De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In India rijden ze aan de linkerkant van de weg!

Voorpret

Het boek 100 mooiste schatten van India laat je de meest indrukwekkende plaatsen van India zien. Ruïnes, graftombes en steden worden uitgebreid beschreven en door de vele kleurenfoto's krijg je een goed beeld van het land!

Reisinformatie India

Reisinformatie India

Op vakantie naar India? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar India o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Reisdocumenten en visum India info

Voor reizen naar India is een paspoort vereist dat nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij terugkomst. Kinderen van alle leeftijden moeten een eigen paspoort hebben.

Visum India aanvragen
Een visum is verplicht voor iedereen die op vakantie naar India gaat. Denk eraan dat je hiervoor een kopie van je ticket of een boekingsbewijs nodig hebt. Zolang je visum nog geldig is kan je met hetzelfde visum opnieuw naar India reizen.

Een visum voor India kan online aangevraagd worden via bijvoorbeeld de VisumCentrale. Dit online visum is geldig voor slechts 30 dagen en mag maximaal 2 keer per jaar aangevraagd worden, het visum kan niet verlengd worden tenzij er een medische noodzaak is. Bij binnenkomst in India worden er verplicht biometrische gegevens afgenomen, zoals vingerafdrukken en een gezichtsscan. Heb je een tussenstop in een ander land tijdens je weg naar India? Informeer dan altijd even bij het consulaat/ambassade of er een transitvisum nodig is voor dat land. 

Het is ook mogelijk om een hard copy visum aan te vragen. Hiervoor dien je langs te gaan in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Maak online een afspraak bij het Indian Visa and Passport Application Center: BLS India.

Nederlandse ambassade India:
De adressen van ambassades in India en nog veel meer praktische reistips tref je op de site van de overheid van India: www.india.gov.

Werkvisum Emigratie India: Overweeg je om te gaan emigreren naar India? Voor een werkvisum gelden dezelfde regels als bij een toeristenvisum alleen met een aantal toevoegingen. Denk aan diploma's (incl. verklaring van echtheid van een arbeidscontract). Ook is de kans groot dat er een gesprek plaats zal vinden op de ambassade.

Journalisten (toeristenvisum): Als je werkzaam bent in de media industrie, al is het maar kantinejuffrouw bij een uitgever, dan ben je verplicht een apart visum aan te vragen. Ook als je gewoon met je gezin of vrienden op vakantie gaat.

Let op! Check altijd even bij de ambassade voor de juiste informatie voor het aanvragen van een visum voor India! 

Gezondheidszorg & vaccinaties India

Vaccinatie India:
Een vaccinatie tegen gele koorts is verplicht, een vaccinatie tegen DTP en Hepatitis A worden aanbevolen. Hetzelfde geldt voor de vaccinatie tegen buiktyfus bij een reis van langer dan twee weken. Als je verblijft in een gebied waar malaria voorkomt, is het belangrijk om daarop voorbereid te zijn. Voor malaria bestaan er geen vaccin, wel kan je speciale medicijnen hiervoor slikken. Als je tijdens je verblijft last krijg van klachten die lijken op koorts en griep neem dan contact op met een arts. Afhankelijk van je reisdoel in India kunnen ook andere inentingen worden aanbevolen. Neem voor advies contact op met je huisarts.

Gezondheidszorg India:
Voor de actuele situatie m.b.t.  ziektes is de site van de organisatie voor Wereld Gezondheidszorg een goede bron. Mocht je onverwacht naar het ziekenhuis moeten, let dan goed op naar wat voor ziekenhuis je gaat. De particuliere klinieken zijn over het algemeen goed, vraag hier dus naar.

Kraanwater in India kan niet gedronken worden!

Geldzaken, valuta & fooien in India

Valuta en geld wisselen in India:
In India betalen ze met de roepies, een roepie is onderverdeeld in 100 paisa. Erg belangrijk om te weten is dat je geen roepies het land mag invoeren. Veel mensen nemen daarom dollars of euro's mee, die zijn tegen een goede koers om te wisselen in India.

Betalen in India:
Travellercheques kan je over het algemeen bij bijna alle banken inwisselen, hou er rekening mee dat er kan gevraagd kan worden om het aankoopbewijs. Pinnen kan alleen in de grote steden! Als je verre reizen maakt is het handig en verstandig om voor noodgevallen een creditcard bij je te hebben. 

Fooi geven in India:
Fooien zijn in India een belangrijke bron van inkomsten en worden dan ook echt gewaardeerd. Het is in India ook gebruikelijk om de plaatselijke bevolking fooi te geven als je ze op de foto wilt zetten. Als je met een reisorganisatie op rondreis gaat door het land wordt er aan het begin vaak een fooienpot gemaakt, daarmee worden dan de hele reis alle fooien betaald.

Als vrijwilliger aan de slag in India?

Je bent heel erg welkom om de handen uit de mouwen te steken in diverse projecten. Hier tref je een overzicht van organisaties & praktische tips. 

Algemene informatie India + reisadvies India

Op de website van het ministerie van buitenlandse zaken tref veel algemene informatie over India en ook het off. Reisadvies India. Reizen naar bepaalde gebieden worden namelijk niet aangeraden. Het is dus slim voor vertrek de actuele situatie en het laatste reisadvies India te checken bij het Ministerie van Buitenlandse zaken

Praktische info India & reistips

Beste reistijd:
India kan het hele jaar door bezocht worden, tussen oktober en februari bezoeken veel mensen het land omdat het dan nog wat koeler is.

Het tijdverschil met Nederland is 3,5 uur later in de zomer en 4,5 uur later in de winter.

Binnen India kennen ze veel verschillende talen en dialecten. De belangrijkste taal is Hindi.

Voltage:  220 volt

Waar ligt India precies?

India is een schiereiland in het zuidwesten van Azie aan de  Indische Oceaan en de Golf van Bengalen. Buurlanden van India zijn o.a. Tibet (China), Pakistan, Nepal, Myanmar, Bhutan en Bangladesh. Onder India in de Oceaan liggen Sri Lanka en de Malediven.

Telefoneren vanuit India

Om vanuit Nederland naar India te bellen kies je +91. Als je vanuit India naar Nederland wilt bellen kiest je eerst +31. In beide gevallen laat je daarna de eerste nul van het telefoonnummer weg. Bellen vanuit je hotelkamer kan je beter niet doen, dat is vaak erg duur.

Enkele belangrijke alarmnummers in India zijn: politie 100, brandweer 101 en ambulance 102.

Meer informatie over India

Naar India reizen? Lees dan ook alles over het beroemdste bouwwerk van India de prachtige Taj Mahal!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews