De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De mooie Fuji berg is heilig in de ogen van de Shintoïsten.

Voorpret

Bekijk hier de 36 Views of Mount Fuji van Hokusai

De Fuji

De Fuji

De vulkaan Fuji op het eiland Honshu is met 3776 meter de hoogste berg van Japan. De reis naar top van de krater van deze vulkaan is een populaire bedevaartsreis.

Deze schitterende Japanse vulkaan is zeer geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers van over de hele wereld. Hoewel de Fuji al sinds 1709 slaapt is het advies de berg in het zomerseizoen te beklimmen wanneer de sneeuw op de top vrijwel is verdwenen. In de winter kan het weer op deze hoogte gevaarlijk zijn!

Op deze pagina tref je informatie en tips over de Fuji vulkaan en reizen naar Honshu, Japan.

De Fuji berg beklimmen

Japan's hoogste en heilige berg is tevens het nationale symbool van het land. Voor veel Japanners is het dan ook een droom om een zonsopgang mee te maken op de top van de schitterende kegelvormige Fuji vulkaan!

Wil je dit zelf beleven? Zes bergpaden leiden naar de top van de Fuji vanaf het mooie meer van Ashi-no. Je moet een redelijke conditie hebben om de tocht te maken en de laatste paar honderd meter kan je last krijgen van hoogteziekte.

Het is ook mogelijk alleen het laatste deel van de klim te voet te maken. Je start dan op het 2.500 meter hoog gelegen Gogome station. Vanaf daar klim je in vijf a zes uur naar de top van de berg. Het uitzicht is het alllemaal waard!

De warmwaterbronnen van Fuji Hakone Izu

De Fuij berg maakt deel uit van het nationale park Fuji Hakone Izu. Een prachtig gebied met veel wilde bloemen, rijstakkers, dennen en lariksbossen en de vijf meren van Fuji.

Hier kan je hete baden nemen in de mineraalrijke bronnen met heetwater. Velen zweren erbij; het schijnt te helpen tegen reuma, overspannenheid en welvaartsziektes.

Reizen naar de Fuji vulkaan, Japan.

De Fuji berg ligt op 71 kilomter van Tokio. Vanuit de stad vertrekken diverse bussen naar de vulkaan, reken wel op anderhalf a twee uur reistijd.

Er zijn berghutten op de Fuji en als je de klim wilt maken is het een goed idee daar een nachtje te blijven. Neem in ieder geval veel water, een extra warme trui en regenkleding mee. Bovenop de berg kan het weer ineens omslaan.

Tip: veel bezoekers maken de klim 's nachts om de zonsopkomst boven op de Fuji mee te maken. Dan is er nog geen nevel en is het uitzicht sprookjesachtig!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews