De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Burgs Bush & Burgers Zoo was de eerste dierentuin in Nederland die tralieloze verblijven voor roofdieren bouwde.

Voorpret

Leuk voor kinderen, het boekje: De dieren in de dierentuin.

Burgers Zoo & Bush

Burgers Zoo & Bush

Burgers Bush & Burgers Zoo in Arnhem staat hoog in de top 10 Surprise Tickets vakantie tips met kids. Wat Burgers Bush & Zoo zo uniek maakt is de natuurlijke leefomgeving van de dieren. Veel fijner voor de dieren en ook veel interessanter om te bezoeken!

In Burgers Zoo tref je een echt tropisch regenwoud, een woestijn, je kunt de onderwaterwereld bekijken en een mangrove bezoeken. De leefomgeving van dieren is in Burgers Bush ruim en fantastisch nagebootst. In de 'eco-displays' van Burgers Bush krijg je dus een natuurgetrouw beeld van hoe dieren leven!

Burgers Bush & Burgers Zoo Arnhem

Waarschijnlijk is Burgers Zoo & Burgers Bush de meest vooruitstrevende en diervriendelijke dierentuin van Nederland.  Hun mooie "Eco-displays" waarin je kennismaakt met dieren in hun natuurlijke leefomgeving zijn een inspiratie geweest voor veel anderen in binnen- en buitenland.

Het ruim 45 ha grote park heeft dit jaar een weer een nieuw gedeelte geopend: Burgers Rimba een nieuwe deel in Burgers Zoo zo groot als 4 voetbalvelden bij elkaar. In de Rimba kun je dieren bekijken die in het Maleise regenwoud leven. Apen, tijgers, slangen en zelfs de Maleise beer!

Op ontdekkingstocht door Burgers Bush

In Burgers Bush stap je het tropische regenwoud binnen. Het is er erg warmen vochtig, zoals het in een echt tropisch regenwoud ook is. Een ander kenmerk van het regenwoud is de zanderige bodem.

Er zijn verschillende soorten regenwouden, maar de planten die in Burgers Bush komen uit alle drie de regenwouden. Ook groeien er in de Bush palmen en lianen! Kijk goed om je heen en ontdek ook de dieren met schutkleuren! In Burgers Bush kan je ook tropisch eten in het Bush Restaurant.

Doe de Burgers Safari in Burgers Zoo

In dit deel van het park leven dieren die in het wild in de savanne leven, zoals neushoorns, giraffen, leeuwen en ook chita's! Tijdens een Burgers Safari zie je veel elementen uit de savanne terug. Rotspartijen en drinkplekken voor de dieren doen aan de savanne denken. Als het druk is in het park is ook het Safari Restaurant geopend.

De Burgers Desert van Burgers Zoo

Dit is de steenwoestijn van Burgers Zoo. Allerlei kenmerken van een woestijn zijn terug te vinden in Burgers Desert. Er is bijvoorbeeld een landschap van granietrotsen nagemaakt en ook de kleine stroompjes en de oase doen echt aan woestijn denken. Texaanse en Mexicaanse gerechten eet je in het Desert Restaurant in Burgers Desert.

De onderwaterwereld in de Burgers Ocean

Ook heeft de dierentuin een onderwaterwereld, met verschillende soorten waterdieren. Als bezoeker begeef je je in de wateren van Zuid-Oost Azië. Je ziet de meest prachtige vissen voorbij komen, van kogelvissen tot rifbaarzen en van haaien tot roggen. De waterdieren leven onder andere van plankton, mosselen en inktvis.

De mooie Burgers Mangrove

In dit deel van Burgers Zoo kom je terecht in een mangrovebos. In de mangrove leven kleine diertjes zoals krabben en vissen, maar ook grotere dieren als reuzenrivierschilpadden en vogels zijn niet te missen tijdens je toch door Burgers Mangrove. Het park bezit de grootste collectie mangroveplanten van heel Europa!

Burgers Dierenpark

In Burgers Dierenpark leeft een bekende groep chimpansees op een eiland. De chimpansees leven hier net als in het wild, maar dan kleiner. Ook kun je gorilla's van dichtbij bekijken vanuit een overdekte tunnel en er leven ook orang-oetangs in Burgers Zoo. Naast apen is er ook een vogelafdeling in het park en kun je Aziatische olifanten, neusberen en bongo's bekijken!

Tips: dagje of weekendje Burgers Bush & Zoo

1. Je hebt echt een volle dag nodig om Burgers Bush & Burgers Zoo helemaal te ontdekken! Zorg dus dat je er echt om 09.00 uur bent (sóchtends is het ook nog lekker rustig in het park!)

2. Kom je van wat verder weg? Maak van je dagje Burgers zoo dan een gezellig familie weekend op de Veluwe. Op Hotel Veluwe Specials tref je tientallen goedkope en vooral leuke aanbiedingen, bijvoorbeeld Hotel landgoed Huis te Eerbeek, waar de kinderen heerlijk buiten kunnen ravotten v.a 21,50 per nacht.

3. Voor kleine kinderen v.a. circa 1,5 jaar heeft Burgers Bush wagentjes te huur. Je hoeft dus je buggy niet mee te slepen.

4. Bij de ingang van het park vindt je de Pinguïn Corner. In de winter hebben ze hier heerlijke warme chocolademelk (met een lekker taartje!). 

5. Ga ook even naar Burgers Avonturenland, de grote speeltuin van het park en erg leuk met kleine kinderen. De speeltuin bestaat uit een wat veiliger deel voor kleine kinderen en een deel voor de wat grotere kinderen. Er is een groot terras naast de speeltuin, waar je als ouders heerlijk kunnen vertoeven terwijl je kinderen spelen in de speeltuin.

6. Op de website van Burgers Bush staan de actuele openingstijden & tarieven + leuke gratis downloadeble speurtochten! 

Adres Burgers Bush & Burgers Zoo

Burgers Zoo & Burgers Bush, Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem. Tel: 026 442 45 34

Meer vakantie tips met kids

Speciale tip voor vakantie of weekendje weg met kids
Bij het vakantie in vakantiepark Beekse Bergen is onbeperkt gratis entree tot het Safaripark en 5 andere leuke attractieparken voor het hele gezin inbegrepen! Je huurt al een weekend of midweek een blokhut v.a 65,- of een luxe 6-persoons jungle bungalow v.a 179,-. Meer info: Libema vakantie & safaripark Beekse Bergen.

Nog meer leuke vakantie tips met kids!

De Efteling

Safaripark Beekse Bergen

Vakantie- en ponypark Slagharen

Leuke Pretparken in Nederland

Vakantie in Disneyland Parijs

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews