De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Israel ligt ook het laagste punt van de aarde. Aan de oever van de dode zee, waarin je overigens blijft drijven, bevind je je op 417,5 meter onder de zeespiegel!

Voorpret

Lees: de Lonely Planet Reisgids Israel & the Palestinean Territories.

Praktische reisinformatie Israel

Praktische reisinformatie Israel

Op vakantie naar Israel? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Israel o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, het reisadvies Israel, visum en vaccinaties en nog veel meer handige Israel info & tips!

Israel info m.b.t. vliegreizen naar Israel

Een vlucht vanaf Schiphol of Brussel naar Israel duurt circa 4,5 a 5 uur afhankelijk van je bestemming in Israel. Hier tref je info m.b.t. de airlines naar je bestemming en tips om een goedkoop ticket naar Israel te boeken.

Reisdocumenten informatie Israel & visum

Voor reizen naar Israel is een geldig paspoort nodig dat geldig moet zijn t/m een half jaar na vertrek uit Nederland. Ook kinderen moeten over een eigen paspoort beschikken. Je hebt alleen als je langer dan 6 maanden wilt blijven een visum voor Israel nodig. Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de ambassade van Israel.

Informatie gezondheid & vaccinaties Israel

De gezondheidszorg in Israel is goed: overal in het land zijn apotheken (Farmacia) en moderne ziekenhuizen. Hou er wel rekening mee dat je in Israel medische zorg contant moet betalen.

Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende medicijnen, een verbandtrommeltje, muggencrème, anti diaree tabletten en voldoende zonnebrandcrème bij je hebt.

Wij raden het af kraanwater te drinken. Je kan beter flessen water kopen voor consumptie.

Tot slot: voor Israel zijn geen vaccinaties nodig.

Info Israel reizen, telefoneren met thuis

Om vanuit Nederland naar Israel te bellen kies je 00 972 en daarna het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit Israel naar Nederland wilt bellen, kies je eerst 00 31 gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit je hotel naar Nederland wilt bellen, wordt een toeslag gerekend op het standaard tarief. De goedkoopste manier om naar Nederland te bellen is met een telefoonkaart vanuit een telefooncel.Telefoonkaarten zijn bij tabakswinkel te verkrijgen.

Wil je toch iets comfortabeler telefoneren? Dan kan je in een van de vele telefoonkantoortjes met een kleine toeslag op het standaard tarief bellen.

De algemene alarmnummers in Israel zijn: politie: 100; ambulance: 101; brand: 102.

Reisadvies Israel - klimaat, reistijd & meer

Beste reistijd Israel hele jaar

Klimaat Israel Mediterraan klimaat (noord) Woestijn (zuid)

Tijdverschil met Nederland 1 uur later dan in Nederland

Taal Modern Hebreeuws (het Ivriet) en Arabisch

Voltage 240 volt, in sommige gevallen nog 220 volt

Reisadvies Israel check altijd voor vertrek het actuele reisadvies Israel van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Reisinformatie Israel > fooien geven

Het is in Israel gebruikelijk fooi te geven. Israeliers geven over het algemeen 10% fooi met afronding naar boven. Dus hou als stelregel tussen de 10 en 12 % aan. Bij hotels en restaurants is dit vaak al in de rekening opgenomen.

 

Informatie reis Israel - geldzaken en valuta

Valuta, pinnen en creditcards in Israel De muntsoort in Israel is de NIS: Nieuwe Israelische Shekel. In vrijwel heel Israel zijn betaalautomaten aanwezig waar je kan pinnen. Daarnaast is de creditcard een algemeen geaccepteerd betaalmiddel in de grotere/betere winkels, hotels, restaurants en bij tankstations.

Openingstijden van banken in Israel: Zondag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur en van 16.00 uur tot 18.00 uur. Echter op maandag, woensdag, vrijdag en de dag voor een feestdag uitsluitend tijdens de ochtenduren. 

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews