De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Wist je dat Mumbai tot 1996 Bombay heette?

Voorpret

Kijk voor vertrek om alvast in de stemming te komen de 8-voudig Oscarwinnaar Slumdog Millionaire over een arme Indiase jongen die een spelshow wint.

Vrijwilligerswerk India

Vrijwilligerswerk India

Vrijwilligerswerk in India is de perfecte manier om tijdens je reizen echt kennis te maken met de Indiase bevolking en bij te dragen aan de ontwikkeling van het land! Hier tref je meerdere voorbeelden van projecten en alles wat je moet weten als je vrijwilligerswerk in India wilt doen!

Vrijwilligerswerk India | Wat en hoelang?

India wordt gerekend tot de ontwikkelingslanden en meer dan een kwart van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Veel kinderen leven er op straat en aids vormt er een veel voorkomend probleem. Vrijwilligers die hulp willen bieden zijn dan ook meer dan welkom en er zijn diverse mogelijkheden om je handen uit de mouwen te steken.

Hieronder tref je beschrijvingen van een groot aantal vrijwilligerswerk projecten in India die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor vrijwilligerswerk met straatkinderen, help met computerles geven of maak je nuttig in de gezondheidszorg. 

Je kunt al participeren in vrijwilligersprojecten als je 2 weken beschikbaar hebt. Sommige projecten vragen een inzet van minimaal 4, 6 of 12 weken.

Vrijwilligersprojecten doen in India met kinderen

Diverse vrijwilligerswerk projecten met kinderen
Op de site van Travel Active tref je heel veel verschillende projecten in India waaraan je een bijdrage kunt leveren. Van werken in een weeshuis of op scholen, tot werken met gehandicapte kids, computerles geven aan kinderen en vrouwen of werken in educatieprojecten. Er zijn al programma's vanaf 3 weken.

Werken met straatkinderen
Veel kinderen in India zijn de dupe van armoede. Ze worden aan hun lot overgelaten en leven op straat. Wil jij iets betekenen voor deze kinderen? Wellicht is een straatkinderenproject dan iets voor jou. Meer over projecten met en voor straatkinderen vind je op Samen.

Vrijwillig aan de slag als verpleegster in India

De organisatie Calcutta Rescue is op zoek naar verpleegsters die voor een half jaar aan de slag willen als vrijwilliger in India. Verschillende klinieken in Kolkata met elk een eigen specialisme hebben jouw hulp hard nodig. Naast verpleegsters kan de organisatie ook apothekers, onderwijzers, verloskundigen, fysiotherapeuten en administratieve medewerkers gebruiken. Interesse? Neem dan een kijkje op de website van Calcutta Rescue.

Vrijwilligersprojecten in India en Nepal

Via de organisatie Travel Active kun je meedoen aan vrijwilligerswerk projecten in India én Nepal. De werkzaamheden varieren van lesgeven in een klooster bij een school project in Nepal tot  een avontuurlijk programma in India waarbij je kunt assisteren in een ziekenhuis, werken in een weeshuis of lesgeven combineert met de mooiste tempels. Lees meer over deze vrijwilligerswerk reizen van Travel Active.

Meer over vrijwilligerswerk doen in Nepal.

Meer werk voor vrijwilligers in India

Wil je je nog verder oriënteren? Je kunt website van Projects Abroad eens bekijken, waar nog veel meer projecten in India te vinden zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs, sport, natuur, journalistiek, gezondheidszorg en diergeneeskunde.

Help de arme bevolking van Calcutta

De non-profit organisatie CRAWL zet zich in voor de armere bevolking van Calcutta. Ze helpen door les te geven, voedsel te verspreiden en het houden van vrouwengroepen. Ook verzorgen zij wonden van de daklozen. Jij als vrijwilliger kunt zelf bepalen bij welk project je wilt helpen. Je verblijft in het zogeheten vrijwilligershuis, met maximaal 9 andere vrijwilligers. Meer info? Neem dan een kijkje op de website van CRAWL.

Vrijwilliger in India? Praktische tips!

Je reis regelen
Als vrijwilliger maak je op een avontuurlijke manier kennis met India. Dit veelzijdige land kenmerkt zich door het Himalayagebergte, het bruisende Mumbai en prachtige tempels, zoals het bekende bouwwerk de Taj Mahal.

Meestal betaal je de kosten van je reis als vrijwilliger naar India zelf en het is dan ook nuttig om - met name - het vliegticket aanbod - even goed te vergelijken. Dat is meestal voordeliger dan wanneer de vrijwilligersorganisatie dit voor je doet. Lees ook: tips om goedkope tickets naar India te vinden 

Visum voor vrijwilligers: Verplicht. Actuele info tref je bij de ambassade

Inentingen
Ga altijd ruim voordat je jouw reis naar India maakt naar je huisarts voor zijn advies. Verplicht is een inenting tegen gele koorts. Aanbevolen in veel gevallen: DTP en Hepatitis A. De website van de organisatie voor Wereld Gezondheidszorg is ook een goede bron voor informatie.

Reisadvies voor India 
Bekijk het actuele reisadvies:  Ministerie van Buitenlandse zaken

Kinderzorg- en sociaalprojecten in India

Lijkt het jou ook leuk om wat extra aandacht te geven aan de kinderen in India? Vrijwilligerswerk bij een van de individuele kinderprojecten van Commundo is dan misschien wel iets voor jou. Je kunt bijvoorbeeld Engelse les geven op scholen, of meewerken aan allerlei leuke sociale projecten. Je hebt geen opleiding nodig, want met ons niveau Engels kun je de kinderen in India al een heleboel leren.

Je hebt ook de mogelijkheid om te werken in de gezondheidszorg. Je kunt je bijvoorbeeld bezighouden met fysiotherapie voor mentaal- of fysiek gehandicapte kinderen. Verder zijn er ook vrijwilligers nodig die voorlichting willen geven met betrekking tot HIV, Aids, zwangerschap en borstvoeding en algemene voorlichting over voeding en hygiëne.

Lijkt een zorgproject jou wel wat of wil je meer werten over andere projecten? Kijk dan even op de website van Commundo

India weetjes

Aantal inwoners - ruim 1 miljard

Taal - Hindi en Engels

Klimaat India - van tropisch (zuiden) tot gematigd (noorden)

Regentijd - juni - september

Beste reistijd - december - februari

Tijdsverschil - 3,5 uur later in de zomer en 4,5 uur in de winter

Meer tips: Vrijwilligerswerk buitenland

Lees meer tips en info over vrijwilligerswerk in andere landen in Azie. Ga olifanten verzorgen in Thailand, Engelse les geven in Cambodja of panda's verzorgen in China. Meer info over vrijwilligerswerk Azie? Bekijk ook vrijwilligerswerk Vietnam.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews