De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er zijn 37 architecten en 20.000 bouwvakkers met de Taj Mahal aan het werk geweest!

De Taj Mahal is 58 meter hoog, 56 meter breed en staat op een platform van marmer van 10.000 m²!

Het marmer komt uit de mijnen van Rajashtan, Jodbur op 160 km afstand van Agra. Het is door olifanten, buffels en ossen vervoerd naar de Taj Mahal.

De Taj Mahal staat sinds 1983 op de wereld erfgoedlijst van de Unesco.

De Taj Mahal diende als inspiratiebron voor het Paleis van de sultan in de Disneyfilm Aladdin.

In 2007 is de Taj Mahal officieel tot 1 van de 7 wereldwonderen gekozen!

Voorpret

Bekijk de James Bond film Octopussy. Deze werd grotendeels in en om de Taj Mahal opgenomen!

Het paleis in Disney's Aladin geeft een getekende impressie van wat je van de Taj Mahal mag verwachten!

De reisgids met de meeste informatie voor het plannen van je reizen naar Agra, India is de Lonely Planet Rajasthan, Delhi en Agra reisgids. Natuurlijk inclusief de nodige tips voor het bezoeken van de Taj Mahal.

Taj Mahal

De Taj Mahal is het beroemdste gebouw van India en volgens velen het mooiste gebouw ter wereld. In deze Taj Mahal reisgids lees je veel wetenswaardigheden m.b.t. dit bijzondere gebouw alsmede praktische tips voor het plannen van je reis om de Taj Mahal in India zelf te bezoeken!

De Taj Mahal

Van de 'moderne' wereldwonderen. heeft de Taj Mahal zeker het meest romantische verhaal. Grootmogol Sha Jahan liet namelijk de Taj Mahal in 1613 uit liefde voor zijn overleden vrouw bouwen. Hij beloofde haar op haar sterfbed een monument voor haar te laten maken dat even mooi is als zij was. Dit prachtige praalgraf is volledig gemaakt van wit marmer en uitbundig versierd met gestileerde bloemmotieven, halfedelstenen en smalle strepen zwart marmer.

Het koste uiteindelijk 22 jaar tijd om de Taj Mahal te bouwen. En het is in die 22 jaar het hoogtepunt van de Mogoel architectuur, een mengeling van de hindoestaanse en moslim architectuur, geworden. De materialen kwamen van heinde en ver. Wit marmer uit Rajastan, edelstenen, koraal en kristal uit China, Perzie en Rusland.

Shah Jahan kostte de Taj Mahal uiteindelijk niet alleen zijn rijkdom maar ook zijn troon. De laatste 9 jaar van zijn leven bracht hij door in een gevangeniscel met uitzicht op de Taj Mahal waar de liefde van zijn leven begraven lag.

Actuele ticket aanbiedingen voor Delhi

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Goedkoop naar de Taj Mahal in India vliegen? 6 tips!

Voor een bezoek aan de Taj Mahal kun je het beste naar New Delhi, de hoofdstad van India, vliegen. De vluchtduur is circa 8,5 uur. Hierboven tref je de beste actuele aanbiedingen vvoor een vlucht naar deze wereldstad aan. Wil je meer weten? Lees dan de tips in onze reisgids voor het vinden van goedkope vliegtickets India.

Rondreis India tip: Taj Mahal & Gouden Driehoek

Er zijn vele reisaanbieders die reizen naar de Taj Mahal en de Gouden Driehoek aanbieden. Je kunt kiezen voor een priverondreis of een groepsrondreis. Onze favoriete aanbieders zijn:

  • TUI biedt meerdere prachtige rondreizen naar India aan, waarbij je op bijna elke reis ook de Taj Mahal bezoekt. De reizen varieren in lengte van 10 - 19 dagen en zijn inclusief vlucht.vanaf 1350,-.
  • 333TRAVEL is van oudsher een echte Azië specialist en biedt prachtige individuele rondreizen, maar ook starterspakketten en vluchten aan naar India. Ook in combinatie met Nepal!
  • Bij ANWB reizen kan je voor groepsrondreizen terecht. Dit zijn prachtige reizen van 3 weken of meer. Prijzen beginnen vanaf ruim 3.000,- 

Praktische reisinformatie voor reizen naar India

Zoek je meer informatie over reizen naar India m.b.t. vluchtduur, vaccinaties, visum, valuta, tijdverschil etc.? Hier tref je praktische tips.

Taj Mahal - facts & tips

Waar ligt de Taj Mahal - De Taj Mahal ligt in de stad Agra, in Noord India, aan de oevers van de heilige Yamuna rivier.

Beste reistijd Taj Mahal - van medio september t/m maart.

Aantal bezoekers Taj Mahal - circa 2 miljoen per jaar.

Kosten van de Bouw van de Taj Mahal - als je de Taj Mahal vandaag opnieuw zou moeten laten bouwen kost dat minimaal $ 100 miljoen.

Reizen naar de Taj Mahal - Agra ligt 200 km zuidelijk van Delhi de hoofstad van India en is goed per trein of auto vanuit Delhi te bereiken.

Tip: Als je eenmaal in Agra bent bezoek dan ook het imposante fort aan de Yamuna rivier. Met een doolhof van kamers, tuinen en moskeen is dit fort een soort stad binnen de stad!

De Taj Mahal & andere wereldwonderen

Bekijk ook de informatie over de andere 6 van de 7 wereldwonderen.

Actuele ticket aanbiedingen voor Delhi

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews