De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het Van Gogh museum in Amsterdam is met jaarlijks 1,7 miljoen bezoekers het meest bezochte museum van Nederland.

Voorpret

Preview van de tentoonstellingen in het Van Gogh Museum

Museum Amsterdam tips

Museum Amsterdam tips

Een weekendje Amsterdam is genieten voor alle museum- liefhebbers. Nergens in Nederland tref je zo'n variatie aan bijzondere musea om uit te kiezen!

Museum Amsterdam: korting, tips & top 10!

Een weekendje weg in Amsterdam en een beetje cultuur snuiven? Amsterdam heeft maar liefst 35 musea, naast een groot aantal kleinere expositieruimtes en honderden galeries.

Musea in Amsterdam bezoeken met korting Meerdere musea en / of topattracties bezoeken? Dan is de Holland Pass een aanrader. Voor 28,- heb je een jaar de tijd om vijf van de mooiste musea van Nederland te bezoeken. Denk aan de Hermitage, het van Gogh en het Rijksmuseum, maar je kunt ook kiezen voor een rondvaart, een bezoek aan Artis of Madam Tussaud!

Tip: museumweekend Amsterdam eenmaal per jaar (meestal in april) is het museumweekend en dan organiseren veel musea extra activiteiten. Tip: is je dat te massaal? Museumweekend arrangementen (incl. toegang, overnachting en meer v.a circa 120,-- pp) van hotels in Amsterdam kan je het beste vergelijken via Trivago.nl. Hier tref  je alle aanbiedingen van hotels in Amsterdam voor het museumweekend - zowel van de 'eigen' hotelsites als van de grote boekingssites. 

Top 10 favoriete Amsterdam musea Alle Amsterdam musea die je o.i. echt minimaal eens in je leven zou moeten bezoeken tref je in onderstaande top 10!

No 1 Museum in Amsterdam? Rijksmuseum!

Het Rijksmuseum, gehuisvest in een prachtig gebouw uit 1876 ontworpen door architect P.J.H. Cuypers, is het grootste museum van Nederland.

In de collectie tref je werken van Rembrandt aan, waaronder de wereldberoemde Nachtwacht, maar ook werken van Frans Hals, Breitner en Vermeer. Daarnaast heeft het museum een toonaangevende collectie met delftsblauw en Chinees porselijn, Asiatica en beeldhouwkunst.

Dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, op vrijdag tot 20.30 uur. Gesloten op 1 januari. Adres: Jan Luijkenstraat 1, Amsterdam. Met tram 2 of 5 ben jer er zo, uitstappen bij de halte Hobbemastraat.

Musea Amsterdam bezoeken? Naar Van Gogh!

Het wereldberoemde Van Gogh museum bezit de grootste collectie kunstwerken ter wereld van schilder Vincent van Gogh. Naast circa 700 van zijn schilderijen, tekeningen en prenten is er ook een flinke collectie werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars te bewonderen.

Dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur, op vrijdag tot 22 uur. Gesloten op 1 januari. Paulus Potterstraat 7, Amsterdam. Tramlijn: 2 of 5 halte Van Baerlestraat.

Het Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum richt zich op moderne vormgeving en kunst van ongeveer 1965 tot aan vandaag. Naast werk van Nederlandse kunstenaars op prachtige werken van internationaal bekende kunstenaars als Jeff Koons en Roy Lichtenstein.

Dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur. Gesloten op 1 januari en 5, 24 en 31 december sluit het museum om 17.00 uur. Stedelijk Museum, Oosterdokskade 5, Amsterdam.

Trein: 5 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal Station. Tramlijn: 25 of 26 halte Muziekgebouw aan 't IJ.

Amsterdam museum tip met kinderen? NEMO!

In NEMO is zeker geen 'saai kijk' museum. Hier komen zowel kinderen als volwassenen op een speelse manier in aanraking met ontwikkelingen op het gebied van natuurwetenschap en techniek. Maar liefst vijf verdiepingen met leuke doe- en ontdek- dingen!

Geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. Tijdens de zomervakantie ook op maandag geopend. Gesloten op 25/12, 1/1 en 30/4.

Oosterdok 2, Amsterdam. Bus: lijn 22, halte Kadijksplein. Trein: 15 minuten lopen vanaf Centraal Station Amsterdam.

Rembrandthuis museum Amsterdam

In dit museum, dat gehuisvest is in een voormalig woonhuis van Rembrandt, leer je iets van het persoonlijke leven van deze grote schilder. De collectie omvat tevens ruim 250 van zijn etsen.

Dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. Gesloten op 1 januari. Jodenbreestraat 4-6, Amsterdam. Tramlijn: 9 of 14 halte Waterlooplein.

Amstelkring Museum

In het Amstelkring Museum stap je terug in de Gouden Eeuw. Dit museum is gehuisvest in een prachtig grachtendpand waarvan de kamers nog de orginele 17e eeuwse inrichting hebben, inclusief een huiskerkje op zolder.

Geopend op maandag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur en op
zon- en feestdagen 13.00 - 17.00 uur. Het museum is gesloten op 1 januari en 30 april.

Oudezijds Voorburgwal 40, Amsterdam. Tramlijn: 4, 9, 16, 24 of 25 halte Centraal Station.

Amsterdams Historisch Museum

Het Amsterdams Historisch Museum verteld de geschiedenis van de stad biedt, van de aanleg van de Dam tot op vandaag, en beheert een collectie van maar liefst een kleine 250.000 kunstvoorwerpen en bodemvondsten.

Tip: iedere laatste zondag van de maand organiseert het museum een 2,5 uur durende 'City Walk' . Aanvang 12:30 uur bij de hoofdkassa van het museum.

Geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur
In het weekend en op feestdagen van 11.00-17.00 uur.
Op Nieuwjaarsdag, Koniginnedag en 1e Kerstdag is het museum gesloten en op 5, 24, en 31 december sluit het museum om 16.00 uur. Kalverstraat 92, Amsterdam. Circa 15 minuten wandelen vanaf Amsterdam CS.

Joods Historisch Museum

Het Joods Historisch Museum is gehuisvest in vier synagogen in de historische oude jodenbuurt van Amsterdam. Hier kan kennismaken met joodse tradities en gebruiken en de geschiedenis van joden in Nederland.

Dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur.  Gesloten op Joods Nieuwjaar (rond eind september) en op Grote Verzoendag (rond begin oktober).

Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam. Tram: lijn 4 of 14, halte Rembrandtplein

Tropenmuseum Amsterdam

Geniet internationaal bekendheid als volkenkundig museum met een uniek onderdeel voor kinderen: Tropenmuseum Junior. Gehuisvest in prachtig historisch gebouw.

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op 5, 24 en 31 december van tot 15.00 uur. Gesloten op 1 januari, 30 april, 5 mei en 25 december. Linnaeusstraat 2, Amsterdam. Tramlijn: 3 of 7 halte Linnaeusstraat

Anne Frank Huis Amsterdam

Het achterhuis waar Anne Frank haar beroemde dagboek schreef heeft veel van de originele kenmerken uit haar onderduikperiode behouden. In dit museum leer je meer over de lotgevallen van Anne en andere onderduikers tijdens de oorlog.

Voor informatie over openingstijden, adres en entree: www.annefrank.org

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews