De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Amsterdam meer bruggen heeft dan Venetie!

Voorpret

In het boekje Amsterdam ligt voor u open van Loesje zijn teksten van Loesje over Amsterdam gebundeld! Erg grappig.

Amsterdam budget tips

Amsterdam budget tips

Amsterdam voordelig ontdekken? Je kunt ook met een klein budget een erg leuk weekend in de Nederlandse hoofdstad hebben!

Lees onze Amsterdam budget tips om uit te vinden waar je goedkoop heerlijk kunt eten, voor gratis concerten en de leukste attracties die (bijna) niets kosten! Je weekend Amsterdam nog plannen? Dan staat hier ook een handig overzicht met de aanbieders van goedkope aanbiedingen om snel een leuk hotel voor een klein prijsje in Amsterdam te vinden!

Budget weekend Amsterdam tips

Tips goedkoop overnachten Amsterdam Op Trivago.nl kan je van ieder hotel in Amsterdam alle aanbiedingen van boekingssites met de aanbiedingen op de hotelsites vergelijken. Geweldig handig dus, want zo heb je altijd de leukste deal voor een weekendje Amstedam te pakken! Tip: heb je iets meer te besteden? Bekijk dan op Trivago de aanbiedingen voor het geweldige Lloyd hotel dat volledig is ingericht door kunstenaars of voor het sfeervolle hotel de Filosoof.

Surprise hotel Amsterdam Voor een goedkope aanbieding van een leuk hotel in Amsterdam is de site van Amsterdam Hotel Specials ook een aanrader. Naast de gewone hotel arrangementen in Amsterdam bieden ze namelijk ook Secret hotels in Amsterdam. Dit zijn feitelijk Surprise hotels wat wil zeggen dat je voor een klein bedrag (vaak al onder rond de 75,- voor 4 sterren of 125,- voor 5 sterren) super de luxe kunt overnachten.. Waarom ze dit zo voordelig aan kunnen bieden?  De naam van je hotel ontvang je pas na boeking.

Voor andere aanraders lees ook: weekend tips voor trips naar Amsterdam.

Goedkoop Amsterdam ontdekken

Een super tip - zelfs als je in Amsterdam woont - is de Holland Pass. Voor 28,- mag je met deze pas, gedurende een jaar, vijf topattracties bezoeken in Amsterdam en elders in Nederland. Er zijn een 100-tal musea en attracties in Amsterdam en de rest van Nederland om uit te kiezen. Denk aan Artis (normaal al 18,50 entree), het Van Gogh museum (normaal 10,- entree), Madame Tussaud (normaal 21,- entree) de Amsterdam Hermitage (entree normaal 8,-) en nog 97 andere atracties en musea. Van de Canal Bikes, tot een rondvaart of een bezoek aan de Amsterdam Hermitage.

De pass is online bestelbaar, je krijgt voor de voorpret er een leuk gidsje bij met stadplattegronden en beschrijving van alle musea en attracties die je met je pas gratis kunt bezoeken. De pas geeft je overigens ook nog een 10 - 50% korting bij heel veel winkels en restaurants (die staan ook allemaal in het boekje: aanrader met kids - met de pas heb je een jaar lang 20% korting op pannekoeken eten bij de pannekoeken boat!).

Gratis naar muziek, opera & ballet in Amsterdam

In het schitterende Muziektheater van Amsterdam kan je gratis concerten en andere optredens bijwonen. Van september t/m mei zijn er iedere dinsdag om 12.30 uur optredens van het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Nederlandse Opera of het Nederlands Ballet Orkest.  Muziektheater, Amstel 1, Amsterdam. Tram 9 of 20a halte Waterlooplein.

Bezoek de mooie Rijkmuseum tuin

Zelfs veel inwoners van Amsterdam weten niet dat het Rijkmuseum een prachtige tuin heeft die gratis toegankelijk is voor iedereen! In deze mooie tuin tref je een unieke collectie historische tuinbeelden en oud-Hollandse bouwfragmenten uit Nederland.

De Rijksmuseum tuin is dagelijks geopend 10.00-17.00 uur. Rijksmuseum, Stadhouderskade 42 hoek Museumplein. Vanaf Centraal Station: tram 2 en 5 (halte Hobbemastraat). Vanaf station Zuid/WTC: tram 5 (halte Hobbemastraat).

Gratis Amsterdam 'rondvaart'

Je kunt iedere dag genieten van een prachtig uitzicht over het IJ vanaf het de Buiksloterwegveer pont, die vertrekt vanaf de De Ruyterkade achter het Centraal Station.  Het tochtje duurt slechts enkele minuten, maar blijft toch de moeite waard!

Pont 50, 51, 52, 53. Dagelijks vanaf de steiger achter het CS tussen 06.30-21.00 uur iedere 7,5 minuut, na 21.00 uur elk kwartier.

Goedkoop, lekker uit eten tips weekend Amsterdam

In Amsterdam zijn duizenden restaurants voor iedere gelegenheid en budget. Hieronder twee adressen waar je geniet voor een compleet diner voor een tientje of minder!

Veel value for money is het dagmenu dat Restaurant Damsteeg iedere dag in haar Wines & Bites bar serveert, voor 10,-- inclusief een glaasje wijn.

Gesloten op zondag. Tel: +31 20 6278794. Reestraat 28, Jordaan, Amsterdam. Tram 13, 14, 17 en 20 halte Westerkerk.

In het gezellige eetcafe Van de Kook werken verstandelijk gehandicapten onder begeleiding van enkele vrijwiligers. Je geniet hier van een prima 3-gangen diner voor een tientje!

Uitsluitend geopend op vrijdagen. Reserveren noodzakelijk op 06-26296820. Lutmastraat 181, Amsterdam. Tram: 4.

Gratis genieten van het mooiste uitzicht

Op het dak van science center NEMO, een ontwerp van de beroemde architect Renzo Piano, sta je op circa dertig meter boven het water van het IJ. Op een mooie dag is het een fantastische plek om te genieten van de zon en een meer als adembenemend uitzicht over Amsterdam!

Het NEMO dakplein is iedere dag vrij toegankelijk van 10.00-17.00 uur. Oosterdok 2, Amsterdam. Bus: lijn 22, halte Kadijksplein. Trein: 15 minuten lopen vanaf Centraal Station Amsterdam.

Theater in het Amsterdamse Vondelpark

Jaarlijks van juni tot en met augustus is er in het Openluchttheater in het Vondelpark een zeer divers programma met gratis toegankelijke theatervoorstellingen en concerten.

Geopend van woensdag tot en met zondag. Kijk voor het programma op de website: www.openluchttheater.nl.

Het Vondelpark ligt vlakbij het Leidseplein. Het theater ligt dichtbij de ingang Van Eeghenstraat. Tram:3 of 12 halte Van Baerlestraat.

Goedkoop winkelen op Amsterdams leukste markten

Op de grote Albert Cuyp markt kan je uren heerlijk snuffelen tussen het zeer diverse aanbod. Minder bekend is wellicht de multiculturele Amsterdamse Dappermarkt die recent nog door National Geographic Traveler benoemd is als één van de leukste markten ter wereld om lekker te shoppen! 

Amsterdam budgettips: gratis naar het concertgebouw!

Gratis naar het prachtige Amsterdam Concertgebouw? Van september t/m juni is er iedere woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis toegankelijk lunchconcert. Meer info: Amsterdam Concertgebouw.

Bijzonder: Amsterdam's Schuttergalerij

In de binnenstad van Amsterdam tref je de leukste bezienswaardigheden die helemaal gratis toegankelijk zijn. Heel bijzonder is de Schuttersgalerij in een klein straatje tussen de Kalverstraat en het Begijnhof. Hier zijn maar liefst vijftien enorme 17e eeuwse schilderijen te bewonderen, overdekt weliswaar, maar toch gewoon op straat!

Tussen de Kalverstraat en het Begijnhof, Amsterdam. Tramhalte Dam of Tramhalte Spui - Rokin (lijn 4,9,14,16,24,25)

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews