De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Van de 2,5 miljoen werknemers, maar liefst 1 miljoen minder verdient dan 600 euro per jaar?

Voorpret

Volgens bepaalde onderzoeken leven mensen die vrijwilligerswerk doen langer.

Vrijwilligerswerk in Israel

Vrijwilligerswerk in Israel

Ontdek vrijwilligerswerk Israel en de rijke historie van het land. Je leert dit heilige land echt kennen door als vrijwilliger te gaan werken. Want de beste manier om een cultuur en leefwijze te begrijpen is door er zelf deel van uit te maken. Bekijk hieronder onze tips en projecten voor vrijwilligerswerk in Israel.

Vrijwilligerswerk Israel? Wees welkom!

Israel, wat bekend staat als heilig land heeft veel te kampen met armoede. Vrijwilligers worden zeer gewaardeerd en zijn dan ook van harte welkom. Als vrijwilliger kun je naast het werken veel historische en religieuze monumenten bezichtigen. Een bezoek aan de bezienswaardigheden van Israel, de monumenten, vruchtbare oases en Dode Zee kun je prima combineren met je werk. Je kunt voor korte of lange tijd aan de slag met een van de onderstaande projecten, waar altijd vrijwilligers voor nodig zijn!

Vrijwilligersprojecten in Israel | Koraal & woestijn

Israel heeft vrijwilligers ontzettend veel te bieden. Denk aan de bergen, woestijn en prachtige zeeën. Ook heb jij Israel waarschijnlijk een helpende hand te bieden! Het vrijwilligerswerk als eco-vrijwilliger is divers, bijzonder en belangrijk. Zo kun je helpen het toerisme in Nazareth te bevorderen, werk je mee aan eco-architectuur in de woestijn of maak je je hard om de onderwaterwereld op een van de mooiste duik- en snorkelgebieden te beschermen. Kortom, genoeg te doen! Bekijk het aanbod vrijwilligersprojecten van Activity International en ga aan de slag in Israel!

Vrijwilligen in een kibboets

Een Kibboets is eigenlijk een leefgemeenschap bestaande uit meerdere families. Iedereen in de gemeenschap is gelijk aan elkaar en iedereen heeft dezelfde rechten en plichten. Een hele prettige sfeer om vrijwilligerswerk te doen. Samen met vrijwilligers uit andere landen help je de bewoners met de dagelijkse werkzaamheden. Deze dagelijkse werkzaamheden kunnen erg variëren. Binnen de kibboets is er onder andere werk in de landbouw, de eetzaal, de kinderspeelplaats of in de plaatselijke winkeltjes.

Werken als vrijwilliger in een Kibboets kan via Oppenheim Travel

Tip: bezoek na werktijd de plaatselijke bar of maak gebruik van de sportfaciliteit en ontmoet andere kibboetsbewoners. Bovendien worden er ook leuke uitstapjes en excursies geregeld.

Stichting Sar-El | Verzorging of militaire basis

Een reis naar Israel wordt door de vrijwilligers van Sar-El als zeer aangrijpend ervaren. Je kunt terecht in de verzorging of op de militaire basis. Je werkt veel samen met andere vrijwilligers en met Israeliers. Het hele jaar door is vertrek mogelijk. Er geldt een minimum van twee weken en een maximale duur van 3 maanden. Helpen met de projecten van Sar-El levert een bijzondere ervaring op.

Stichting Het Israel Project | geestelijk gehandicapten

Er is weinig tot geen aandacht voor de geestelijk gehandicapten in Israel. Stichting Het Israel Project (HIP) probeert hier wel aandacht voor te vragen door deze gehandicapten te helpen. Ben je 18 jaar of ouder, energierijk en gezond? Ga dan werken in een van de verzorging- of verpleeghuizen om deze gehandicapten samen met andere internationale vrijwilligers te helpen! Je verblijft in steden als Jeruzalem of Tel Aviv waar je na je werktijd de Israëlische cultuur kunt beleven!

Reisinformatie Israel

Voor Israel heb je geen visum nodig, wanneer je verblijf korter is dan 3 maanden. Denk er wel aan dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig moet zijn tot na  je verblijf. Wil je langer in Israel verblijven? Visuminformatie vind je op de website van de ambassade van Israel.

Let op: dat het meestal 40 graden is in Israel. Must haves om mee te nemen zijn: zonnebril, teva's (sandalen), hoed of pet en luchtige shirt met lange mouwen een ook paar lange linnen broeken tegen alle muggenbeten!

Nieuwsgierig naar wat Israel nog meer te bieden heeft? Bekijk alle reisinformatie over Israel, die wij voor jou op een rij hebben gezet. Tips en weetjes over vliegtickets vind je op onze vliegticketspagina Israel.

Vrijwilligerswerk in andere landen in Azie?

Enthousiast geworden over vrijwilligerswerk doen maar ben je er nog niet uit in welk land? In andere Aziatische landen kun je je steentje bijdragen en werken als vrijwilliger. Lees meer informatie over vrijwilligerswerk in Azie. Wil je straatkinderen helpen in India, Engelse les geven in Nepal of weeskinderen verzorgen in Sri Lanka?

Bekijk ook:
Vrijwilligerswerk Vietnam
Vrijwilligerswerk Thailand
Vrijwilligerswerk Cambodja
Vrijwilligerswerk Indonesie

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews