De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Restaurant De Ratskeller in Bremen heeft een zeer grote en indrukwekkende wijnkelder waar de oudste wijnvaten van Duitsland staan.

Voorpret

Op zoek naar een bijzondere kerstmarkt? Nog noordelijker vind je de kerstmarkt van Kopenhagen; weer heel anders dan de Duitse variant!

De kerstmarkt in Bremen

De kerstmarkt in Bremen
De gezellige kerstmarkt van Bremen in Duitsland is een erg leuk dagje weg. Leuke kerstspulletjes kopen of genieten van een kop warme chocolademelk om alvast in de kerstsfeer te komen, doe je in Bremen!

Kerstmarkt Bremen, de mooiste van Duitsland?

Op het historische plein voor het stadhuis van Bremen staat elk jaar een erg gezellige en grote kerstmarkt van meer dan 170 kerstkraampjes! De feestelijke decoratie rondom de kraampjes maakt de kerstmarkt erg sfeervol en brengt wat verlichting in de donkerste maand van het jaar. Er wordt wel gezegd dat Bremen een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland heeft vanwege het schitterende historische stadscentrum!

Op de kerstmarkt in Bremen worden, zoals op elke kerstmarkt, kerstboomversieringen en andere leuke hebbedingetjes voor de kerst verkocht. Of je nou op zoek bent naar kerstballen, engelenhaar, handgesneden kerststallen of trek hebt in een echte Duitse braadworst; je vindt het allemaal op de kerstmarkt!

Natuurlijk is de kerstmarkt de ideale plek om te genieten van een kop glühwein en een van de lekkere Duitse kersthapjes terwijl je opwarmt bij een vuurtje. De orgelconcerten, sprookjesvertellingen en theatervoorstellingen zorgen voor de nodige vermaak.

In de reisgids kerstmarkten in Duitsland hebben we de beroemdste Duitse kerststeden verzameld.

Naar Bremen met de trein

Er vertrekken maar liefst zeven snelle treinen per dag naar Bremen. Met de kerst is het per trein veel comfortabeler reizen dan en je hebt tenminste ook geen moeite met parkeren in Bremen (duur en druk). Bovendien met de trein ben je vanaf Amsterdam al in goed 4 uur in hartje Bremen. Vergelijk dat eens met eens busreis, ook veel vlotter dus! Tip: Reserveer op tijd een treinkaartje via www.nsinternational.nl/bremen en geniet van de goedkoopste tarieven!

Kerstmarkt arrangement Bremen

Aanbiedingen voor een sfeervol hotel in Bremen nabij de kerstmarkt vergelijken? Eén van onze favorieten is het Residence Hotel in hartje Bremen. Dit stadshotel en veel meer aanbiedingen voor hotels nabij de kerstmarkt tref je bij Hotelspecials.

Winkelen met de kerst in Bremen

Je kunt goed shoppen in Bremen! De Obernstrasse is de bekendste winkelstraat waar je zeker niet omheen kunt, net als de overdekte winkelpassage Katharinen-Viertel. Naast grote warenhuizen, modemerken en luxe boetieks, tref veel bijzondere speciaalzaken in het oude stadscentrum van Bremen. Ga je voor het echte werk dan is er ook nog een winkelcentrum buiten de stad. Voor het winkelen naar het perfecte kerstcadeau of een nieuwe outfit is Bremen een echte aanrader!

Data kerstmarkt Bremen 2018

Je kunt de kraampjes vol met kerstspulletjes, heerlijke Duitse hapjes en prachtige verlichting op de kerstmarkt in Bremen bewonderen van ongeveer 30 november tot en met 23 december 2018.

Openingstijden kerstmarkt Bremen De kerstmarkt is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10 uur tot half 9 's avonds. Op zondagen gaat de kerstmarkt een uurtje later, om 11 uur.

Luister met kinderen naar de Bremer Stadsmuzikanten

Bremen staat bekend om de Bremer Stadsmuzikanten. Dit sprookje van de gebroeders Grimm over een ezel, hond, kat en haan, werd door beeldhouwer Gerhard Marks in 1951 vastgelegd in een bronzen beeld. Kinderen die het verhaal kennen vinden het leuk om de dieren hier als monument te zien vereeuwigd. Op de Marktplatz is doorlopend het verhaal te beluisteren vanuit een put.

Meer leuke tips om alvast in de kerstsfeer te komen!

Ga je naar de kerstmarkt in Bremen, dan is het misschien leuk om onderweg ook de succesvolle kerstmarkt in Leer mee te pakken. Dit Duitse plaatsje ligt net over de grens bij Groningen.

Meer kerstmarkt informatie? Kijk zeker ook even op onderstaande pagina's voor leuke tips en aanbiedingen voor een weekendje weg in kerstfeer!

Of check voor een compleet overzicht de Top 20 leukste kerstmarkt tips.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews