De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er in de stad tijdens de feestdagen meerdere kerstevenementen en kerstconcerten plaatsvinden? 

Voorpret

Meer kerstmarkten in België vind je in de kerstmarkten België special!

Kerstmarkt Brussel

Kerstmarkt Brussel

Een dagje of weekendje snuisteren op de mooie kerstmarkt in Brussel? Hier tref je alle info en tips die je nodig hebt voor jouw bezoek! Van data en openingstijden van de kerstmarkt Brussel 2018, tot leuke reisjes per bus of trein. Met deze kerst in Brussel tips en het overzicht van aanbieders met bijzondere kerstmarkt hotel arrangementen is een trip snel voorbereid!

Kerstmarkt Brussel: mix van klassiek en modern

De kerstmarkt in Brussel is ieder jaar weer een belevenis. Duizenden bezoekers komen van heinde en verre om zich onder te laten sneeuwen met het ultieme kerstgevoel. De verlichte straten en de ruim 240 gezellige kraampjes, volledig in het teken van kerstdecoratie en cadeautjes, zullen je zeker bekoren. Er is vertier voor zowel grote als kleine bezoekers op de kerstmarkt in Brussel!

Bezoekers van deze gezellige kerstmarkt worden langs een parcours van de Grote Markt tot de Vismarkt geleid. Straatartiesten zorgen voor animatie en er folkgroepen geven speciale muziekoptredens die in het teken staan van Kerstmis. Op het Sint-Katelijneplein treden iedere middag zangkoren op die speciaal voor jou de mooiste kerstliederen zingen en op het stadhuisplein kun je elk half uur een prachtig klank- en lichtspel bijwonen!

Er valt dus genoeg te zien en te horen, maar er is zeker ook een hoop te doen! Begeef je bijvoorbeeld eens op glad ijs op de grote schaatsbaan die zich op de markt bevindt of geniet van het prachtige uitzicht vanuit het reuzenrad. Het rad is verlicht met 18.000 lampjes en geeft je een schitterend uitzicht over het bijna 3 km lange kerstparcours.

Naar de kerstmarkt in Brussel: trein, bus of auto?

Busreis kerstmarkt Brussel Voor een dagtochtje naar de kerstmarkt is de reis per bus prima te doen. In onze busreizen naar de kerstmarkt special vind je meer info over aanbieders en prijzen. Je kan kiezen uit dagtochtjes of 3-daagse bus trips v.a. 99,-!

Goedkoop en snel naar de kerstmarkt per trein Per trein zit je heel snel in Brussel. Je hebt de keuze uit de Thalys of Intercity. Er is 22 keer per dag een rechtstreekse verbinding vanuit Amsterdam. Kaarten zijn te boeken vanaf 29,- bij NS International.

Per auto naar Brussel Brussel is zeer goed via snelwegen bereikbaar. De afstand van Amsterdam tot Brussel is ongeveer 200 kilometer. Per auto zit je dus in 2 uurtjes in hartje Brussel. Reken er wel op dat parkeren bij de kerstmarkt in Brussel lastig kan zijn!

Leuke kerst arrangementen Brussel

Aanbieders van kerstmarkt Brussel arrangementen en kerstshopping trips naar Brussel en andere leuke steden in België zijn:

  • Trivago.nl Leuke en betaalbare hotelletjes met bijzondere arrangementen. 
  • Hotelspecials.n Ideaal voor een breed overzicht hotels in Brussel. Bekijk ook de Secret Hotels, deze zijn vaak stukken goedkoper!

Data kerstmarkt Brussel

De kerstmarkt in Brussel begint meestal al in het laatste weekend van november. De laatste dag waarop je de kerstmarkt kan bezoeken is 1 januari. Op de Grote Markt in Brussel tref je een enorme kerstboom en meer dan 200 kraampjes, maar ook gezellige kermisattracties als een reuzenrad en draaimolens. Er is ook een ijsbaan waar je optimaal kunt genieten van de winterpret. De openingstijden zullen van ongeveer 10.00 tot 22.00 zijn.

Kerst in Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en is rijk aan historisch erfgoed. Denk maar aan het Koninklijk Paleis van Brussel, het Atomium, de Sint Michiels en Goedele Kathedraal en niet te vergeten het standbeeld Manneken Pis! Zo zijn er nog veel meer interessante bezienswaardigheden te vinden in Brussel. Zie de bezienswaardigheden top 10.

Heb je nog een nieuwe kerstoutfit nodig? Ook dan zit je in Brussel helemaal goed. Brussel kent vele chique boetieks. Een aanrader is de mooie Koninklijke Sint Hubertusgalerij, één van de meest chique winkelgalerijen van Europa. De Waterloolaan en de Guldes Vlieslaan zijn de duurste straten van Brussel; hier vind je winkels als Louis Vuitton, Chanel en Cartier. Uiteraard kun je er ook goed terecht met een wat lager budget. Lees meer over shoppen in Brussel.

Meer Brussel en kerstmarkt tips

Wil je meer weten over Brussel en wat er allemaal te beleven valt? Kijk dan ook op onze Brussel Budget Tips pagina of in de weekend Brussel gids voor nog veel meer leuke uitstapjes en tips.

Voor wie meer kerstmarkten wil ontdekken: lees ons kerstmarkten overzicht met de populairste kerstmarkten en tips voor kerst trips.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews