De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Vietnam is de op een na grootste rijstexporteur ter wereld en produceert een derde van de totale wereldproductie van cashewnoten.

Voorpret

Maak thuis op de bank een reis naar Vietnam en lees het boek Wereldwijzer Vietnam. Door de praktische informatie achterin het boek is het ook handig als voorbereiding op je reis.

Vrijwilligerswerk Vietnam

Vrijwilligerswerk Vietnam

Vrijwilligerswerk in Vietnam doen? Zo ontdek je dit fascinerende land op een avontuurlijke manier. Je leert de Vietnamese cultuur kennen en je draagt bij aan de ontwikkeling van het land. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden en vrijwilligerswerk Vietnam tips.

Vrijwilligerswerk Vietnam

Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je écht iets betekenen voor de bevolking van Vietnam? Dan is vrijwilligerswerk in dit fascinerende land echt iets voor jou. Vietnam heeft een bewogen geschiedenis met langdurige oorlogen, waardoor de industriële ontwikkeling ernstig werd belemmerd. Door het nieuwe economische hervormingsprogramma is de economie weer tot bloei gekomen.

Toch zijn er nog genoeg vrijwilligersprojecten waar jij je handen uit de mouwen kunt steken. Op deze manier leer je de Vietnamese cultuur goed kennen en krijg je de kans om dit schitterende land te ontdekken.

Avontuur & Vrijwilligerswerk!
Travel Active heeft mooie vrijwilligerswerk reizen naar Vietnam. Bijvoorbeeld een ziekenhuisproject, waarbij je helpt in Vietnamese ziekenhuizen. Travel Active biedt al projecten aan vanaf 1 week, de gemiddelde vrijwilligersprojecten duren ongeveer 3 weken. 

Vrijwilligerswerk in Vietnam met kinderen

De internationale organisatie Education for Development zet zich in voor de ontwikkeling van Vietnamese kinderen. Door middel van onderwijs en opvoeding willen zij de leefkwaliteit van kansarme kinderen verbeteren. Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van de talenten van deze kinderen? Lees dan meer op de website van Kansen voor Kinderen; de Nederlandse tak van de organisatie.

Begeleiding vrijwilliger in Vietnam

De organisatie Vrijwillig Wereldwijd organiseert vrijwilligerswerk in Vietnam en geeft vrijwilligers persoonlijke begeleiding, zodat ze de Vietnamese cultuur echt leren kennen. De invulling van je verblijf mag je dan ook grotendeels zelf bepalen. Zo kun je een dagje meelopen met Boeddhistische monniken, weeskinderen verzorgen of Engelse les geven aan straatkinderen. Lees meer over de mogelijkheden van een individuele vrijwilligersreis naar Vietnam.

Travel to Teach in Vietnam

Bijdragen aan een beter milieu door boeren te helpen met bomen planten? Gehandicapte kinderen verzorgen in Hanoi? Of Engelse les en computerles geven aan straatkinderen? Bij de organisatie Travel to Teach behoort dit allemaal tot de mogelijkheden. De vrijwilligersprogramma's bezorgen je een ervaring die je levenslang bij je zult houden. Interesse in een andere kijk op het leven in Vietnam? Neem dan een kijkje op de website van Travel to Teach.

Meer vrijwilligerswerk in Vietnam

Wil je nog verder oriënteren? Op de website van WSL Internationalvind je enkele bijzondere projecten in Ho Chi Minh City, waarbij je iets kunt betekenen voor zieke kinderen, straatkinderen, weeskinderen of zwangere vrouwen.

Vrijwilligerwerk Vietnam? Praktische tips en info!

Visum regelen
Voor een verblijf in Vietnam is een visum verplicht. Kijk voor meer info op de website van de Ambassade van Vietnam.

Vaccinaties
Laat je voordat je naar Vietnam vertrekt adviseren door de GGD. Voor een verblijf in Vietnam is een inenting tegen gele koorts verplicht. Inentingen tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A worden aanbevolen. Kijk voor meer info op de website van de organisatie voor de Wereldgezondheidszorg.

Vietnam Facts
• Aantal inwoners: ruim 86 miljoen
• Taal: Vietnamees
• Klimaat: Van tropisch (zuiden) tot continentaal (noorden)
• Regentijd: april t/m okt
• Beste reistijd: dec t/m feb
• Tijdsverschil: 5 uur later in de zomer en 6 uur in de winter
• Munteenheid: Dong (VND)
• Elektriciteit: 220 volt

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews