De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het Rijksmuseum in Amsterdam is het grootste museum van Nederland.

Voorpret

Bezoek de websites van de museums en ontdek welke tentoonstellingen er tijdens jouw bezoek zijn, sommige museums wisselen namelijk erg snel van tentoonstelling.

Nederland museum top 5

Nederland museum top 5
Iedereen kent NEMO en Madame Tussauds wel, maar Nederland telt zo veel meer leuke museums die lang niet bij iedereen bekend zijn. In deze special tref je een paar van de leukste museums van Nederland. De vijf gekste, leukste en grappigste museums hebben we voor je op een rijtje gezet.

Top 5 Museum Nederland tips

Eens naar een heel ander museum? Onderstaand enkele museum aanraders, die stuk voor stuk bijzonder zijn, echt verre van saai en dus geweldig voor een ander dagje uit op een regenachtige vakantiedag!

Goedkoop Musea in Nederland bezoeken? voor iedereen die graag regelmatig een leuk dagje uit plant of musea bezoekt is de Holland attractiepass een leuke tip. Met de Holland pass mag je 5 topattracties gratis bezoeken en daarnaast krijg je bij heel veel restaurants en winkels korting.

Deze kortingspas is hier online te bestellen voor 28,-. En je kunt er bijvoorbeeld mee naar het Openluchtmuseum (entree normaal 14,20), het Van Gogh museum (normaal 10,-), het Kroller Moller Museum (normaal 7,-), Nemo in Amsterdam (normaal 12,50), de Hermitage (normaal 8,-), het Rijksmuseum (normaal 10,), het Rembrandt huis (normaal 7,50) etc. Maar ook een dagje naar Artis (normaal 18,50), Madame Tussaud (normaal 21,-), avonturenpark Hellendoorn (normaal 19,75), het Dolfinarium (normaal 23,50) of Paleis het Loo (entree normaal 10,-). Afhankelijk van de 5 attracties die je kiest bespaar je met de Holland pass dus al snel 20,- tot 62,- euro per persoon, dat is dus mooi meegenomen!

Museum voor Beeld en Geluid

In de Experience van het museum voor Beeld en Geluid beleef je beeld door de jaren heen. Leuk voor jong en oud! Zo zie je een keuken uit Goede Tijden Slechte Tijden, waan je jezelf in een quiz, speel je een scène op een bakfiets of ga je op de foto als Bassie van Bassie en Adriaan. In de televisiehokjes vind je eeuwenoude televisiefragmenten terug. Bekijk bijvoorbeeld de aankondiging van het huwelijk van Koningin Beatrix of de programma's van toen jij jong was.

Met je inlogring kan je bij ieder onderdeel inloggen en kies je je persoonlijke gids uit, misschien leidt Sophie Hilbrand jou wel rond door dit museum. Na afloop van je bezoek worden alle foto's en bestanden die je hebt opgeslagen als favorieten opgestuurd naar je e-mailadres.

Naast de Experience zijn hier ook tentoonstellingen en kun je op ZOOM Saffari, beleef het zelf!

Bekijk de openingstijden
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Sumatralaan 45, Mediapark, Hilversum

Museonder

Heb je er ooit bij stilgestaan hoeveel leven er onder de grond is? Museonder is het eerste ondergrondse museum dat je letterlijk meeneemt naar diep onder de grond, je eindigt zelfs bij het kokende middelpunt van de aarde. Het Museonder laat zien dat leerzaam ook leuk kan zijn.

09.30 - 17.00
Museonder, Houtkampweg 9c, Otterlo

Museum tip Nederlands Openluchtmuseum

Ben je altijd benieuwd geweest hoe het leven in Nederland er vroeger uitzag? In het Openluchtmuseum stap je er middenin. Originele oude gebouwen zijn verplaatst naar dit terrein, maar ook oude klederdracht, trams, fabrieken en molens staan hier tentoongesteld.

Erg leuk zijn ook de verschillende activiteiten (voornamelijk voor kinderen) zoals papier maken, je naam drukken en kaarsen maken in dit museum. In de winter is er een speciaal winterprogramma dat loopt van 6 december tot en met 18 januari, leef je uit op de ijsbaan en geniet van de wintersfeer.

Openluchtmuseum
Openluchtmuseum, Schelmseweg 89, Arnhem

Kinderboekenmuseum

Echt geweldig voor alle echte lees- en verhaalliefhebbers is het kinderboekenmuseum. Met elke keer een wisselend thema en een wisselende tentoonstelling kun je dit museum blijven bezoeken!

Kinderboekenmuseum
Kinderboekenmuseum, Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag

Universiteitsmuseum Utrecht

De naam van het museum is dan niet heel spannend, het museum is dat wel. Er zijn wisselende tentoonstellingen over wetenschappelijke onderwerpen als de pil en de vraag of je karakter vastligt bij je geboorte. Daarnaast is er het jeugdlab waar kinderen allerlei proefjes kunnen doen, die soms wel heel anders gaan dan verwacht...

Het museum heeft ook een nieuwe en tevens zeer interessante tentoonstelling genaamd "Peace of Cake" . Peace of Cake is een expositie over de strijd voor vrede na een oorlogsperiode. In de tentoonstelling zijn het voormalige Joegoslavië, Oeganda en Zuid-Afrika als conflict gebieden opgenomen. Vanuit een wetenschappelijk benadering kan je zelf ontdekken dat vrede bereiken een stuk moeilijker is dan alleen stoppen met oorlog voeren.

Universiteitsmuseum Utrecht
Dinsdag tot en met zondag 11.00 - 17.00
Universiteitsmuseum Utrecht, Lange Nieuwstraat 106, Utrecht

Amsterdam museum top 10

Nederland heeft natuurlijk veel meer museums die de moeite waard zijn, alleen al in Amsterdam bijvoorbeeld. Wij hebben dan ook 10 museums in Amsterdam die je niet mag missen bij elkaar gezet.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews