De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De beste maanden om Israel te bezoeken zijn april, mei, juni en september, oktober, november.

Voorpret

Meer info over Jeruzalem en Israel lees je ter voorbereiding op je reis in het CIA Factbook over Israel

Bezienswaardigheden Jeruzalem

Bezienswaardigheden Jeruzalem

Jeruzalem, is er een stad met zoveel emotionele en spirituele lading? Tijdens een reis door Israel mag een bezoek aan de heilige stad Jeruzalem zeker niet ontbreken. Ontdek hier welke bezienswaardigheden in Jeruzalem absolute must sees zijn en welke reisorganisaties de mooiste excursiereizen naar Jeruzalem aanbieden!

Jeruzalem | Bezienswaardigheden van een heiligdom

Jeruzalem is een bezienswaardigheid op zich. Laten we beginnen met het feit dat het oude deel van Jeruzalem, ommuurd door Ottomaanse stadswallen met een totale lengte van 4 kilometer, door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het stadshart dateert van 1000 jaar voor Christus en er is geen stad waar ooit zoveel om gevochten is. In het centrum tref je een christelijk, Armeens, Joods en Islamitisch district.

Tip: online de leukste excursies in Jeruzalem ontdekken? Hier kun je heel voordelig online, excursies in Jeruzalem reserveren. Je treft er echt geweldige tours: de 4,5 uur durende tour door het oude deel van Jeruzalem boek je bijvoorbeeld al v.a. circa 40,-! Maar ook geweldige excursies waarbij je het oude & nieuwe deel van Jeruzalem kunt ontdekken of Jeruzalem kunt combineren met tours naar het Meer van Galilei, Nazareth en de Dode Zee boek je al v.a. circa 70,- p.p. voor een hele dag!

Bezienswaardigheden Jeruzalem | Klaagmuur

In het Joodse district binnen de oude stad van Jeruzalem vind je de Klaagmuur. De Klaagmuur maakt deel uit van de Tempelberg en valt het best te omschrijven als een openlucht synagoge. Dit heilige monument is 24 uur per dag 365 dagen per jaar toegankelijk. Mannen en vrouwen bidden gescheiden en bedekte kleding, inclusief een sjaal of keppel voor het hoofd, is verplicht. Tussen de spleten van de muren vind je duizenden gebeden geschreven op briefjes, achtergelaten in de heilige muur om verhoord te worden. 

Bezienswaardigheden in Jeruzalem | Tempelberg

De Tempelberg in Jeruzalem is een van de populairste en de meest bijzondere bezienswaardigheden. Deze heilige berg vind je in het Islamitische district; het grootste deel van de oude stad. Je vindt hier veel moskeeen, maar als niet-moslin mag je deze niet betreden. Je moet vaak toestemming vragen bij de autoriteiten. Noem de Tempelberg altijd bij de oorspronkelijke naam; Haram-el-Sharif. Je vindt hier onder andere de Al-Aqsa moskee en de tegenover gelegen Qubbat Al-Sakhra. Dit gebouw is misschien wel het meest bijzondere islamitische bouwwerk ter wereld en boegbeeld van Jeruzalem vanwege zijn gouden koepel en achthoekige blauwe muren versierd met koranverzen.

Andere bezienswaardigheden van Jeruzalem

  • Yad Vashem; het Israelische holocaust museum. De toegang is gratis.
  • De Olijfberg is een bergkam begroeid met olijfbomen. Het is een prachtige omgeving en het decor van Bijbelse gebeurtenissen.
  • Een must see is de vermeende graftombe van Jezus gelegen in oost Jeruzalem nabij de Damascus poort. Alleen in de middag geopend.
  • De poorten van de stadmuur; Jaffa en Damascus. Laatsgenoemde grenst aan een groentemarkt.
  • De David toren en een rondleiding langs de watertunnels van David. Sandalen en een zaklamp zijn verplicht!
  • Bezoek de Ark van Noach; een Bijbelse dierentuin in west Jeruzalem. Entreeprijs is circa 10,- p.p.

Helemaal zin gekregen om Jeruzalem te ontdekken? Bekijk hier onze budgettips voor goedkope vliegtickets naar Israel! Een verzameling van alle schatten van Israel vind je op onze online reisgids pagina Unieke bezienswaardigheden in Israel!

Excursiereizen Jeruzalem: alle hoogtepunten in één bijzondere rondreis

Vanzelfsprekend is Jeruzalem bij zo goed als alle rondreizen naar Israel onderdeel van het programma. Deze reizen zijn, incl. Nederlandse reisleiding, een aanrader voor iedereen die de absolute hoogtepunten van heel Israel maar ook alle bezienswaardigheden van Jeruzalem, in één culturele rondreis wil ontdekken. Reizen die je meenemen langs alle belangrijkste bezienswaardigheden tref je bij de volgende specialisten:

TUI.nl Reizen: bijzondere 15-daagse rondreizen Israel & Jordanie met speciaal bezoek aan Jeruzalem.

Kras Reizen: verschillende bijzondere reizen en combinatiereizen met Jordanie. Ook voor cruises rond de Middellandse Zee.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews