De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Olifantenweeshuis Sri Lanka

Olifantenweeshuis Sri Lanka
Het Olifantenweeshuis in Sri Lanka is geweldig om te bezoeken en niet alleen met kinderen! Hier tref je een overzicht van rondreizen inclusief een bezoek aan de Olifanten van Pinnawela en tips om lokaal excursies naar het Olifantenweeshuis te regelen.

Pinnawala Olifantenweeshuis, Sri Lanka.

Het Olifantenweeshuis ligt ongeveer halverwege Colombo en Kandy in Sri Lanka, op circa 90 km van beide steden en iedereen die naar Sri Lanka op vakantie gaat zou het weeshuis moeten bezoeken!

De rit op zich is prachtig en een dagje naar de olifanten is een leuke afwisseling van een vakantie aan de kust of rondreis door Sri Lanka. In Colombo als Kandy worden overal excursies naar de Olifanten van Pinnawala aangeboden. 

In het weeshuis kan je de jonge olifantenweesjes bezoeken en zien hoe ze vrolijk rond spetteren tijdens hun (2x) dagelijkse bad in de rivier. Zeker voor kinderen is het geweldig om deze prachtige dieren van zo dichtbij te zien en zelfs te mogen aaien! Het olifantenweeshuis vangt overigens ook gewonde en zieke olifanten op. De inkomsten van de bezoeken van toeristen worden gebruikt om deze bedreigde dieren te kunnen verzorgen.

De Olifanten van het weeshuis gaan stipt ....

twee keer per dag in bad en wel om 10.00 uur en 14.00 uur. Direct daarna is het voedertijd en beide wil je niet missen. Als je het op kunt brengen zorg dan dat je er om 10.00 uur bent. Dan is het nog niet zo warm en het rustigste (de meeste toeristen zijn laatslapers).

Rondreizen Sri Lanka met bezoek aan de Olifanten

Individuele rondreizen naar Sri Lanka inclusief bezoek aan het Olifantenweeshuis tref je o.a. bij Azië specialist 333TRAVEL (2 weken vanaf circa 1380,- all-in). Voor gezinnen die met kinderen willen rondreizen in Sri Lanka heeft ook Travelnauts een mooi programma.

Budget deals

Top Tips Per Type

628
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews