De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

India heeft het grootste spoorwegsysteem van Azië en het op één na langste ter wereld.

Voorpret

Kom alvast in de stemming voor je vakantie in India met het boek 365 dagen wijsheid uit India met elke dag een spirituele spreuk.

India Budget tips

Goedkoop India ontdekken? In India is het mogelijk om een onvergetelijke rondreis te maken met een klein budget. Een verblijf in dit prachtige land hoeft niet duur te zijn. Lees hier onze 10 budget tips om alles uit je vakantie in India te halen, van goedkoop vervoer tot voordelig overnachten.

1. Goedkoop India ontdekken? Budgetvakantie India

De prijzen in India liggen erg laag. Voor circa 20 euro per dag kun je prima leven. Je slaapt dan in redelijk (schone) kamers met eigen badkamer en eet in goedkope restaurants. Bovendien heb je dan ook nog ruimte in je budget voor leuke uitstapjes. Ga je echt voor low budget dan kan je ook voor 10 euro per dag rondkomen. Maar dan moet je wel in niet al te beste hotels overnachten en eten bij straatstalletjes.

Actuele ticket aanbiedingen voor Delhi

* Bekijk hier de bijkomende kosten

2. Goedkoop naar India reizen? Goedkoop ticket!

Een verblijf in India hoeft niet duur te zijn, dus je kunt waarschijnlijk het meest bezuinigen op het vliegticket. Je budgetreis begint dan ook met het vinden van het goedkoopste vliegticket naar India. Neem hier dan ook de tijd voor en lees onze 6 tips om erachter te komen hoe je dit het beste aan kunt pakken.

3. Goedkope vakantie India? Hotelaanbod

Overnachten kan in India al v.a 2 euro per nacht! Prijzen voor een overnachting in een budget hotel variëren van 2 tot 10 euro. Verwacht hier niet te veel van; je betaalt weinig maar je krijgt er ook weinig voor terug. In Delhi vind je in de zijstraten van de Karol Bagh markt veel goedkope hotels. 

4. Voordelig van A naar B in India

Voor een voordelige en avontuurlijke rondreis door India kies je voor het openbaar vervoer. Met de trein reis je comfortabel en relatief goedkoop. Je kunt echter niet zomaar een kaartje kopen en in de trein gaan zitten, maar je moet altijd plek reserveren. Ben je van plan om vaker gebruik te maken van de trein? Koop dan een Indrail Pass; een kaart waarmee je onbeperkt kunt reizen gedurende een bepaalde geldigheidsperiode.

Ook met het vliegtuig kun je ervoor kiezen om onbeperkt gebruik te maken van de binnenlandse vluchten van Indian Airlines. Je betaalt circa 400 US dollar voor 7 dagen.

Voor een kortere afstand is de bus in prima alternatief. Kies wel voor een staatsbus, want de privébussen zijn vaak een stuk duurder en niet altijd comfortabeler.

5. Budgettip voor een bezoek aan de Taj Mahal

De entree voor de Taj Mahal is circa 750 Rupee. Op vertoon van je toegangsbewijs kun je links van de kaartverkoop een halve liter water krijgen. Hier krijg je ook slofjes om over je schoenen te dragen in de Taj Mahal. Bewaar je ticket goed, want hiermee krijg je korting bij andere bezienswaardigheden.

6. Een lekkere maaltijd voor weinig

Het eten in India is niet duur. Voor ontbijt en lunch betaal je 2 à 3 euro en voor een diner kun je al voor 8 euro klaar zijn. Alcohol is in India echter niet goedkoop; de prijzen liggen maar net iets lager dan in Nederland. In de stad is een restaurant wel duurder dan buiten de stad. Op zoek naar een goedkope maaltijd in Delhi? In Connaught Place en rond Karol Bagh vind je veel goede en goedkope restaurants. Een aanrader is restaurant Karim's, het meest bekende budget restaurant van Delhi.

7. Op koopjesjacht? Afdingen!

Afdingen is de nationale sport in India. Betaal dus nooit zomaar de prijs die als eerste genoemd wordt. In India kan je heel ver gaan; soms kan er zelfs tot 70% van de prijs af gepraat worden. Noem je uiterste prijs, negeer de verontwaardigde blik van de verkoper en loop weg. Als hij alsnog akkoord gaat met je bod, roept hij je wel terug. Het is zelfs mogelijk om af te dingen op de prijs van een hotelkamer.

8. Ga voor de beste wisselkoersen

De beste wisselkoers vind je niet in de grote steden, dus je kunt het beste je geld wisselen in kleinere plaatsen of bij je eigen bank. Wissel je geld niet op straat, de kans dat je opgelicht wordt is groot. 1000 Rupee is circa 15 euro. Kijk voor de huidige wisselkoers op wisselkoersen.nl.

9. Gratis een unieke lichtceremonie bijwonen

Aan de heilige rivier de Ganges bij de fascinerende stad Varanesi kun je elke avond een lichtceremonie aanschouwen. Tijdens dit Aarti ritueel wordt de godin Gangga vereerd door olielampen aan de rivier te offeren. Wil je zelf ook een kaarsje offeren aan de rivier en een wens doen? Voor slechts 10 rupee (circa 15 cent) koop je een mandje met bloemen en een kaarsje.

10. Goedkoop bellen? Koop een sim-kaart

Een simkaart koop je in India bij kleine telefoonwinkeltjes. Zet er wat beltegoed op en je kunt goedkoop naar het thuisfront bellen.

Actuele ticket aanbiedingen voor Delhi

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews