De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vakantie Eilat

Kan je niet kiezen tussen strand en cultuur maar wil je in ieder geval lekker naar de zon? Boek dan een vakantie naar Eilat! Hier ben je verzekerd van zon, zee & strand en is een ideale bestemming voor de winterzon. 

Zeker als winterzon bestemming is Eilat steeds populairder. Deze Israëlische badplaats is gelegen aan de wonderschone Rode Zee en een waar paradijs voor duikers en snorkellaars. Lees onze 101 vakantietips voor een heerlijke reis!

Eilat vakantie tips | De badplaats Eilat

Naar Eilat? Vakantie in deze badplaats aan de Rode Zee biedt vele mogelijkheden voor iedereen die op zoek is naar een ultieme zon, zee & strand vakantie. Daarnaast is de Rode Zee een van de mooiste onderwatergebieden ter wereld dus een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Je moet er niet raar van opkijken als je omringd wordt door dolfijnen! Niet alleen de prachtige zee onderscheid een vakantie in Eilat van veel andere bekende badplaatsen, maar ook de gezellige promenades en bijzondere cultuur in Israel. Eilat kun je ook boeken als onderdeel van een rondreis. 

Klimaat Eilat | Beste reistijd voor een vakantie naar Eilat

Door de ligging van Eilat in het Zuiden van Israel, is het een van de warmste en zonnigste bestemmingen van het land. In de zomer is het doorgaans te heet voor een vakantie naar Eilat met temperaturen die regelmatig boven de 40 graden liggen, maar als winterzon bestemming is Eilat ideaal. Door het klimaat in Eilat liggen de temperaturen tot en met november boven de 25 graden en zelfs in december ligt het gemiddelde nog altijd rond de 23 graden. Daarnaast regent het vrijwel nooit en heeft Eilat elk jaar enorm veel zonuren. Wil je weten in welke maand de beste reistijd is voor jouw en gelijk alle aanbiedingen in die periode bekijken: check dan zeker alle informatie over het weer & klimaat van Eilat op WaarSchijntdeZonWel.nl.

Reizen naar Eilat | Aanbiedingen vakantie Eilat

Je hebt een aantal mogelijkheden voor het boeken van een vakantie naar Eilat. Veelal is het de goedkoopste en meest comfortabele manier om een pakketreis naar Eilat te boeken. Aanbieders die vliegen met een eigen airline hebben doorgaans de beste aanbiedingen en de ruimste keuze. Kijk daarom altijd even bij TUI.nl Reizen.

Wil je zelf je reis samen stellen? Ga dan altijd eerst op zoek naar voordelige vliegtickets! Lees hiervoor de special: vliegtickets Eilat.

Combineer strand en cultuur in 1 vakantie

Wil je ook graag wat van de cultuur proeven of meer van Israel of de omliggende landen zien? Dan is een rondreis een ideale oplossing! Er zijn verschillende rondreizen te boeken waar Eilat als onderdeel in zit en bij sommige rondreizen kun je een meerdaagse verlenging in Eilat boeken. Een vakantie in Eilat is uitstekend te combineren met meerdere delen van Israel, bijvoorbeeld van Tel-Aviv naar Eilat. Ook erg gaaf zijn reizen die je kunt combineren met Israel & Jordanie

Aanbiedingen rondreizen Israel & Jordanie:

  • Kras Reizen heeft een zeer aantrekkelijk aanbod van diverse rondreizen in Israel (ook in combinatie met Jordanie & verlenging in Eilat). Rondreizen al v.a 679,- pp.

Watersportparadijs aan de Rode Zee: Eilat

Duiken in Eilat Het water van de Rode Zee bij Eilat is doorgaans zeer helder en de temperaturen van het water liggen alleen in de echte wintermaanden onder de 25 graden, dus het dragen van een shorty is veelal genoeg in de wateren rond Eilat. Erg bijzonder is het duiken bij Dolphin Reef. De naam zegt al genoeg! Bij het koraalrif bij Eilat vind je verder nog veel meer bijzondere flora & fauna. Denk aan bijzondere zachte- en steenkoralen, maar ook steenvissen, octopussen, anemoonvissen, keizersvissen etc. Een aantal soorten vind je nergens anders ter wereld.

Overige watersporten zijn eveneens erg populair in Eilat. Vanaf de verschillende stranden kun je wind- en kitesurfen, waterskien, jetskien, parasailen, kayakken en met de bananaboat. Een aanrader is het Underwater Observatory Marine Park.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews