De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Kandy Sri Lanka

Het culturele bastion Kandy is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Sri Lanka. Deze mooie stad gelegen in een prachtig groen heuvellandschap is het hele jaar interessant om te bezoeken, maar extra special tijdens het jaarlijkse Esala Perhera festival met de indrukwekkende processie.

Kandy Sri Lanka

Kandy, de vroegere hoofdstad van het Singalese Koninkrijk, is tegenwoordig het centrum van de traditionele cultuur van Sri Lanka. Deze stad vertegenwoordigt misschien wel meer dan elke andere stad in Sri Lanka het levendige verleden.

Kandy is een flinke stad met 150.0000 inwoners en staat vooral bekend om de ‘Tempel van de Tand’, waar de heilige tand van Boeddha bewaard wordt. Naast deze tempel kent Kandy echter nog veel meer mooie bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen en ook het omringende landschap is prachtig! 

Een reisorganisatie met veel mooie rondreizen naar Sri Lanka incl bezoek aan Kandy is 333TRAVEL (je treft er 7 daagse landarrangementen waarbij je dr hoogtepunten van Sri Lanka bezoekt va circa 700,-, maar ook rondreizen van 3 weken en geweldige dagexcursies en treinreizen). Als je primair een fijne zonvakantie op Sri Lanka zoekt met uitstapjes naar plekken als Kandy dan heeft  TUI mooie aanbiedingen. En doe het zelfers kunnen heel veel hotels in Kandy vinden op Trivago.nl.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Sri Lanka

Sri Lanka, Kandy en de tempel van de tand

De Tempel van de Tand, ook wel Dada Maligawa genoemd, stamt uit 1603 en ligt midden in de stad aan de oever van een meer. In deze tempel wordt Sri Lanka’s belangrijkste religieuze relikwie bewaard; de heilige tand van Boeddha.

De tand werd na Boeddha’s verbranding uit de as gehaald, waarna een zuidindiase prinses in 313 de tand vervolgens in haar haardos meesmokkelde naar Sri Lanka. Deze tand betreft de linkerbovenhoektand en is 2,5 cm groot. Hij  wordt bewaard in een reliekkamer op de bovenste verdieping de Inner Temple.

Helaas krijg je als bezoeker de tand zelf niet te zien, aangezien deze veilig is opgeborgen in 7 gouden in elkaar passende kistjes. Alleen het buitenste kistje wordt 3x per dag aan pelgrims en toeristen getoond!

Kandy, Esala Perahera

Het 10 dagen durende Esala Perahera festival in Kandy is jaarlijks in juli of augustus en is een indrukwekkende religieuze processie rondom de heilige tand van Boeddha.

Tijdens deze processie ligt de tand in een gouden doosje bovenop een olifant die over een witte loper door de straten van Kandy loopt. De olifant wordt voorafgegaan door een kleurrijke parade van honderden kandy dansers, trommelaars en andere olifanten. Een bijzonder schouwspel om nooit meer te vergeten!

Het Nationaal Museum van Kandy

Naast de Tempel van de Tand staat op een groene hoogte aan het meer het Nationaal Museum. Het museum is ondergebracht in het schitterende, vroegere Queens’s Palace, dat in 1765 naar een Hollands ontwerp werd gebouwd.

Ooit woonde hier de koningin van Kandy en later de broers van de laatste koning. Er is in het museum heel wat te zien; wapens, juwelen, kostuums, beelden, ivoor-, en aardewerk, kleden, medische instrumenten en nog veel meer!

Het Koninklijk Paleis van Kandy

Wat je zeker niet mag missen tijdens je reis naar Sri Lanka is een bezoek aan het voormalige Koninklijke Paleis in Kandy. In de prachtige audiëntiezaal vind je een mooi plafond en veel houtsnijwerk. Hier ontving de laatste koning regelmatig gasten.

Tegenwoordig is het Hooggerechtshof in gebouw gevestigd en vind je in het bijgebouw het Archeologisch Museum.

Kandy Dansers

Kandy internationaal bekend om zijn ‘Kandy dancers’. Dagelijks kan me in de Kandy Lake Club een traditionele dansuitvoering meemaken van de dansers en danseressen in de traditionele, kleurrijke en feestelijke kleding. De dansuitvoering bestaat uit ritmische muziek (tromgeroffel), acrobatische dansen en kunsten en gezang.

Aan het einde van de dansuitvoering kun je buiten nog verder genieten van de kunsten die de mannelijke dansers daar uitvoeren en vuurspuwend en over hete kolen rennen. Een echte belevenis!

Meer tips!

Halverwege Colombo en Kandy ligt het Olifanten weeshuis, een absolute aanrader voor een bezoek. Ben je op zoek naar meer informatie over reizen naar Sri Lanka of tips om Sri Lanka te combineren met de Malediven? Kijk dan zeker ook even op deze pagina.

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews