De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Zowel het park de Hoge Veluwe als het Kroller Muller Museum zijn in 1938 door industrieel Anton Kroller nagelaten aan de staat der Nederlanden.

Voorpret

Download hier de plattegrond met uitleg van het Kroller Muller Museum en de beeldentuin.

Kroller Muller Museum

Kroller Muller Museum

Fotografie: Entree door Walter Herfst, kunstfoto's NBTC Holland

In het midden van het grootste natuurmonument van Nederland, op de Veluwe vlakbij Otterlo, ligt een uniek museum met een wereldberoemde kunstcollectie: het Kroller Muller Museum.

Het Kroller Muller Museum > Vincent van Gogh

De unieke collectie van het Kroller Muller Museum omvat 19e en 20e eeuwse kunst waaronder 278 meesterwerken van Vincent van Gogh. Deze unieke verzameling is het resultaat van de bewondering voor de kunstenaar van Helene Kröller die zijn schilderijen verzamelde!

Onder de werken die je hier kunt bewonderen zijn de beroemde Zonnebloemen van Van Gogh en zijn werk de brug bij Arles. Ook schilders als Seurat, Picasso en Mondriaan zijn met belangrijke schilderijen vertegenwoordigd in het Kroller Muller.

De beeldentuin van het Kroller Moller museum

Rond het Kroller Muller Museum ligt een prachtige beeldentuin. Een wandeling door deze tuin, met 25 hectare één van de grootste in Europa, is een echte ontdekkingstocht!

De tuin van het Kroller Moller geeft een uitstekend overzicht van de ontwikkeling in de beeldhouwkunst vanaf de 19e eeuw tot op vandaag. Hier kan je een schitterende verzameling beeldhouwwerken bewonderen met o.a. kunstwerken van Rodin, Moore, Serra en Dubuffet.

Het Kroller Muller met Kids!

Ook voor kinderen is een bezoek aan het Kroller Muller Museum leuk en interessant. Het museum organiseert in de schoolvakanties bovendien regelmatig workshops voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Tijdens deze workshops, die gegeven worden door jonge kunstenaars, gaan kinderen onder begeleiding heerlijk zelf creatief aan de slag.

Natuurlijk is een bezoek aan het Kroller Muller goed te combineren met een fietstocht over de Hoge Veluwe of een pannenkoek of picknick in het bos. 

Entree Kroller Moller

Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis  toegang. Kinderen 6 t/m 12 jaar betalen € 3,50 entree voor het Kroller Moller Museum + 3,50 voor het NP de Hoge Veluwe. Volwassenen betalen € 7,00 entree voor het museum en ook € 7,00 voor het park.

Budgettip: zowel voor musealiefhebbers als voor iedereen die vakantie op de Veluwe viert is de Holland Pass een leuke tip. Met deze attractiepas (die eigenlijk voor buitenlandse toeristen ontwikkeld is) mag je 5 Nederlandse topattracties gratis bezoeken en daarnaast krijg je korting op heel veel plaatsen.

De Holland Pass kan je hier online bestellen voor 28,-. Je kunt er o.a. het Kroller Moller en Nationaal Park de Hoge Veluwe mee bezoeken. Maar daarnaast geeft de pas ook toegang tot top musea als: de Hermitage (normaal 8,-), het Van Gogh Museum (normaal 10,-), Rijksmuseum (normaal 10,), het Rembrandt huis (normaal 7,50) etc. Maar je kunt met de Holland Pass ook andere attracties in de omgeving van de Veluwe bezoeken zoals het Openluchtmuseum (entree normaal 14,20), avonturenpark Hellendoorn (entree normaal 19,75) en Paleis het Loo (entree normaal 10,-). Bij deze combinatie van 5 attracties bespaar je met de Holland pass dus 24,- per volwassene, dat is dus mooi meegenomen. 

Openingstijden en adres Kroller Moller

Openingstijden - Het museum en de beeldentuin zijn het gehele jaar geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De beeldentuin van het Kroller Muller sluit om 16.30 uur. 

Adres: Kroller Muller Museum,  Houtkampweg 6, Otterlo.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews