget tip: Er worden gratis rondleidingen gegeven, mits je 2 weken van te voren reserveert via tel. 0032 162 723 80.

Begijnhof Het Groot Begijnhof, erkend als werelderfgoed door UNESCO, omschrijft zich het best als een ministad in de stad. Het is een sprookjesachtige aaneenschakeling van pleinen, straten en groene hofjes.

Abdijroute De sportieveling gaat al wandelend of fietsend langs de vier abdijen in Leuven. Een groene bezienswaardige route!

Markten in Leuven zijn essentieel onderdeel van de stad

Leuven is letterlijk van alle markten thuis. Jaarlijks wordt medio september de kermis opgezet. Niet zomaar een kermis, er is een heus openingsfeest met optocht, er worden tegelijkertijd markten gehouden en ter gelegenheid wordt er in het stadspark een avond vuurwerk afgestoken.

De kerstmarkt van Leuven is echt ontzettend gezellig. Het Mgr. Ladeuze- en Herbert Hooverplein staan de weken voor kerst vol met kraampjes waar je kunt kerstshoppen en proeven. Op de Oude Markt wordt vaak een schaatsbaan geplaatst.

Braderie, vee- en antiekmarkt De eerste maandag van de september kermis organiseert Leuven ook nog een braderie in de winkelstraten. Het Sint-Jacobsplein is die dag toneel van een veemarkt. Iedere zaterdag is er op het Mathieu de Layensplein antiekmarkt en op de Brusselsestraat kunstmarkt.

Uit in de oudste studentenstad van Belgie

Leuven is een studentenstad en waar studenten zijn worden cafes bezocht. De Oude Markt kun je hierom rekenen als bezienswaardigheid. Dit plein is berucht om zijn uitspanningen en wordt ook wel de langste toog ter wereld genoemd. Hapje Tapje en Beleuvenissen zijn enkele evenementen die op dit plein worden gegeven.

Carnaval in Belgie is een grote happening. Wil jij ook een keer carnaval in Belgie vieren? Bekijk dan ook eens onze Belgie: leuke carnaval tips.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews