De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In de ‘Kammenstraat’ in Antwerpen kan je prima goedkoop shoppen bij de vele vintage winkels!

Voorpret

Lees voor nog meer Antwerpen budget tips de leuke reisgids 100% Antwerpen

Antwerpen budget tips

Goedkoop weekend Antwerpen? Lees dan onze budget tips Antwerpen; goedkope hotels, goedkoop naar Antwerpen reizen, leuke uitstapjes die bijna niets kosten, goedkoop in Antwerpen shoppen & parkeren en restaurants waar je goedkoop en heerlijk kunt eten! We hebben een overzicht met de sites waar je vaak de leukste Antwerpen aanbiedingen treft voor je op een rij gezet!

Antwerpen Budget tip: goedkoop naar Antwerpen per trein!

Per Thalys ben je in een uurtje in Antwerpen vanaf Rotterdam en binnen 2 uur vanaf Amsterdam. Een kaartje Antwerpen boek je v.a 29,- bij de NS maar als je weet hoe, kan je vaak nog leuke extra kortingen krijgen. Check voor een overzicht: onze treinreis tips Antwerpen.

Goedkoop naar Antwerpen in de uitverkoop?

Januari en juli zijn de maanden voor een dagje of weekendje shoppen in Antwerpen tijdens de solden! Voor data & tips: solden in Antwerpen

Goedkoop parkeren Antwerpen

Het centrum van Antwerpen is autovrij en parkeren in de garages in het centrum is bovendien erg duur. Op de linkeroever van de Schelde in Antwerpen kan je nog helemaal gratis parkeren. Vanaf daar neem je de bus of tram naar Antwerpen centrum.

Goedkoop uit eten in Antwerpen tips

In Antwerpen goedkoop, maar goed en lekker eten? Wij zochten naar de lekkerste, goedkope restaurants in Antwerpen. In onderstaand lijstje tref je onze goedkoop uit eten Antwerpen tips!

riet op de Vogeltjesmarkt

Bij de kraam van Jabbe Dabbe Doe op de Vogeltjesmarkt is het altijd razendruk. Volgens kenners een van de beste frietkramen van Antwerpen. Jabbe Dabbe Doe, Theaterplein, Antwerpen.

Cheap Stuffed Potatoes Heerlijke gepofte aardappels gevuld met van alles voor slechts 8 euro. Volksstraat 75, Antwerpen

Kookles + diner in het Ecocafé
Het Ecocafé in de Ecohuis tentoonstelling serveert lekkere, gezonde hapjes en drankjes voor zeer redelijke prijzen. Op maandagavond kan je hier meedoen aan een unieke kookworkshop. De kosten bedragen slechts 25 euro, inclusief de les, maaltijd en wijn. Ecocafé, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout. Tel:  +32 (0)4 754 480 21

Entrepot du Congo
Het hippe artiestencafé Entrepot du Congo serveert perfecte pasta`s voor redelijke prijzen. Aanrader! Entrepot du Congo, Vlaamse Kaai, 42, Antwerpen.  Tel: + 32 (0)3 238 92 32

Celtic Ireland
Celtic is een typisch Iers eetcafé annex pub waar ze prima en betaalbare maaltijden serveren. Celtic, Groenplaats 1, Antwerpen.

Max
Klassieke frietkot annex klein frietmuseum waarvan de eigenaar niet alleen frietliefhebber maar ook kunstleraar is. Op de mooie Groenplaats, een prominent plein in het centrum van de stad met veel gezellige terrasjes.

Gratis swingen in Antwerpen!

Een avondje gratis swingen, dat is bij sommige Antwerpse clubs mogelijk als je voor middernacht binnen bent. Een echte aanrader is ‘Café Local’ op `t Zuid. Je krijgt de indruk in het Mexicaanse Tijuana te zijn in plaats van in Antwerpen!

Goedkoop in Antwerpen reizen per bus of tram

Koop een goedkope dagpas of 10-rittenkaart bij een kiosk in Antwerpen. In de voorverkoop zijn alle kaartjes 20% goedkoper op de bus of tram!

Gratis de musea van Antwerpen bezoeken

Hessenhuis Museum
Het bijzondere Hessenhuis museum is niet alleen een plek voor presentatie maar ook voor creatie van kunst. Dit museum is namelijk tevens een werkruimte voor kunstenaars, bezoekers zijn hierdoor deelgenoot van het artistieke proces. Dagelijks gratis toegankelijk.

Onderstaande musea zijn iedere laatste woensdag van de maand gratis toegankelijk voor iedereen! 

Rubenshuis
Iedere laatste woensdag van de maand heb je gratis entree tot het beroemde Rubenshuis. Dit museum stelt zich tot doel de bezoeker dichtbij de leefwereld van de grote barokkunstenaar Rubens te brengen.

Museum Mayer van den Bergh
Fritz Mayer van den Bergh verzamelde in zijn eentje de hele collectie van dit bijzondere museum. Je treft hier schitterende meesterwerken uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Van schilderijen en beeldhouwwerken, tot prachtige en unieke glasramen. 

Etnografisch museum
De collectie van het Etnografisch museum omvat maar liefst ruim 2.500 kunstwerken en andere voorwerpen uit de hele wereld. Topstukken zijn o.a. verentooien en maskerpakken uit het Zuid-Amerikaanse regenwoud en de schitterende collectie Afrikaanse maskers. 

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten
Het indrukwekkende Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen geeft een goed overzicht van Belgische kunstwerken uit de periode vanaf de 14e tot de 20e eeuw. Je treft hier o.a meesterwerken van belangrijke Antwerpse meesters als Rubens, Jordaens en van Dyck. 

Ga voor de adressen van deze musea en meer museum tips naar de Museum top 10

Gratis bezienswaardigheden bezoeken

De volgende bezienswaardigheden kan je gratis bekijken! Alle adressen en openingstijden tref je in de Antwerpen bezienswaardigheden top 10

Het Begijnhof
In het mooie Antwerpse Begijnhof woonden vroeger de begijntjes. Dit waren arme, alleenstaande vrouwen die hier samen leefden. De mooie witte huisjes rondom het groene park zijn tegenwoordig grotendeels bejaardenwoningen. In een klein aantal wonen nog steeds begijnen.

Centraal station
Het Centraal Station van Antwerpen is van de hand van de architect L. Delacenserie en een heel bijzonder monument. Het schitterende interieur is gedecoreerd met meer dan 20 marmersoorten en de perrons worden overdekt door een grote ijzeren en glazen koepel. Tip: drink een kop koffie in het prachtige café!

Sint Andrieskerk
De preekstoel in de St. Andrieskerk is een absoluut meesterwerk van J.-B. Van Hool en J.-F. Van Geel uit 1821. Daarnaast tref je hier het monument voor de Schotse koningin Mary Stuart.

De vijf continenten
De vijf continenten is een van de meest opmerkelijke huizenblokken in de stad Antwerpen. Deze groep van vier huizen is geheel opgetrokken in de Art Nouveau stijl die je veel ziet in dit mooie deel van de stad.

Gratis naar de Salsaclub

Zin in salsa en Caribische cocktails? Salsacafé Axxes bruist iedere avond van de activiteit. Op vrijdag en zaterdag DJ's vanaf 23.00 en vanaf 23.00 uur mag je ook gratis naar binnen!

Axxes, Groendendallaan 396, Antwerpen.
Bus: Lijn 23, 31, 76 en 77

Naar de stadsbibliotheek van Antwerpen

In de mooie Stadsbibliotheek van Antwerpen tref je de schitterende Nottebohmzaal. In deze zaal kan je enkele bijzondere schatten bewonderen, waaronder prachtige globes en een Egyptische kast met de boeken van Lepsius. Gratis toegankelijk vanaf 17 jaar!

Stadsbibliotheek, Concienceplein 4, Antwerpen. Van 15 september tot 15 juni op maandag t/m vrijdag van 09.00 - 18.00 uur en op woensdag tot 20.00 uur. Zaterdag van 09.00 - 13.00 uur. Van 16 juni tot 14 september van maandag tot vrijdag van 09.00 - 17.00 uur. Gesloten op feestdagen. ram: 4, 7, 10 of 11

Gratis landgoed Middelheim bezoeken

Tal van vooraanstaande Antwerpse families hebben in de loop der eeuwen hun zomerresidentie op landgoed Middelheim gehad. Tegenwoordig is hier het Middelheimmuseum gevestigd. In dit museum kan je met een luistergids wandelen door een prachtige beeldentuin met schitterende werken van kunstenaars als Auguste Rodin, Carl Andre en Rik Wouters. De toegang tot landgoed Middelheim is gratis!

Middelheim, Middelheimlaan 61, Antwerpen. Van 10.00 - 17.00 uur. In mei en augustus tot 20.00 uur. In april en september tot 19.00 uur. In juni en juli tot 21.00 uur. Gesloten op maandagen, 1 en 2 januari, 1 mei, Hemelvaartsdag, 1 en 2 november, 25 en 26 december.

Even dromen van rijkdom in Antwerpen

Even gratis dromen van grote rijkdom kan in Diamondland. In deze immens grote toonzaal zie je diamantslijpers en zetters aan hun werk. Dagelijks om 11.00 uur is er een gratis rondleiding. Diamondland, Appelmansstraat 33a, Antwerpen. Maandag t/m zaterdag: 9.30 - 17.30 uur

Actuele citytrip aanbiedingen voor Antwerpen

Bijkomende administratie- en / of reserveringskosten :
TUI.nl € 40,00 Additionele toeslag per vakantieboeking: €2,50 calamiteitenfonds en €37.50 boekingskosten.
Overige, niet te vermijden, bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds. Daarnaast betaal je meestal de toeristenbelasting pas in je hotel.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 19 april 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews