De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Acht van de tien hoogste bergen ter wereld in Nepal liggen? Waaronder de Mount Everest die met 8848 m de hoogte berg ter wereld is.

Voorpret

Lees meer tips voor een vrijwilligerswerk vakantie.

Vrijwilligerswerk Nepal

Ben je op zoek naar uitdagend vrijwilligerswerk in Nepal? In dit ongerepte Aziatische land is er een ruime keuze aan vrijwilligersprojecten. Van het begeleiden van weeskinderen tot werken in de gezondheidszorg. Lees hier meer tips en info over de mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk Nepal.

Vrijwilligerswerk Nepal

Een belangrijke bron van inkomsten voor Nepal is het toerisme. De ongereptheid van het land en het Himalaya gebergte met de hoogste berg ter wereld de Mount Everest (8848 m) hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen.

Toch leeft meer dan de helft van de bevolking in Nepal onder de armoedegrens en wordt het land tot de ontwikkelingslanden gerekend. Vrijwilligers zijn daarom meer dan welkom in Nepal en de mogelijkheden op dit gebied zijn legio. Hieronder tref je een overzicht van interessante projecten.

Actuele ticket aanbiedingen voor Kathmandu

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Vrijwilligerswerk in Nepal met kinderen in o.a. Kathmandu

Werk je graag met kinderen en wil je ze een betere toekomst bieden? Via Activity International kan je als vrijwilliger 4 - 10 weken aan de slag op een school of weeshuis in Kathmandu. Je helpt bijvoorbeeld bij computer of Engelse les, de dagelijkse verzorging of opvang van kinderen in een weeshuis. Er zijn ook activiteiten voor vrijwilligers waar je tijdens je vrije tijd aan deel kunt nemen. Een rafting weekend, olifanten safari of trektocht door de Himalaya.

Ook bij de gespecialiseerde vrijwilligerswerk reisorganisatie Travel Active vind je bijzondere reizen naar Nepal. Je combineert een culturele tour door Nepal met wat actie (rafting en hiking) en vrijwilligerswerkprojecten in en rond de Koningssteden Kathamandu, Patan en Bhaktapur.

Meer vrijwilligerswerkprojecten in Kathmandu

In en rond de hoofdstad in Kathmandu vind je diverse projecten waar je aan het werk kunt als vrijwilliger. Je kunt bijvoorbeeld Engelse les geven op kinderscholen of in een Tibetaans boeddhistisch klooster, werken als verpleegkundige in het ziekenhuis of gehandicapte kinderen helpen in een revalidatiecentrum. Kijk op de website van Cross-borders voor een overzicht van alle projecten.

Vrouwen voor vrouwen in Nepal

Op initiatief van vrouwelijke huisartsen die zich het lot van de gezondheid van vrouwen in Nepal aantrokken is de stichting Vrouwen voor Vrouwen opgericht. Het kleinschalige vrijwilligersproject richt zich op medische hulpverlening aan de Nepalese vrouw. Regelmatig vertrekken medische teams van medisch specialisten, huisartsen, verpleegkundigen en andere medewerkers naar Nepal om daar enkele weken te werken. De afgelopen jaren zijn zo enkele duizenden vrouwen geholpen. Wil jij op deze manier ook je steentje bijdragen? Meld je dan aan op Vrouwen voor Vrouwen.

Meer vrijwilligersprojecten in Nepal & India

Wil je nog meer weten over vrijwilligerswerk in Nepal? Kijk dan Activity International, die vrijwilligers persoonlijk begeleiden bij diverse projecten. Naast werk met kinderen in weeshuizen en op scholen zijn er namelijk ook kleinschalige projecten waarbij je bijvoorbeeld helpt in in de bouw of renovatie van een school of sportcentrum of bij het verbouwen van gewassen op een kleine boerderij. En er zijn vrijwilligerswerkprojecten in India, waaronder in Jaipur!

Bekijk hier ook de aparte pagina over vrijwilligerswerk in India.

Vrijwilliger in Nepal? Praktische info en tips!

Visum Nepal
Houd er rekening mee dat je een visum nodig hebt voor een verblijf in Nepal. Kijk voor info op de site van de ambassade

Goedkoop vliegen naar Nepal
Check voor goedkope vluchten naar Nepal in ieder geval deze website met een gratis goedkope tickets Nepal alert service!

Inentingen Nepal
Voor een verblijf in Nepal is een inenting tegen gele koorts verplicht. Aanbevolen worden: DTP, buiktyfus en hepatitis A.  Laat je voor meer info adviseren door de GGD of kijk op de website van de organisatie voor de Wereldgezondheidszorg.

Nepal Facts

Aantal inwoners Nepal - ruim 29 miljoen

Taal Nepal - Nepali

Klimaat - Gematigd moessonklimaat met droge winters en hete zomers

Moessontijd Nepal - juni t/m september

Beste reistijd - maart t/m mei en oktober

Tijdsverschil Nederland Nepal - 5 uur later in de winter en 4 uur in de zomer

Munteenheid Nepal - Nepalese rupee

Elektriciteit Nepal - 220/240 volt

Actuele ticket aanbiedingen voor Kathmandu

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Qatar Airways € 0,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews