De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het kamp in typische Bedouin stijl is opgezet?

Voorpret

Klik hier en neem alvast een kijkje onder water.

Duikkamp: Camp Awlad Baraka

Aan de Egyptische zuidkust ligt de ongerepte badplaats Marsa Alam. Dankzij het nog uitblijvende massatoerisme is deze jonge en exclusieve badplaats een walhalla voor duikers!  Er is zelfs een heus duikkamp opgezet, het Awlad Baraka Camp, met een huisrif voor de deur!

Duiken en Egypte worden vaak in een adem genoemd. Dat is ook niet verwonderlijk als je de mooie onderwaterwereld ziet. Een hotspot voor duikers is Camp Awlad Baraka, een speciaal duikkamp nabij Marsa Alam voor de echte diehards.

Awlad Baraka Camp: duikers hotspot in Marsa Alam

Marsa Alam is een jonge badplaats in Zuid Egypte aan de Rode zee kust. Dit onbeduidende vissersdorpje is de laatste jaren omgetoverd tot een exclusief luxe oord waar je de meest schitterende resorts aantreft. Nog onontdekt door het massatoerisme is Marsa Alam een paradijs voor duikliefhebbers want de koraalriffen zijn nog onaangetast!

Net buiten het plaatsje is daarom in 2001 een duikkamp opgezet: het Awlad Baraka Camp voor ontdekkers van de onderwaterwereld. 

De ongerepte riffen en de kleurrijke onderwaterwereld maken duiken in Marsa Alam echt uniek. De Rode zee kent meer dan 200 verschillende soorten koraal en meer dan 1000 soorten vissen. Ook dolfijnen, schildpadden, haaien en walvissen kunnen de revue passeren. Het water heeft een gemiddelde temperatuur van ongeveer 25 graden celcius en de zichtbaarheid onder water is zo’n 30 meter.

Tip: Wil je gewoon lekker duiken maar hecht je ook aan wat meer comfort? Check dan de gewone reisaanbiedingen naar Marsa Alam hieronder en boek lokaal een duikcursus bij. 

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Marsa Alam

Awlad Baraka Camp duikvakantie pakketten

Op het strand van het van het duikkamp vind je de PADI Gold Palm gecertificeerde duikschool Aquarius. Zij zullen je tot in de puntjes begeleiden voor een onvergetelijke duikervaring.

Als je je vakantie naar het duikkamp boekt kan je aangeven of je extra duikexcursies en pakketten wilt reserveren.

De duikpakketten en cursussen (prijzen voorjaar 2013)

PADI Advanced Open Water duikcursus    v.a. 185,-
3 daags duikpakket (6 duiken)*                   v.a. 135,-
5 daags duikpakket (10 duiken)*                 v.a. 195,-
PADI Open Water duikcursus                       v.a. 210,-
Refferral + 3 dagen duiken                            v.a. 200,-

Dagje cultuur snuiven? Dan kan je ook kiezen voor een dagexcursie naar Luxor v.a. € 95,-.

* Met een duikpakket kun je ongelimiteerd duiken in het huisrif van het Awlad Baraka Camp. Daarnaast zijn in de pakketten 4 offshore rifduiken per snelboot, 4 offshore rifduiken per motorboot, 2 duiken per jeep en de benodigde uikuitrustingen inbegrepen!

De Lodge

Verblijf Binnen de lodge kunnen 40 gasten worden ondergebracht in verschillende rieten hutjes. Je hebt de keuze uit twee verschillende types: de standaard hut waarbij je je douche en toilet deelt, en de bungalowvariant waarbij je een eigen badkamer hebt. Op het kamp vind je bovendien een aantal zitjes, een bar en een gezellige barbecueplaats waar je je ervaringen met andere duikers kunt delen.

Het huisrif Het huisrif van Camp Awlad Baraka is tussen de 10 en 15 m diep en de ideale plek voor beginnende duikers om te oefenen vanwege de zwakke golven en stromingen.

Voor wie? Het kamp is geschikt voor duikers van alle niveaus, en ook als snorkelaar kan je er je lol op. Het kamp is gelegen aan een privéstrand en heeft een eigen huisrif speciaal voor haar gasten die graag de ultieme duikbelevenis willen meemaken!

0
shares