De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vrijwilliger in Sri Lanka

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka staat garant voor een groot avontuur. Op deze bijzondere manier leer je dit prachtige eiland écht kennen. Help gehandicapten, werk mee op het boerenland, verzorg olifanten of begeleid kinderen. Op deze pagina lees je meer over vrijwilligerswerk Sri Lanka.

Vrijwilligerswerk Sri Lanka

Een belangrijke oorzaak van de armoede in Sri Lanka is het aanhoudende conflict tussen de Singalese meerderheid en de Tamil-minderheid, waarbij regelmatig slachtoffers vallen. Ondanks deze burgeroorlog loopt de armoede de laatste jaren terug. Toch leeft nog steeds een kwart van de bevolking onder de armoedegrens. Armoede komt vooral voor op het platteland in het oosten en noorden.

Sinds Sri Lanka in 2004 werd getroffen door de tsunami, is het land gelukkig weer zo goed als hersteld. Toch blijven er altijd projecten waarbij vrijwilligers hard nodig zijn. Op deze pagina vind je bijzondere projecten, waarmee je de bevolking steunt en op een avontuurlijke manier dit prachtige eiland leert kennen.

Actuele ticket aanbiedingen voor Colombo

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka met olifanten

De olifant speelt een prominente rol in de cultuur van Sri Lanka. Helaas vormen stropers een bedreiging voor de dikhuiden en wordt de populatie olifanten steeds kleiner. De Millenium Elephant Foundation is een organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke en verwaarloosde olifanten in Sri Lanka. Ben je dol op dieren en lijkt het je wat om olifanten te verzorgen? Lees hier meer over het Olifanten weeshuis of  neem een kijkje op de website van MEF.

Help Sri Lanka Nu!

Help Sri Lanka Nu is een stichting die diverse projecten in Sri Lanka ondersteunt. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Heb je tijdens je vakantie in Sri Lanka wat tijd over en wil je iets betekenen voor de bevolking? Kijk dan eens op de website van Help Sri Lanka Nu wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je je handen uit de mouwen steken in een weeshuis door Engelse les te geven of activiteiten te begeleiden.

Zinvol reizen naar Sri Lanka

Wil jij tijdens een bijzondere vakantie in Sri Lanka iets betekenen voor het land? Kies dan voor een georganiseerde vrijwilligersreis van twee weken, waarbij je aan de slag gaat bij een boerenfamilie. Je helpt mee met het bewerken van het land, het zaaien of het binnenhalen van de oogst. Maar je kunt je ook nuttig maken door te helpen met het opknappen van de boerderijen. Na twee weken hard werken, volgt er nog een kleine rondreis zodat je nog meer ziet van het schitterende eiland. Enthousiast geworden? Lees dan meer over deze zinvolle reis op de website van Commundo.

Gehandicapten, bejaarden of kinderen helpen

Carelanka is een samenwerkingsverband tussen de stichtingen DLFF en Ayesha, die altijd enthousiaste vrijwilligers kunnen gebruiken. De stichtingen verlenen hulp aan gehandicapten, bejaarden en kinderen door hun leefomstandigheden te verbeteren. Ze krijgen onderdak in diverse tehuizen, waar jij je steentje bij kunt dragen. Interesse? Kijk voor meer info op www.carelanka.nl

Praktische tips en reisinfo Sri Lanka

Wil je naast je vrijwilligerswerk dit mooie eiland ontdekken? Lees dan tips & info voor een vakantie in Sri Lanka. Breng ook zeker een bezoekje aan de hoofdstad Colombo, aan de toeristische trekpleister Kandy of aan Anuradhapura; de hoofdstad van het Boeddhisme.

Houd er wel rekening mee dat je een visum nodig hebt als je langer dan 30 dagen in Sri Lanka verblijft. Kijk voor meer info op de website van Ambassade.

Vergeet ook een bezoekje aan de huisarts niet voor advies over inentingen voor je op reis gaat naar Sri Lanka. Ook de website van de Wereld Gezondheidszorg is een goede informatiebron.

Actuele ticket aanbiedingen voor Colombo

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
TUI.nl € 0,00 Additionele toeslag per vakantieboeking: €2,50 calamiteitenfonds en €37.50 boekingskosten.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews