De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Gefrituurde vogelspin een lekkernij is in Cambodja?

Voorpret

Haal het boek 'zwemmen in een aquarium' bij de Bibliotheek. Hierin lees je over de ervaringen van een vrijwilliger in Cambodja.

Vrijwilliger in Cambodja

Vrijwilliger in Cambodja
Wil jij in Cambodja vrijwilligerswerk doen zodat je iets kunt betekenen voor de inwoners van Cambodja en het land écht leren kennen? Kies dan voor vrijwilligerswerk in dit schitterende land. Op deze pagina vind je een overzicht met interessante vrijwilligerswerk Cambodja tips.

Vrijwilligerswerk Cambodja

Cambodja, het land van het grote Khmer-rijk, is een cultureel erfgoed met veel natuurschoon. Het schitterende tempelcomplex van Angkor is dé trekpleister van het land. De Cambodjanen zijn warme, gastvrije en optimistische mensen. Wil je op een bijzondere manier in contact komen met de bevolking? Combineer je verblijf in Cambodja dan met vrijwilligerswerk. Zoals je hieronder kunt lezen, zijn er allerlei interessante projecten waar je aan mee kunt werken. Check als eerste de vrijwilligerswerk reisorganisatie zoals Travel Active (projecten van 3 en 8 weken). Zij hebben vaak goed georganiseerde reizen en specialisten op dit gebied in huis.

Vrijwilligerswerk in Cambodja met kinderen

Werk je graag met kinderen? Dan is de stichting Pure For Kids echt iets voor jou. Deze organisatie helpt de plaatselijke bevolking in Cambodja door middel van kleinschalige projecten in samenwerking met 2 kindertehuizen in Siem Reap. Als hulpverlener geef je Engelse lessen, begeleid je activiteiten, help je mee met het opknappen van de huizen en help je de kinderen met hun huiswerk. Lijkt het je wat om je over deze kinderen te ontfermen? Neem dan eens een kijkje op de website van Pure for Kids!

Werken in een kindertehuis in Phnom Penh

De stichting COLT biedt weeskinderen in Phnom Penh een liefdevol en veilig thuis. Ze krijgen er Engelse les, creativiteitsles en computerles. Wil jij de handen uit de mouwen steken in dit kindertehuis? Op de website van COLT vind je meer informatie over dit bijzondere project.

Vrijwilligerswerk in Siem Reap

Siem Reap is een kleine stad in het toeristencentrum van Cambodja, vlakbij het bekende complex van Angkor Watt. Via WLS International kun je als vrijwilliger meewerken aan diverse projecten in deze sfeervolle stad. Zo kun je er werken bij verschillende weeshuizen, les geven op een school of gehandicapte kinderen van dienst zijn. Enthousiast geworden? Op de website van WLS International vind je een overzicht van de 10 projecten

Meer vrijwilligerswerk in Cambodja

Wil je je nog verder oriënteren op het gebied van vrijwilligerswerk in Cambodja, neem dan eens een kijkje op de website van Projects Abroad. Hier vind je nog veel meer vrijwilligersprojecten op verschillende terreinen, zoals cultuur & samenleving, gezondheidszorg, lesgeven, journalistiek en sociaal werk.

Cambodja facts

Aantal inwoners - ruim 14 miljoen

Taal - Khmer

Klimaat - Tropisch moessonklimaat, gemiddeld 27 graden

Moessontijd - mei t/m okt

Beste reistijd - nov t/m feb

Tijdsverschil - 6 uur later in de winter en 5 uur in de zomer

Munteenheid - Riel

Inentingen - verplicht: gele koorts, aangebevolen: DTP, buiktyfus en hepatitis A.

Elektriciteit - 220 volt

Visum - Verplicht. Kijk voor info op de site van de ambassade

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews